Hmm, ciekawe… Pewnie zrobili błąd w opisie przy tym Acerze. B960 ma zintegrowaną grafikę Intel HD Graphics, a nie GMA HD.
Ło, zapomniałem dopisać.
Budżet około 1500 zł.
e:
Trochę przekraczają budżet, wolałbym aby te 1600 było maksymalną ceną (chociaż preferuję 15xx).
Tak jak piałem o HP słyszałem za dużo złego, Asus trochę za drogi, Lenovo ma Win8, a nie 7.
Będę wdzięczny za inne pozycje (tylko nie z allegro).
Poszukuję laptopa, głównie do przeglądania neta i gry w League of Legends. Budżeto to około 2000. Jakieś propozycje?
W takim razie dołóż trochę do G780 (większy ekran będzie lepszy jeżeli np. laptop będzie dużo czasu leżał na biurku). Dlaczego musi być W7 skoro W8 jest taki sam tylko ma mniejszy apetyt na energię + nowe Menu Start (stare (z W7 lub XP) też można mieć (za darmo!). Jeżeli koniecznie nie chcesz dokładać to kup coś z tych:
Acer E1-531 1000M/4GB/320/Win8+TORBA w X-KOM za 1369 zł
ASUS X55A-SO157H-4 B820/4GB/320/DVD-RW/Win8 w X-KOM za 1449 zł
Acer E1-531 B960/4GB/500/DVD-RW/Win8 w X-KOM za 1499 zł
Jeżeli chodzi o wydajność to Pentium B960 jest jakieś 20-30% wydajniejszy od tych dwóch Celeronów.
– Dodane 26.02.2013 (Wt) 14:14 –
Z systemem:
HP Pavilion g6-2230sw i3-3110M/4GB/500/DVD-RW/Win8/7670M w X-KOM za 1999 zł
Lenovo G580GH i3-3110M/4GB/1000/DVD-RW/Win8/HD4000 +zestaw w X-KOM za 1899 zł (najlepiej wykonany ze wszystkich, ale grafika tylko zintegrowana)
Samsung 355V5C A6-4400M/6GB/500/Win8 HD7670M +Dirt w X-KOM za 1899 zł (słaby procesor + podwójna karta graficzna od AMD, czyli mogą być problemy z przycięciami w grach; laptop posiada matowy ekran)
Bez systemu:
ASUS R500VJ-SX121 i3-3110M/4GB/500/DVD-RW w X-KOM za 1999 zł(sprawdzony duet i3 + GT635M)
Windows 7 musi być dlatego, że chcę z Windowsem 7 i tyle.
Dlatego też zdecydowałem się na zakup teraz, bo niedługo pewnie będzie można ledwo dostać coś z 7ką.
17" nie jest mi aż tak potrzebna, po prostu gdyby coś w tej samej cenie i podobnej jakości miało 17kę, to wziąłbym 17kę, ale 15,6 też jest ok.
No OK, ale dlaczego chcesz gorszy system? G780 to najtańsza 17-tka, która jest przyzwoicie wykonana.
A jeżeli chodzi o płytkę do Windowsa to te z W7 najczęściej mają partycję recovery + naklejka licencyjna, a te z W8 partycję recovery + klucz zapisany w BIOSie. Płyty z systemem to dają chyba tylko do niektórych laptopów biznesowych (wiem, że Dell dodawał kiedyś płytki czystym Windowsem do swoich lapków) oraz jeżeli laptop był fabrycznie bez systemu, a sklep zainstalował Windowsa.
Bo lubię się męczyć z gorszymi systemami
Zarzucisz jakieś 15,6ki w okolicach 1500 z W7? Asus, Lenovo najchętniej.
Do 1500 zł można dostać np.
ASUS X55A B820 4GB 320GB USB3.0 WIN7+OFFICE
ACER PACKARD BELL TS11HR i3 4GB/500GB HDMI Win7 (Najwydajniejszy)
Co myślicie o tych dwóch laptopach:
1)Toshiba SATC850
2)HP CQ58-319EW
Który waszym zdaniem lepiej się opłaca? Laptopa potrzebuje głównie do przeglądania internetu, oglądania filmów i sporadycznie grania.
Witam Wszystkich.
Mam zamiar zakupić laptopa chodzę po tych sklepach szukam w necie ale jakoś nie wiem dokładnie co wybrac. Nie “siedzę” w temacie laptopów i dlatego zwracam się z prośbą do was osób, które na co dzień mają styczność z tego typu sprzetem. Moje minimalne wymagania to jest Np: PROCESOR i5, 6 RAM, 500 GB dysk i jakaś dobra grafa, matowa matryca, klawiatura wyspowa + kalwiaturka numeryczna. Cena jaka mnie też interesuje to tak do 2500 PLN. Nie wiem czy to są realne parametry do ceny ale to już zostawię Wam do skomantowania. Jeśli nie bardzo to prosze o propozycję i sprowadzenie mnie na ziemię.
W międzyczasie znalazłem sobie taki sprzęt:
http://allegro.pl/samsung-350e7c-i5-321 … 43581.html
Jeśli macie opinie na temat tego lapka również bardzo proszę o odpowiedź. Jeśli nie jest to dobry wybór proszę o propozycje.
Z góry dziękuję za pomoc i czekam na wasze oferty.
Pozdro.
– Dodane 28.02.2013 (Cz) 9:56 –
To jest ten link to laptopa bo ten na górze nie działa poprawnie:
Witam wszystkich. Obecnie posiadam netbook Acer D255, który jest dla mnie jedynym komputerem na studiach. Niestety dość ciężko się na nim pracuje (ze względu na małą rozdzielczość), więc postanowiłem kupić nowy. Niestety mam bardzo ograniczony budżet (absolutne maksimum to 1200 zł), więc poszperałem i zastanawiam się nad tymi dwoma:
LENOVO S300 2x1,5GHz 4GB 320GB 13.3 (np.: http://allegro.pl/ultrabook-lenovo-s300 … 47597.html )
lub ACER ASPIRE AO722 11,6 C60 4GB 320GB HD6290 (np. tutaj: http://allegro.pl/acer-aspire-ao722-11- … 03052.html )
Który z nich polecacie? Zależy mi żeby bezproblemowo działał na nim linux. Będę go używał głównie do przeglądania internetu, ale też do obsługi takiego oprogramowania jak GNU Octave, LabVIEW, MultiSIM i Statistica (do niektórych z nich potrzebny będzie mi Windows, który wygodnie byłoby odpalić w wirtualnej maszynie, więc tu moje pytanie czy wsparcie dla wirtualizacji różni się jakoś między Intelem a AMD?)
Chyba, że polecacie jeszcze inny w cenie do 1200 zł. AO722 ma tą przewagę, że jest dużo bardziej mobilny od tego S300, więc tu moje pytanie czy S300 jest warty swojej mniejszej mobilności i większej ceny?
Ethefor , w tej sytuacji rozważył bym raczej zakup monitora :roll:
Też się nad tym zastanawiałem, ale jednak kilka razy zdarzyło mi się już, że potrzebowałem gdzieś na jakieś zajęcia przynieść własny komputer. Po za tym ten co mam teraz jest jednordzeniowy, bez wirtualizacji i ma tylko 1 GB RAM-u, więc trochę lepsza konfiguracja też by się przydała.
Witam, zastanawiam się nad kupnem laptopa / notebooka (ok 10 - 13") ale mój problem polega na tym, że chcę z ekranem dotykowym i tu pula się mocno zawęża. Pewnie powiecie - kup sobie tablet, zastanawiałem się nad tym, jednak dzisiejsze tablety to dobra zabawka za dobrą cenę (czytaj: wysoką), a i parametry są słabe, jakieś ARMy z 1 GB RAM i Androidem 4.1 w najlepszym wypadku. Android dobry jest do zabawy czyli grania no i oczywiście przeglądania internetu ale nie pracy. Ekran dotykowy jest bardzo wygodny i super przydatny w warunkach mobilnych. Co mi polecacie za rozsądną cenę czyli ok 2000 zł, fajnie byłoby gdyby nie miał Windows bo zamierzam używać Ubuntu, a jak jest Win 8 i Ubuntu to są jakieś problemy z tym UEFI czy coś tam.
W tej cenie, którą podałeś to ciężko będzie znaleźć coś ze wsparciem wirtualizacji. Ramu oczywiście będzie więcej, ale nie dużo. Generalnie na Twoim miejscu zacisnąłbym zęby i starał się coś jeszcze dozbierać, ewentualnie zastanowiłbym się nad monitorem lub czymś używanym (Core pierwszej generacji etc.)
Moim zdaniem 11.6 się nie nadaje do poważnej pracy. Ale to tylko moje odczucie…
EDIT
Cofam co powiedziałem - nie wiedziałem, że celefon wspiera wirtualizację
– Dodane 03.03.2013 (N) 19:41 –
Malanowski , kup sobie tabeta i zainstaluj ubuntu na army
Ale rozdzielczość jest ta sama. Rozumiem, że chodzi o większą klawiaturę, z osobnym klawiszem home i większymi pikselami, dzięki czemu nie trzeba aż tak wytężać wzroku? Coś jeszcze?
Witam wszystkich i proszę o rade w sprawie kupna nowego laptopa.Mam do dyspozycji 3000 zł i potrzebuje laptopa do gier np.fifa 13,CoD, MP3 itd. Oprocz gier chodzi mi tez o przegladanie internetu i pracowanie w programach typu Word,Power Point itd…
Licze na was panowie Pozdrawiam
W tej cenie do gier to tylko Lenovo Y580 z systemem i Core i3 za 3019 zł lub bez systemu i Core i5 za 2979.
Witam, posiadam aktualnie laptopa Acer Aspire 7730 series, model: ZY6. Karta graficzna Nvidia GeForce 9600M GT, 3GB RAM i 2GHz. Intel Core 2 Duo CPU T6400.
Chciałbym jednak wymienić laptopa na jakiś lepszy od aktualnego, chodzi tutaj mi głównie o gry. Sumka którą mogę wyłożyć to kwoty do 4000zł, liczę na pomoc przy wybraniu i jeżeli można to aby matryca była identyczna (przyzwyczajenie).
Zmontuj jakieś Clevo na bluemobility.pl