Witam. Chciałbym kupić laptopa , do internetu, słuchania muzyki, ale też żeby dało się pograć w nowsze gry. Mój budżet to 2300 zł. Chciałbym żeby laptop miał procesor Intel Core i5 i system. Ja na razie znalazłem to :
Znajoma jest logopedą, pedagogiem i ogółem pracuje z dziećmi.
Laptop będzie służył do pracy.
Wymagania jakie musi spełniać:
ekran 15-16.9 lub większy
możliwie długa praca na baterii
wytrzymałość (wiadomo dzieci bywają niezdarne)
wydajność/cena
Kwota jaką planujemy wydać to tak do 2500 zł.
Niestety laptop musi być dostępny na miejscu od ręki w mieście Bydgoszcz. Będę miał dwa dni na zakup, konfigurację i szybkie szkolenie (w tym niedzielę).
Chciałbym unikać takich sklepów jak Media Markt czy Real.
Póki co znalazłem tylko komputronik bo ich salony chyba są już wszędzie 8)
Jeżeli do pracy, to Lenovo bierz w ciemno Aluminiowa obudowa, USB 3.0, wydajny procesor, grafika również nie najgorsza, choć w pracy powinien wystarczyć układ wbudowany w procesor Bardzo wygodna klawiatura również pomoże w pracy
Jeżeli chcesz się zmieścić w 1500 zł to zobacz Lenovo M490s i3-3217 u /4GB/500/ Win8 GF710Mw X-KOM za 1499 zł /Matowa matryca 14 cali, procesor niskonapięciowy.
Jeżeli możesz wyjść poza budżet to ten Asus jest OK, w podobnej cenie są jeszcze:
Witam. Poszukuję jakiegoś wydajnego laptopa do wszystkiego w przystępnej cenie Mój budżet to max. 1700-1800 zł. Laptopa zabieram na studia, więc głównie będzie służył do przeglądania internetu, pracy, ale też czasami do oglądania filmów, słuchania muzyki czy pogrania w gry ( nie zależy mi na najnowszych tytułach w najwyższej jakości oczywiście, fajnie byłoby zagrać w najnowszego pes’a np. ). Przydałby się dysk min. 500gb, dobra jakoś wykonania, porty usb 3.0, wygodna klawiatura i w miarę dobra bateria. Wiem, że wymagania dość wysokie jak na mój budżet ale mam nadzieję, że uda się znaleźć coś zadowalającego
* Dodam jeszcze, że najprawdopodobniej będę używał 2 systemów: Linux (Ubuntu) i Windows (najprawdopodobniej 8, chyba że nie przypadnie mi do gustu, bo miałem z nim znikomy kontakt). W związku z tym wydaje mi się, że najlepiej będzie aby laptop był bez systemu, lub z wgranym W8, na którego dogram linuxa.
Witam.Poszukuję laptopa do wszystkiego tj.internet,programy,filmy,gry (tylko Fifa).Mój budżet to 3000 zł.Tylko jeden warunek,żeby nie było to lusterko,15-17cali.Proszę o pomoc.Pozdrawiam
FIFA to raczej mało wymagająca gra. Chcesz zagrać w jeszcze jakieś bardziej wymagające gry? Jeżeli nie to popatrz na HP ProBook 4540s - tani, biznesowy laptop. Core i3 + 4/6 GB RAMu powinno wystarczyć do podanych zastosowań.
Ale tego HP ProBooka 4540s lepiej wziąć z grafiką zintegrowaną czy dedykowaną do tych zastosowań i fify.Czy istnieje tam problem z przełączaniem grafik
Procesor Intel® Core™ i7 3gen 3632QM
Ekran 15,6'', WXGA 1366 x 768 pikseli
Typ matrycy błyszcząca, podświetlenie LED
Pamięć RAM 8 GB, DDR3 1333 MHz
Dysk twardy 1000 GB, SATA
Grafika nVidia® GeForce GT 645M + Intel® HD Graphics 4000
Pamięć karty graficznej 2048 MB
A teraz szukam laptopa dla dziewczyny, który nie zatnie się przy grach przeglądarkach (głownie tych na nk, które potrafią nieźle zjadać zasoby sprzętowe). Najlepiej z MediaMarkt (myślę , że do 2tys uda się coś fajnego znaleźć ?)
Dziewczyny to w większości raczej kupują wzrokiem. Ten jest ładny (chyba) i wydajny: Samsung 370R5E i3-3110M/4GB/750/ Win8 HD8750Mw X-KOM za 1999 zł Ativ z linku wyżej także wystarczy do gier przeglądarkowych, ale IMO warto mieć spory zapas mocy.
za 2000 zł laptop do zykłego użytku czyt. muzyka filmy , internet wiele stron na raz otwartych itp. grać nie będę. Ten samsung jest dobry co jest nad moim postem ale macie może jeszcze jakies inne polecilibyście ? Z systemem oczywiście.