Ewentualnie wydajniejszy Samsung 370R5E i3-3110M/4GB/750/Win8 HD8750w X-KOM za 2099 zł. Większy dysk, niższa cena, ale jest czerwony, bez gwarancji NBD i z W8 (wydajniejszy niż W7).
Dziękuję za podpowiedzi. Udało mi się znaleźć tego Della w wersji bez systemu za 1800 zł, co bardzo mi odpowiada.
Jeśli chodzi o Samsunga, to niestety szybszy procesor i większy dysk nie wynagrodzą mi obecności Windows 8 (czy wydajniejszy? może, ale wciąż nie działa na nim sporo oprogramowania), połowę krótszego czasu pracy na baterii i braku napędu CD.
Chce kupić laptop który lepszy ; MSI-CX61-15.6’'HD i 5 -3210M/500/GT 645M-2 GB Win 8 -----ACER V3-571G i5 -3230M/8/750/GT 730M - 2 GB win 8 . co wybrać :- mam na myśli trwałość i wytrzymałość '; a może cos innego tańszego , prosze o rade
Witam. Planuję zakup laptopa do max 1900 zł. Ma on być z systemem i teraz zastanawiam się czy lepszy Win7 czy Win8. Ma on być do codziennego użytku (oglądanie filmów, programy tekstowe i jakieś gry - Sims, Stronghold, sportowe). Znalazłem coś takiego:
Można porównać osiągi na podstawie rankingu na notebookcheck.pl. Według niego karty plasują się na miejscach:
Radeon HD7670M - 155,
GeForce GT 640M - 94,
Radeon HD 8750M - 96.
Oczywiście słowo komentarza. Pisałeś o lapie do 1 900 PLN. Ten z grafiką Radeon HD 8750M jest droższy. Co do karty GT 640M to jakaś chyba pomyłka. Laptop, którego podałeś owszem posiada kartę GeForce’a, ale 620M, która plasuje się wydajnościowo na miejscu 192, stąd też taki wybór.
To już bardziej kwestia uznania. Jeśli coś działało na Windows 7, powinno też działać na Windows 8. Oczywiście dużo zależy jeszcze od tego, o jak starych grach czy programach rozmawiamy…
Witam, przymierzam sie do kupna laptopa, mam parę rozterek pomiędzy różnymi firmami i modelami.
Na początku zaznaczę że laptop będzie do pracy i filmów. Zależy mi najbardziej więc na jakimś procku i3 około 2 GhZ i ramie około 4GB. Chciałbym aby był bez systemu a zwłaszcza bez zainstalowanego na dysku.
W gry nie będę grał, ale chciałbym aby poszło chociaż League Of Legends, na wysokich detalach. Jesli w tej cenie się nie znajdzie żadna odpowiednia karta graficzna do tego to trudno.
Zależy mi też na dobrym spasowaniu aby nic nie skrzypiało i nie wyglądało ,plastikowo’’ i fajnym designie. Matryca 14,5-15,6". bateria aby wytrzymała na normalnej pracy z internetem przynajmniej 3h. Fajnie by było gdyby podczas normalnej pracy był cichy ^^
Wiem VAIO zachęca, po pierwsze bardzo ładny design po drugie jest całkiem dobry. Ale słyszałem różne opinie o VAIO niekoniecznie pozytywne.
Po drugie pomimo wszystko jest używany, słyszałem też że z gwarancją od sony jest nieciekawie bo podobno nie ma w polsce punktu gwarancyjnego dlatych laptopów.
Na koniec pomimo wszystko kosztuje 1700 zł, chciałbym kupić lapka jak najtaniej i tak już wykracza 100 zł poza budżet.
Bardzo kusi mnie natomiast teraz ten HP G6, też jest całkiem ładny wydaje się być solidny, a i w parametrach nie odstaje od sony. Ma nawet więcej ramu, ten sam procek, no a jednak 220 zł taniej.
No tak ale nie wiem czy doczytałeś, to nie ma być komp do gier, a jedyną grę którą odpalę to League Of legends która nie ma wielkich wymagań.
Najbardziej jak wspomniałem zależy mi na spasowanej obudowie, dobrej baterii i pracy biurowej - czyli jakiś procek i3 4gb ram i starczy, dlatego zainteresował mnie HP G6 lub lenovo lub vaio który podałem.
A acery jakoś mnie nie przekonują, strasznie ,plastikowe’’ się wydają. I jeszcze te świecące obudowy w niektórych ;c
Poszukuję notebooka/ultrabooka do zastosowań “internetowych” tj. poczta, przeglądarka, steam (jako komunikator). Bez OS. Matryca z przedziału 11,6 - 15,6 (najlepiej więcej niż 11,6, a mnie niż 15,6)
G6 to średniej jakości plastik oraz podobno się grzeje (nie sprawdzałem akurat tego modelu), a ten VAIO to seria E (budżetówka) i raczej mało popularny, więc nie wiem jak się sprawuje, znalazłem tylko recenzję podobnego modelu http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Sony-Vaio-SVE15.81595.0.html.
Generalnie w jednym (E5E) faktycznie lepsza grafika, ale w drugim (E5C) nieco szybszy procesor i większy dysk + gra, o której pisałeś. Zatem wszystko to kwestia uznania, tym bardziej że 50 PLN różnicy, to żadna różnica.
To zależy, do czego głównie będziesz użytkował laptopa i jakim budżetem na niego dysponujesz… Może wybierzesz coś z modeli, które w poprzednim poście podał Jaro070?