Witam.Zamierzam kupić laptopka i zdecydowałem się na Lenowo G580 oglądałem go w EURO RTV i w AVANS i powiem ,że nie wiem który będzie lepszy może byście pomogli w wyborze?
Bywają rzeczy tego samego dnia kupione, na gwarancji, a cena niższa.
Rożnie można do tego podchodzić, ale wedlug mnie sprzęt jest pewniejszy niż z Allegro, a koszt przesyłki to 15 zł, co do ceny to można się jeszcze targować.
Poszukuję 17" laptopa z 8GB+ ramu, dyskiem SSD, dobrą kartą graficzną i matrycą FHD do 4k.
Co do matrycy, to miałbym od razu pytanie: jest sens brać FHD na 17" czy lepiej zaoszczędzić te 200-300zł i wziąć 1600x900, bo na FHD nic nie bedzie widac, bo literki beda za male? Moglby ktos podpowiedziec czy warto?
Niestety z procesorem o taktowaniu 1,4 GHz to raczej netbook niż notebook. Połączenie przez HDMI uzyskasz, ale o filmach w HD raczej możesz zapomnieć - chyba że lubisz pokazy slajdów.
Zależy. Generalnie chyba nie sposób znaleźć laptopa, który byłby niewielkich wymiarów i wyposażony był w procesor i7, który osiągałby niskie poziomu temperatury - dobre chłodzenie zajęłoby pewnie 1/4 obudowy, albo powodowałoby, że laptop zamiast 1,5 - 2 centymetrów grubości będzie miał 5, albo i więcej. Coś niestety kosztem czegoś.