Brak połączenia z mbank'iem


(Tripp) #1

Tak jak w temacie, co może być powodem, że od dłuższego czasu nie mogę wejść na stronę mbank'u?

Skanowałem kompa takimi programami jak:

  • kaspersy anty virus

  • ad-aware professional

  • spybot search & destroy

  • spyware doctor

i nadal w żaden sposób (tzn. przez żadną przeglądarkę) nie mogę wejść na ich stronę. Wyskakuje mi "połączenie zostało odrzucone podczas próby połączenia z serwerem http://www.mbank.com.pl" Wydaje mi się, że nie jest to też wina firewalla, bo nawet jak go wyłaczam problem dalej się pojawia :-x

Ktoś ma jakiś pomysł?


(Monczkin) #2

przeczyść cookies i sprawdź czy nie są odrzucane przez przeglądarkę


(Tripp) #3

Wyczyściłem "ciasteczka" i caly folder temp - nie pomogło. Przeglądarka ma właczone przyjmowanie cookies.


(Zbiwis) #4

A może telefon – infolinia do banku.


(adpawl) #5

Skoro twierdzisz, że to nie wina firewalla ...a przeglądarka też poprawnie skonfigurowana, to całkiem możliwe ...że jednak złapałeś jakieś małe paskudztwo :roll:

Daj log z programu HijackThis, to zobaczymy :wink:

...choć to mało prawdopodobne - zerknij czy nie masz stronki mbanku na liście witryn z ograniczeniami (Opcje internetowe > Zabezpieczenia > Witryny z ograniczeniami > Witryny)


(Yole) #6

najlepiej sprawdzic adres mac karty sieciowej , jesli został wyzerowany (reset biosu jesli jest integra) , jesli nie to start >>uruchom >> cmd >>ipconfig /renew


(Monczkin) #7

a po co ??

wynika z postu, że jest problem tylko z tą witryną

adres mac jest ważny przy połaczeniu z netem u niektórych providerów (np. e-wro - połączenia w sieci LAN), gdzie zmiana adresu mac odłącza dostęp do netu, ale całkowicie


(Tripp) #8

Heh... chciałbym żeby tak było :slight_smile: ale niestety to nie to :?

Oto mój log:

Edit:

Robiąc loga zauważylem, że jest tam coś związane z mBankiem... pewnie będe miał to usunąć, ale poczekam na wasze wskazówki.


(JNJN) #9

Spróbuj tak.

Panel sterowania - opcje internetowe - zabezpieczenia i ikona zaufane witryny i witryny i dodaj adres banku np

i dodaj - adres przejdzie do okna witryny sieci web - może być potrzeba odptaszenia opcji żądaj weryfikacji serwera(poniżej okna).OK,restart kompa i zobacz.


(adpawl) #10

Dokładnie tak!

Nie sprawdzałem zbyt dokładnie tego loga, ale tak z grubsza ...usuń poniższe i powinno chodzić:

:wink:


(Tripp) #11

Usunąłem co trzeba z Hijack'a i teraz wszystko działa jak należy :slight_smile:

Dzięki wszystkim za pomoc.