witam jestem nowym posiadaczem laptopa toshiba l870-17D, w dzień zakupu dzwoniłem do sklepu upewnić się ceny i gościu podyktował mi tez parametry i powiedzial ze ma 6 gb ram, na ulotce przed laptopem stała ulotka z parametrami na ktorej pisalo również 6 gb ram ,okazuje się że jest 4 gb czy mogę zgłosić reklamacje ?
Zobacz, jakie są parametry na opakowaniu sprzętu. Jeśli tam pisze, że posiada 4GB to niestety nie zrobisz nic - ulotka nie jest rozumiana jako oferta handlowa, więc ewentualne błędy w niej zawarte nie mogą być podstawą do reklamacji. Zresztą zobacz też, co dokładnie pisze na rachunku bądź fakturze - zwykle w nazwie laptopa umieszczane są podstawowe jego parametry.
Na przykład z powodu podcięcia skrzydeł układowi graficznemu, który wyposażony jest jedynie w pamięć DDR3.
Zdecydowanie będzie dość mocno się grzał - nie tylko procesor, ale i reszta sprzętu. Pytanie więc, do czego będziesz używał laptopa? I czy faktycznie potrzebny jest aż i7?
chciał bym się was poradzić, mam na oku lenovo ideapad y580, i7, gtx660m, 8gb ram 1TB… i chciał bym byście przedstawili oferty podobnej klasy sprzętu może być nieco droższy…
Wszystkie linki opisują G580, który chcesz kupić. i7-3632QM w porównaniu do i3 oraz i5 jest wykonany w niższym procesie litograficznym (22nm vs 32nm w i3/5), więc będzie się nieco bardziej grzał, ale chłodzenie powinno dać radę. Tak w ogóle to do czego potrzebujesz laptop? Ten G580 do gier absolutnie się nie nada.
Laptop ma mi służyć przez wiele lat, więc myślę że i7 nie będzie odstawać mocno, za powiedzmy 5 lat, od reszty nowszych procesorów. GT635 chyba też nie jest słabą kartą. W gry już nie gram tyle co kiedyś, ale wiadomo, coś czasami się pogra. Myślę że w tym przedziale cenowym i tak nic lepszego się nie znajdzie.
Szukam laptopa, chciałabym by był to laptop biznesowy. Kwota do 2800 zł. Nie będzie służył do gier, potrzebny do ogólnego użytku, prace biurowo-księgowe, internet, film, komunikacja. Matryca matowa 14-15 cali, z oprogramowaniem Windows 7 lub 8 Pro, może być dysk mniejszy ale z możliwością jego powiększenia w przyszłości.
Trochę gubię się już porównując parametry różnych modeli i proszę kogoś o pomoc.