„Brak połączenia z internetem, serwer proxy działa nieprawidłowo albo adres jest błędny”


(iJuliusz) #10

to teraz

@theRedfoo umieść piki wynikowe do wglądu


(theRedfoo) #11

Addition.txt (63,2 KB)
FRST.txt (118,7 KB)


(iJuliusz) #12
  1. Odinstaluj dodatek TunnelBear z Chrome
  2. Zapisz ten plik w katalogu z FRST
    fixlist.txt (2,3 KB)
    Uwaga2
  3. Uruchom FRST i kliknij Napraw.
    Program utworzy Punkt Przywracania i rozpocznie pracę.
    W trakcie zostaną oczyszczone katalogi tymczasowe i zresetowane Proxy.
  4. Po restarcie wklej plik wynikowy. Sprawdź działanie internetu.

(roobal) #13

Pokaż jeszcze raz wynik ipconfig /all. Nie rób zdjęć, tylko kliknij prawym na konsoli CMD i z menu wybierze oznacz, zaznacz wszystko i wciśnij enter. Następnie, normalnie wklej to tutaj.

Niestety tylko Microsoft mógł wymyślić tak debilny sposób kopiowania zawartości CMD, że nie dziwne, że mało kto jak zrobić.

W międzyczasie możesz też wykonać poniższe polecenia.

netsh int ip reset
netsh winsock reset
shutdown -r

Daj znać czy coś się zmieniło.


(theRedfoo) #14

Addition.txt (41,0 KB)
FRST.txt (116,5 KB)
Jak narazie internet dziala prawidlowo :slight_smile:


(theRedfoo) #15

szczerze to pierwszy raz mam z tym stycznosc, ale dziekuje za rade :slight_smile:ipconfig.txt (2,7 KB)


(iJuliusz) #16

W adresach DNS widnieje IP
172.16.78.1
z Los Angeles :thinking:

Ustaw we właściwościach karty sieciowej właściwe DNS, np. 8.8.8.8 i 8.8.4.4
Zapewne Twoje nadawane są automatycznie z routera, więc pewnie na routerze trzeba sprawdzić czy nie zostały one zmienione.
Sprawdź czy Twój router/modem jest podatny na ataki
Analiza bezpieczeństwa kliknij Skanuj

W CMD wpisz
ipconfig /flushdns

Wklej potem jeszcze raz zawartość CMD po wykonaniu ipconfig /all


(qbpm) #17

z Los Angeles?? przecież to adres prywatny z puli 172.16.0.0 – 172.31.255.255. Być może isp takich używa.


(iJuliusz) #18

Być może. Zaznaczyłem, że takie coś istnieje w ustawieniach.


(Bogdan_G) #19

Jedyne, co przychodzi mi do głowy:
przestawienie na IPv4 - odznaczenie IPv6
zaznaczenie Uzyskaj IP automatyczne


(roobal) #20

Żartujesz czy naprawdę nie wiesz co to za adres?

Podpowiem https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Adres_prywatny

To jest najprawdopodobniej adres DNS isp. Nie wiem skąd Ci się wzięło to LA.


(roobal) #21

IPv6 nie powinien mieć tu znaczenia. Najwyraźniej reset stosu TCP/IP i katalogu winsock rozwiązał sprawę. Najczęściej przy takich anomaliach, burdel w stosie TCP/IP i winsock jest jej przyczyną. Inną przyczyną bywa sterownik.


(iJuliusz) #22

Masz rację. Jest to adres prywatny.

These addresses can be used by anyone without any need to coordinate with IANA or an Internet registry. The traffic from these addresses does not come from ICANN or IANA. We are not the source of activity you may see on logs or in e-mail records.

Zwracam honor i przyznaję, że źle to oznaczyłem. Miasto pojawiło się między linijkami w rezultacie wyszukiwania.


(theRedfoo) #23

Od pewnego czasu znów pojawia się ten problem. Co robić?


(krystian3w) #24

Spróbuj zmiany DNS:

1.1.1.1
8.8.8.8


(pawelst3c) #25

witam daje pliki moze ktos zrobic mi fixlist ?


(pawelst3c) #26

nie moge dodac zalacznika z plikami… na meila moge wyslac ktos moze pomoc?


(krystian3w) #27

Nie na maila: Jak wstawić logi przy pomocy wklejto.pl


(filipmast) #28

Witam, mam ten sam problem co Panowie wyżej, najpierw na PC steam nie działa, potem część stron się nie ładuje. Teraz nie działa mi Netflix na TV i błąd proxy oraz dekoder xD Koniec świata :slight_smile:

Załącznika wgrać niestety nie mogę jako nowy użytkownik :frowning:


(iJuliusz) #29

Utwórz własny nowy temat. Logi możesz wkleić według poradnika.