kis_s
Ma dobry procesor dobry do multimediów i internetu, jednak grafika HD 4000 pozwoli grać w nowe gry jedynie na niskich detalach w 1280x720.
Przykładowo grafika GT710M jest 2 razy lepsza od HD 4000.
kis_s
Ma dobry procesor dobry do multimediów i internetu, jednak grafika HD 4000 pozwoli grać w nowe gry jedynie na niskich detalach w 1280x720.
Przykładowo grafika GT710M jest 2 razy lepsza od HD 4000.
Cześć,
chciałbym kupić laptopa do gier. Mam do wydania $1,500. Nie mam możliwości złożenia komputera, ponieważ tego laptopa kupiłby mi wujek, a wiadomo, nie będę męczył mu głowy, żeby chodził z listą i go składał. Zresztą byłby problem z wysłaniem, a tak to włoży go do podręcznego bez pudełka i będzie ok ;). Ale do rzeczy. Chodzi mi o ASUS G75VW link tutaj (http://www.bestbuy.com/site/17.3%22+Lap … ifications) czy według Was, zagram sobie na nim bez problemu w ETS2, Skyrim czy inne również wymagające gry? Wiem, że takiego laptopa używają w Gry-Online do testów (jednak tamten bodajże posiada tylko 8GB RAMu), lecz z tego co osoby komentują pod tymi testami to wyniki różnią się od rzeczywistości. Dlatego pytam Was. Czy jest on wart takiej sumy? i czy będę z niego zadowolony przez kilka najbliższych lat (np. dwóch). Mam jeszcze opcje wybrania MacBooka Air 13 calowego, jednak wiadomo nie jest to laptop do gier, ale jeśli ten ASUS okaże się być nietrafiony to oczywiście, jeśli znacie jakiegoś dobrego laptopa do $1,500 to proszę o sugestie.
Pozdrawiam
Procesor dobry, ramu dużo. Karta graficzna też dobra
Na tej stronie masz wyniki z testów tej karty w benchmarkach oraz na dole strony ilość klatek w poszczególnych grach.
Żeby gra chodziła płynnie musi mieć minimum 25 klatek (fps).
@up
Dzięki za fajną stronkę. Z tego co widzę to tak w większość z tych gier sobie zagram (na medium raczej we wszystkie). Tak więc chyba zostanę przy tym laptopku. A nie orientujesz się jak wygląda sprawa np. z nagrywaniem gier? O ile mw. FPSów spada przy użyciu Action czy Fraps? Np. przy Battlefieldzie 3 czy Call of Duty?
Witam
Planuje kupić laptopa tylko problem w tym ze prawie sie na tym nie znam i tu liczę na Was
Co powiecie o tym: http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netboo … tml#opinie
fajna cena mi sie wydaje, bo dużo ma RAM-u przy tej cenie, ale chyba procek za słaby trochę, co? i jak z Grafiką?
Drugi: http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netboo … dowy.bhtml
Ten sie mi wydaje fajny, ale ta cena… patrze do 3tyś, ale jak bedzie okazja na coś tańszego to chętnie
Myśle ze tego za 3 tys chyba kupie tylko ktoś musi mi powidzieć ze jest wart patrzałem różne oferty ale te 2 chyba najciekawsze
Siema, potrzebuje jakiegoś laptopa do max 1500-1700zł. Będzie to laptop ogólnie do gier, neta filmów… Myślę, że w tej cenie znalazło by się coś żebym mógł pograć np. w ets 2 na średnich i w bfa3 na niskich…Z góry dzięki za pomoc ;]
Patron
No 3 tysiące to nie mało ale masz dobry laptop na parę lat a nie tylko w dniu zakupu
Jeżeli grasz w gry to poleciłbym ten, z systemem i gratisami MSI GE60 0ND i5-3210M/8GB/750/Win8 GTX660M
Patron i CarpeDi3m
Z tańszych do 1700zł z systemem to ten G580 2020M/4GB/500/DVD-RW/Win8X GF710M
Windows 8 w ogóle nie wchodzi w grę a jak już to windows 7 HP Pozdrawiam
Witam ponownie,
znalazłem jeszcze taką Toshibę (http://us.toshiba.com/computers/laptops … X75-A7295/) czy jest ona lepsza od tego Asusa? Widzę, że procesor już z nowej serii Haswell i grafika również nowsza (ale czy dobra?).
Pozdrawiam
Tak jest dużo lepszy a grafika GTX 770M jest bardzo dobra, dwukrotnie lepsza wydajnościowo.
Zresztą sam zobacz
Witam. Poszukuję laptopa do 3000 zł, chciałbym go przeznaczyć do nauki elektroniki, robotyki ( czyli też programy na komputer z tym związane ), ale też przeglądał internet, Spotify, Arduino, Gimp itp. Nie będę na nim grał. Nie wiem, czy można w tej cenie ssd mieć, znalazłem http://www.x-kom.pl/p/123904-notebook-l … staw.html# , ale wolałbym Sony Vaio lub Della. Więc myślę, że i5 będzie idealny, około 8 gb ramu, dysk najlepiej ssd, ale jak hdd to mogę mieć jak najmniejszy, bo nie mam dużo plików, spokojnie starczyłoby mi 200 gb. Nie wiem czy kupić tego Samsunga, czy jest coś interesującego. Proszę o pomoc, z góry bardzo dziękuję.
Były kiedyś fajne Delle: Inspiron 15R 7520 oraz Inspiron 17R 7720, ale są teraz trudno dostępne.
Zobacz te:
Samsung 550P5C i5-3210M/6GB/750/ Win8 GT650M +zestaw w X-KOM za 2509 zł /Matowa matryca 1366 x 768, głośniki stereo + subwoofer, Aluminiowe wnętrze laptopa. Ten sam model z dyskiem SSD i zewnętrznym HDD za 2919 zł,
Acer V3-571G i5-3210M/6GB/750/BR GT640M w X-KOM za 2569 zł /Matowa matryca IPS 1920 x 1080, Odtwarzacz Blu-ray
Samsung 550P7C i5-3210M/8GB/1000/DVD-RW/ Win8 GT650M w X-KOM za 2769 zł /Matowa matryca 17.3" 1600 x 900, głośniki stereo + subwoofer, Aluminiowe wnętrze laptopa, Możliwość montażu drugiego dysku.
Do tego ostatniego proponuję dodatkowo dysk SSD np.:
GOODRAM THUNDER 120G / POLSKA FIRMA!
OCZ Vector (VTR1-25SAT3-128G).
Do 550P5C oraz Acera tzreba zakupić 2ND HDD CADDY albo zrezygnować z HDD.
Trochę ponad budżet jest prawie biznesowy Lenovo ThinkPad Edge E531.
rafcio28s
Wybierz któryś z tych, mają ten sam dobry procesor i ilość ramu oraz dedykowaną kartę graficzną. Różnice to pojemność dysku twardego, wersja systemu oraz wygląd
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie się tematem. Tak patrzę i myślę, że nie chcę grzebać w laptopie, więc podmiana hdd na ssd lub hybryda nie wchodzi w grę. Najbardziej podoba mi się cały czas Samsung, do którego dałem link w poprzednim poście. Tylko problem jest w tym, że mam teraz laptop Samsunga i po prostu znudził mi się design notebooka i korci mnie, aby kupić coś z Della lub Vaio. Interesują mnie tylko te dwie firmy. Chyba, że jakiś ultrabook by się trafił? Nie wiem czy jest mi potrzebna dedykowana karta graficzna, bo nie gram w gry na komputerze. Co myślicie o Vaio, albo jakimś Dellu? Jeśli ktoś coś to proszę o link. Przejrzałem już masę laptopów, ale nie umię znaleść z ssd. Są hybrydy, ale nie wiem czy 32 gb ssd starczą na system i aplikacje.
Witam wszystkich forumowiczów. Otóż wyjeżdzam do pracy za granicę i planuję kupić mocnego laptopa “do gier” ponieważ stacjonarnego nie będę tachać ze sobą. Mam do wydania 4000zł i znalazłem o to tego laptopa: Acer Aspire V3 772G tutaj link do aukcji na allegro: http://allegro.pl/acer-v3-772g-fullhd-i … 12971.html. I teraz zwracam się do Was drodzy forumowicze abyście ocenili ten sprzęt czy jest godny swojej ceny i będzie się dobrze sprawował z najnowszymi gierkami. Ewentualnie jeśli źle wybrałem lub macie inne, lepsze propozycje co do wyboru laptopa proszę tutaj je napisać nie koniecznie z allegro, może być każdy jeden sklep internetowy. Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi i pozdrawiam.
Matheo2020
Tak, bierz go. Ma bardzo dobrą kartę graficzną. Do gier nie znalazłem nic lepszego
Tylko pamiętaj, że musisz na nim system zainstalować bo w komplecie nie ma.
Tutaj wydajność karty i ilość klatek w grach http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF … 068.0.html
Napisz w jakie tytuły masz zamiar grać, bo GTX760M to za słaba karta do nowych gier w rozdzielczości FullHD.
– Dodane 14.08.2013 (Śr) 12:31 –
W takim razie zobacz te, ale w tej cenie “prawdziwych” Sony oraz Della nie dostaniesz:
15.6"
Dell Inspiron 5521 i5-3337 U /8GB/1000 HD8730M w X-KOM za 2459 zł /Bez systemu, akumulator 5900 mAh, Gwarancja Domowa Naprawa Dell.
Dell Inspiron 3521 i7-3517 U /8GB/1000/ Win8 HD8730M w X-KOM za 2669 zł /akumulator 5800 mAh, Gwarancja Domowa Naprawa Dell.
Sony Vaio Fit E i5-3337 U /8GB/1000/DVD-RW/ Win8 GT740M w X-KOM za 2849 zł /Moduł NFC, Podświetlana klawiatura.
Dell Inspiron 5521 i7-3517 U /8GB/1000/ Win8 FHD HD8730M w X-KOM za 2999 zł /Matowa matryca 1920 x 1080, akumulator 5800 mAh, Aluminiowa obudowa, Gwarancja Domowa Naprawa Dell.
17.3"
Dell Inspiron 3721 i7-3517 U /8GB/1000/DVD-RW/ Win8 HD8730M w X-KOM za 2749 zł /akumulator 5600 mAh, Gwarancja Domowa Naprawa Dell.
Dell Inspiron 5721 i5-3317 U /8GB/1000/ Win8 HD8730M w X-KOM za 2749 zł /akumulator 5800 mAh, Aluminiowa obudowa, Gwarancja Domowa Naprawa Dell.
Dell Inspiron 5721 i5-3337 U /8GB/1000 FHD HD8730M w X-KOM za 2899 zł /Bez systemu, Matowa matryca 1920 x 1080 , akumulator 5900 mAh, Aluminiowa obudowa, Gwarancja Domowa Naprawa Dell.
SSD 32GB jest przeznaczone na pamięć podręczną, a nie na system. W tej cenie w Dellach i Sony fabrycznie nie dostaniesz SSD, trzeba dokupić osobno i podmienić za HDD lub napęd DVD, bo żaden z podanych wyżej laptopów nie posiada miejsca na drugi dysk.
Cześć,
Potrzebuję notebooka z i5/i7 trzeciej generacji + dedykowana grafika do 2000zł.
Znalazłem Toshibe - http://allegro.pl/laptop-toshiba-l855-i … 22360.html
Warto ją brać?
Podaj jakie masz wymagania.