Posiadam laptop LG E500 kartę bezprzewodowa Atheros AR5007EG oraz router TP-Link TL-WR340G ,Windows Vista. Problem polega na tym ze laptop nie wykrywa żadnych sieci bezprzewodowych. Próbowałem nowych sterowników i tez to nic nie dało. Przy probie konfiguracji routera lub sieci bezprzewodowej komputer widzi router i konfiguruje go. Wszystko kończy się powodzeniem ale i tak laptop nie odnajduje żadnej sieci bezprzewodowe. Router znajduje się w odległości 50 cm od laptopa. Proszę o poradę
Nie wykrywa żadnych w Twoim domu czy wszędzie (nawet tam gdzie wiesz, że sieć powinna być widoczna, bo np. inne komputery ją widzą)? Na pewno masz zaptaszkowaną opcję Enable Wireless Router Radio?
Pozostaje sprawdzić, co jest uszkodzone. Wybierz się z laptopem do kogoś, kto ma router z wi-fi albo do miejsca, gdzie jest hot spot. I sprawdź czy ci złapie.
Niestety karty nie mam jak przełożyć, w managerze urządzeń niby karta działa poprawnie. Oddałbym laptopa do serwisu bo jest jeszcze na gwarancji, ale boje się ze mnie obciąża za transport i powiedzą ze wszystko jest ok
Czyli rozumiem, że to jest karta wbudowana w laptopie.
Sprawdź go jeszcze w innej sieci. Jeśli to nic nie da, to gwarancja albo lepiej reklamacja niezgodności z umową (laptop nie nadaje się do jednego z celów do których jest przeznaczony - nie łączy się bezprzewodowo z siecią komputerową, wtedy reklamację musi przyjąć albo nie sprzedawca zamiast latania laptopa po serwisach i oni ponoszą koszty transportu).