Bug w Half Life


(klopas) #1

Witam!

Gram znowu w Half Life ale na początku Xen nie skaczę wysoko, jakby grawitacja nie była zmniejszona, jak wcześniej grałem to lekko przeskakiwałem a teraz pół i spadam :confused: Poradźcie coś... Tym bardziej jak grałem kiedyś to z tej samej płytki... Przechodziłem jeszcze raz wcześniejszą misję (Lambda Core) i nic, nie wiem co jest grane...


(bot--killer) #2

A masz grę na Steam`ie ?

Może aktualizacja gry ?


(klopas) #3

to jest bardzo stara wersja, ma inne manu niż ta ze steamu :wink: (te ze steamu ma menu takie jak cs 1.6) strasznie dużo bugów ale już raz przeszedłem :wink: chce dalej grać ale nie wiem co zrobić :frowning:


(bot--killer) #4

hm... do starej wersji WON`owej to chyba najnowszy patch to 1.1.1.0

może wtedy problem będzie rozwiązany...


(klopas) #5

patch nie pomógł, wczytuje oczywiście save przed autosave na Xen i dalej to samo :confused: nie mam pojęcia co zrobić :confused:


(bot--killer) #6

To zacznij grać od nowa :lol: może coś da...

Jak nie to spróbuj "wbić" grę na Steam

A może w tym miejscu się nie skacze wysoko xD


(klopas) #7

chyba wcześniej to wygrałem bez steama na kompie... teraz też nie mam... a skacze dobrze...

grać od nowa? Xen to ostatni albo przedostatni epizod :stuck_out_tongue: nie chce mi się...

tzn. różnica w grawitacji jest, ale nie taka jak wcześniej...


(Mroczny30) #8

zawsze mozna w konsoli zmienić wartość grawitacji

sv_cheats 1 , a później sv_gravity (dobrana wartość)


(klopas) #9

nie chciałbym ustawiać za wysokiej ani za niskiej :wink: oszukiwać nie lubię ale jak nie ma na to innej porady...

dobra, pobawiłem się i standardowo jest 800, ustawiłem 400 i jest tak, jak powinno być :wink: przy większych wartościach nie daje rady doskoczyć :wink: