Ogólnie szukam czegoś z i3 z nie mniejszym taktowaniem niż 2 GHz lub amd a6 - jak 4 rdzenie to 2GHz jak 2 rdzenie to 2,7~3,2 co wybrać, i jeszcze te karty graficzne - doradźcie.
A jak z grafiką w @5 będzie wydajniejsza niż dwa radeony ? Z poprzednich laptopów. I procesor Amd ten który ma 4 rdzenie po 2 GHz i ten dwa rdzenie po 2,3 ~ 3,2 będą na pewno słabsze od tego i3 2x2,4 ?
Ponawiam pytanie czy warto dorzucić do msi gx70? Głównie to chciałbym zagrać w Assassins Creed ale niestety jest ona skąpo zoptymalizowana na radeony. No i nie wiem czy to odczuje w grze. Z góry dzięki za pom.
Witam! Potrzebuję zakupić jutro laptopa dla Brata, który jest obecnie w Afganistanie i potrzebuje go do: przeglądania internetu, rozmów wideo i lekkiej rozrywki (niezbyt wymagające gry, nieco starsze fps’y). Z racji tych powodów, laptop musi mieć:
Kamerkę
Dość duży wyświetlacz
Także notebook’i odpadają. Dodam jeszcze że musi on być dostępny w sklepie: Media Expert, lub Media Markt i inne sklepy stacjonarne znajdujące się w Zielonej Górze/ Żaganiu / Żarach/ Legnica. I najważniejsze, budżet wynosi: 1500zł, jeżeli jest coś lepszego, w cenie nie dużo wykraczającej poza budżet, też może być.
Ale i inne gry typu F1 czy grid 2, ale AC szczególności i nie wiem czy warto dołozyc. Czy ten pierwszy lapek da radę z tymi w/w grami? (oczywiście na max detalach) Czy może lepiej dorzucić 500zl?
Zastanawiam sie nad kupnem laptopa ,budżet około 2tys. Generalnie mam zamiar wykorzystywac go do pracy na programie CATIA, ew. CAD, jakies programy do składania filmów oraz standardowe użytkowanie ogladanie filmow itd. Raczej nie mam zamiaru grac w jakies super wymagające gry, max jakis cs 1.6.