Brak sieci Wifi, siec przewodowo dziala


(Mattin) #1

Witam

Moj lapek Samsung R560 z Vista Home Premium SP1 zalapal jakiegos syfa w wyniku czego od wczoraj przestala dzialac siec bezprzewodowa - laptop nie "widzi" sieci z routera ( sieciowka w nim to Intel Wifi Link 5100) W chwili obecnej siedząc w zimnym korytarzu lol jestem bezposrednio podlaczony kablem do routera (model Draytec Vigor 2700VG) Ten syfek to moze byc cos powaznego bo od 2 dni kiedy to walcze z tym czyms mialem chyba z 10 razy BSODa co raczej nie jest codziennym zjawiskiem na Viscie. W menagerze urzadzen karta wifi jest obecna, bez zadnych zoltych wykrzyknikow, we wlasciwosciach jej stoi jak byk ze urzadzenie dziala poprawnie, sterowniki są gdy wchodze w szczegoly sterownika itp, wiec niby wszystko jest ok ale nie jest. Mimo to wziolem i usunałem urzadzenie, zrestartowalem lapka aby sam jeszcze raz wykrył karte wireless - nic nie dało to. Kolo zegarka w trayu zawsze kiedy klikalem byla widoczna siec bez- oraz przewodowa, w tej chwili jest tylko przewodowa. Dzis rano zrobilem pierwszego skana Combofixem i oto jego log http://wklej.org/id/70871/ jak widac sporo zdownloadowanych syfow bylo ktore wywalil. Po tym wywaleniu i restarcie kompa zrobilem jeszcze jeden raz skan Combofixem aby zobaczyc co zostalo - oto on http://wklej.org/id/70872/ oraz log z HJ http://wklej.org/id/70874/

System stawialem w lutym - zaraz po jego postawieniu wraz ze sterownikami zrobiłem obraz aby miec na przyszłość. Z ciekawosci wziołem i dzis zrobiłem obraz obecnego systemu a nastepnie przywrociłęm ten z lutego aby zobaczyc czy na tym świerzym lutowym wifi działa - oczywiscie działa! !!

Prosze o pomoc jak przywrocic widocznosc sieci bezprzewodowej. Aha w Centrum Sieci i udostepniania mam zaznaczone "Odnajdowanie Sieci" na "Wł"

update: do tej karty wireless Intela jest w systemie oprogramowanie Intel PROSet Wireless sluzace do diagnostyki karty. Zrobilem tym narzedziem test i karta jest w nim jak na zalaczonym screenie

<a href=


(Spandau) #2

No tak miałeś rootkita Bagle więc się nie dziw bo to jego sprawka

usuń ręcznie folder C: \Qoobox oraz instalkę Combofix z dysku.

Wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj system Dr.WEB CureIt! daj raport

Zobacz tutaj http://www.searchengines.pl/index.php?s ... ntry455654