Witam wszystkich, czy moglibyście polecić jakiegoś laptopa do 1200zł na intelu i fajnie by było żeby z systemem? cudów nie oczekuję, laptop byłby raczej do internetu, muzyki (z zewnętrzną kartą muzyczną SoundBlaster 5.1PRO i głośnikami Creative T6100) filmów i pracy na dokumentach… słowem nic szczególnego.
Patrzyłem po Allegro i w oko wpadła mi TOSHIBA Satellite C650 4GB 320GB T4500 2x2.3Ghz z Windowsem 7 za ok. 1200-1250zł, nie wiem czy się opłaca, czy laptop jest dobry.
Przyznam, że nigdy nie miałem takiego urządzenia i chciałbym też zapytać jak z trwałością takiego sprzętu? Ja wymieniam elektronikę co jakieś 5-6lat i nie wiem czy taki laptop tyle wytrzyma, bo jeśli nie to wolę złożyć zwykłego PC.
poszukuję strony na której było zestawienie “laptopowych” procesorów i kart graficznych wg ich wydajności… wiem, że była coś takiego , ale nie potrafię teraz tego znaleźć… proszę o pomoc
laptopy są praktycznie identyczne, praktycznie bo jedyna różnica to jakieś inne oznaczenie procesora, w związku z tym mam pytania:
w Euro RTV AGD jest to Intel Core i5-3210M 2,4 GHz Turbo, 4 MB Cache , natomiast w x-kom Intel Core i5-3210M (2 rdzenie, od 2.50 GHz do 3.10 GHz, 3 MB cache)… czy to te same procesory? a jeżeli nie to który jest lepszy?
Ekran - w Euro RTV AGD jest WXGA, natomiast w x-kom HD… rozdzielczość niby ta sama, ale czy to te same matryce?
pamięć ram - w EURO RTV AGD 1333 MHz, natomiast w x-kom 1600 MHz… czy to istotna różnica?
już odnośnie tych dwóch laptopów w x-kom - w jednym WIN 8 jest na partycji recovery, a w drugim na “nośniku” - ale jakim? która opcja jest lepsza?
Więcej różnic nie zauważyłem, jeżeli wy jakieś widzicie to podzielcie się no i proszę o w miarę proste odpowiedzi liczę na Waszą pomoc
Witam. Dzisiaj oglądałem Laptop Asus k56 i5 12gb Ram nVidia 635 500 gb dysk cena 2500 … Pytanie mam odnosnie baterii czyta sie sporo ze nie zaciekawie a z drugiej strony ze to calkiem niezla opcja chcialbym sie dowiedziec jak najwiecej od osob ktore maja ten model asusa czy go polecaja, czy sobie darowac i na co zwrocic uwage. z gory dziekuje.
Witam. Poszukuję laptopa w granicach 3000zł, który idealnie by się nadawał do pracy na programach studyjnych Steinberg Cubase, Sonar, FL Studio itd. oraz do gry League of Legends . Jest ktoś wstanie mi takiego polecić? Będę ekstra wdzięczny
W tej cenie nie opłacalny. Brakuje informacji o baterii, a procesor ~20% słabszy od Celerona 847. Za to grafika jest w miarę dobra, w stare gry można na niej pograć.
Czy macie coś godnego polecenia z laptopów 13,3" lub 14,1" ? Cena tak powiedzmy do 1700 zł. Laptop głównie do internetu, czasami do filmu i muzyki. Ważne żeby nie miał Windowsa 8. Z góry dzięki za pomoc!
Podstawki nie polecę, bo nie używam, a torba - ja używam takiej za 50 zł i jest OK, konkretnego modelu nie polecę, ale podczas wyboru zwróć uwagę na to czy pomieści bez problemu mysz, ładowarkę, jakieś papiery etc. oraz czy jest wystarczająco sztywna.
hmmm to zastanowię się jeszcze na dellem, a msi, choć msi jednak ma trochę lepsza kartę niż dell :). Ale najważniejsze są temperatury i wydajność^^. Torbę już sobie znalazłem, teraz pytanie jaka podstawka chłodząca:), może ktoś ma jakiś pomysł?(taka żeby wejść usb nie zasłaniała, do 200 zł)
Przyszedł czas na zmianę laptopa w mojej jednoosobowej firmie, z racji tego że dawno sprzętu komputerowego nie kupowałem to proszę was forumowicze o pomoc w doborze.
Zastosowanie:
Fakturowanie
Prace biurowe
Internet
Wymagane:
Laptop nowy nie używany
Ekran 17 cali
Oryginalny Windows 7
Oryginalny Office
Czytnik kart pamięci
Fundusz
3000-3500 brutto.
Komputer nie musi mieć żadnych bajerów typu dotykowy ekran, obrotowy ekran. Musi być to dobra maszyna do biura która wytrzyma minimum 5 lat.
Obecny laptop to 6 letnia Toshiba z którą nigdy nie było problemów więc największą uwagę zwrócę na propozycję z laptopem Toshiby oraz HP