Niestety, zanim zebrałem fundusze, laptop ten został wycofany (nie mam pojęcia dlaczego ). Po dłuższych poszukiwaniach zauważyłem, że Lenovo ogólnie wycofało model Y580 z matrycą Full HD.
Zastanawiam się, czy wchodzi jakaś nowa generacja i po prostu mam na nią poczekać, czy rozejrzeć się za innym modelem. Poza tym fajnie by było, gdybyście podrzucili mi jakieś konkurencyjne modele
Mój budżet: ~3500-4000
Zastosowanie: Gry, praca w MatLabie itp (typowy student politechniki)
Zależy mi na solidności wykonania, najlepiej gdyby miał matrycę Full HD.
Witam, poszukuję jakiegoś laptopa do w granicach 3000zł, zastosowaniem będą pewnie gry oraz zaczęcie jakiegoś programowania. Oczywiście chcę żeby wszystko było jak najbardziej wydajne, a w dodatku chodziło coś z nowszych gier.
Wybieram między tym a tym szczerze sam nie wiem który lepszy. Laptop ma służyć do codziennego surfowania po internecie ale też do grania w nowsze pozycje gier, nie zależy mi na jakiś nie wiadomo detalach maksymalnych. Tyle że sam zielony jestem i nie wiem co wybrać a może wy byście coś doradzili laptop w przedziale cenowym max 2500 tyś
Za 2300-2400 zł dostaniesz już Lenovo Y580 z i3 + GTX660M-DDR5, ale bez systemu. Jeżeli chcesz z systemem to bierz któryś z Twoich linków. Ekran 16:9 to typowe proporcje dla budżetowych laptopów.
Do Y580 z GTX660M-DDR5 brakuje ~200 zł, więc zobacz ten Lenovo Z500 i3-3120M/4GB/1000/DVD-RW/ Win8 GT740Mw X-KOM za 2349 zł /Matowa matryca, Podświetlana klawiatura, Aluminiowe wnętrze laptopa.
I mówisz że Procesor Intel Core i3-3120M wystarczy dla takiej karty graficznej i będzie dobrze współgrał z nią, nie będzie mulił, przegrzewał się itp ?
I jeżeli miał być brać to Lenovo Z500 i3-3120M/4GB/1000/DVD-RW/Win8 GT740M to bez problemu i strachu zakupić mogę ? Bo na prawdę zielony jestem i nie chciał bym kupić czegoś nie do końca spełniającego moje wymagania
A co do tego Lenovo Y580 to co sądzisz/dzicie o tym http://www.mediaexpert.pl/katalog/noteb … 28810.html spora promocja, bo nie dodałem że wolał bym zakupić towar osobiście w sklepie jakoś jestem staroświecki i muszę namacalnie wymienić gotówkę za towar bezpośrednio a do X-KOM mam kawałek drogi
Przymierzam się do zakupu laptopa. Nie jestem znawcą tematu, lecz myślę, że choć w jakimś stopniu się określam.
Przede wszystkim cena - granica to około 1800 zł, zależy mi rzeczjasna na jak najlepszych parametrach na tę chwilę z tego przedziału cenowego. Nie zależy mi na wyjątkowo pojemnym dysku, bardziej skupiam się na procesorze i karcie graficznej, RAM pomijam, bo 4GB+ to chyba standard, oczywiście konkretne parametry wszystkich w. wymienionych to dla mnie czarna magia i stąd potrzeba wystosowania tego posta.
Sprzęt ma służyć do zróżnicowanych zadań, raczej nie chodzi tu o najnowsze gry.
Obecnie moje poszukiwania ograniczają się do korzystania z wyszukiwarki sklepu komputronik.pl Kilka pozycji, które mnie interesują (oczywiście nie chodzi tu o wybór konkretnie z tych).
Pytanie w temacie tych wymienionych. Gdyby założyć, że wybierałbym faktycznie spośród nich. Jaka jest różnica między pierwszym, a ostatnim. Jeden ma 6GB więcej RAMu i 2.2 GHz procesor, a drugi 2.4 GHz, ale 2,2 GHz - na co nacisk powinien być większy?
Będę wielce wdzięczny za pomoc, sugestie i konkretne propozycje.
Jeżeli laptop ma być do zróżnicowanych zadań, to musisz wziąć co najmniej taki z procesorem Core i3 np.: Lenovo G580AH i3-3110M/4GB/500/DVD-RW/ Win8 GF710Mw X-KOM za 1849 zł.
RAM jest tani (2 GB można kupić za 25 zł), a megaherce w procesorze są mało ważne - Pentiumy zawsze są wolniejsze od Core i3.
No niestety nie posiadam Win 7 (z którym de facto jestem obeznany) , a 8 nie znam i musiał bym się przyzwyczaić ale myślę że problemu by nie było dużego z tym, i w codziennym użytku oglądanie filmów, surfowanie po sieci i gry spełniały by wymagania tego systemu operacyjnego chodzi o ich instalacje. W gruncie nie wiem po co pchać 8 do laptopów, niektóre mają dotykowy ekran ale mnie to nie przekonuje.
No dobrze to dziękuje @Jaro070 za pomoc teraz na spokojnie jeszcze to przemyśle sobie i dokonam wyboru na pewno napiszę na forum jak sprawy poszły :razz:
niestety mało informacji jest o tym jak działają te niskonapięciowe procesory. Czy dość dobra karta graficzna + model sony 8 GB ramu nie zredukują tego słabego procka i czym może objawiać się to w grach? spada ilość FPS?
Witam wszystkich! Również planuję zakup nowego laptopa i chcę prosić o pomoc w jego wyborze. Mogę na niego przeznaczyć do 3tys zł, sprzęcik ma służyć przede wszystkim do gier typu GTA V, Max Payne 3 itp, chcę aby trochę mi posłużył. Od ok.4 lat mam Asusa K50AB z którego jestem bardzo zadowolony, nigdy mnie nie zawiódł, nie był ani razu w serwisie, ale niestety trzeba zamienić go na nowszy model :D. Interesują mnie laptopy ze sklepów, w którym owy sprzęcik można wziąć na raty.