BSOD atikmdag.sys - analiza dumpa


(Murawskixx) #1

Witam. :smiley:

Problem trochę uciążliwy, nie uporali się z tym nigdzie, więc błagam was o pomoc.

Acer 7750G, i7-2630qm, 8gb ram ddr3, Win7 Prof 64bit, i RADEON HD 6850M.

problem z atikmdag.sys ( niżej log z dbg tools ) niby sterowniki od karty graficznej, czytałem próbowałem większości sposobów stare, nowe, bez ccc, to samo.

Bluescreeny tylko przy grach najczęściej LoL, Bf3.

Memtest robiony - RAM sprawny;

Dysk sprawdzony - Healts 98%;

Rozbierałem czyściłem radiator, wszystko co trzeba było - mało kurzu;

nawet combofix robiłem, a nóż widelec pomoże.... oczywiście nie pomogło;

Robiłem rec alt+f10 - zgadnijcie? to samo.... :o

Nic nie pomaga. Tak więc drodzy koledzy proszę o pomoc, będę wykonywać polecenia i wrzucać wyniki. [-o<

Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.6.0003.5

Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.



Loading Dump File [C]

Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available


Symbol search path is: ***Invalid***

****************************************************************************

* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *

* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *

* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *

****************************************************************************

Executable search path is: 

*********************************************************************

* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *

* *

* The Symbol Path can be set by: *

* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *

* using the -y argument when starting the debugger. *

* using .sympath and .sympath+ *

*********************************************************************

Unable to load image \SystemRoot\system32\ntoskrnl.exe, Win32 error 2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe

Windows Vista Kernel Version 7600 MP (8 procs) Free x64

Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS

Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255

Kernel base = 0xfffff800`02a5d000 PsLoadedModuleList = 0xfffff800`02c9ae50

Debug session time: Thu Aug 9 23:47:25.693 2012 (GMT+2)

System Uptime: 0 days 0:09:27.755

*********************************************************************

* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *

* *

* The Symbol Path can be set by: *

* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *

* using the -y argument when starting the debugger. *

* using .sympath and .sympath+ *

*********************************************************************

Unable to load image \SystemRoot\system32\ntoskrnl.exe, Win32 error 2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe

Loading Kernel Symbols

.........................................................................................................................................................

Loading User Symbols

Loading unloaded module list

.....

Unable to load image \SystemRoot\system32\DRIVERS\atikmdag.sys, Win32 error 2

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys

*******************************************************************************

* *

* Bugcheck Analysis *

* *

*******************************************************************************


Use !analyze -v to get detailed debugging information.


BugCheck 1000007E, {ffffffffc0000094, fffff880048e718d, fffff88002176f78, fffff880021767d0}


***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.


*************************************************************************

******

******

***Your debugger is not using the correct symbols***

******

***In order for this command to work properly, your symbol path***

***must point to .pdb files that have full type information.***

******

***Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not***

***contain the required information. Contact the group that***

***provided you with these symbols if you need this command to***

***work.***

******

***Type referenced: nt!_KPRCB***

******

*************************************************************************

*************************************************************************

******

******

***Your debugger is not using the correct symbols***

******

***In order for this command to work properly, your symbol path***

***must point to .pdb files that have full type information.***

******

***Certain .pdb files (such as the public OS symbols) do not***

***contain the required information. Contact the group that***

***provided you with these symbols if you need this command to***

***work.***

******

***Type referenced: nt!_KPRCB***

******

*************************************************************************

Probably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+d218d )


Followup: MachineOwner

---------

jeszcze jpg z BlueScreenView bsodjpg_rqwaexh.jpg


(adam9870) #2

Ostatnio był podobny problem na forum i okazało się, że padała karta graficzna.

bluescreen-podczas-gry-problem-directx-t494963.html?hilit=atikmdag.sys


(Murawskixx) #3

Tego się najbardziej obawiam. ale może jakieś propozycje? albo jak to sprawdzić na 100%?


(bison616) #4

miałem kiedyś tez taki błąd - pomogło wgranie sterowników do płyty głównej

ściągnij ze strony acera

btw stery do grafy tez wgraj z acera a nie ze strony amd


(Murawskixx) #5

Zrobione. to samo