Sprostałby wymaganiom takich gier jak choćby GTA IV, czy nawet Splinter Cell: Conviction? Z tego co widzę to jednostka konkretna. Procesor o niebo lepszy, dysk 7200, tylko nie orientuję się, czy ten układ graficzny jest w miarę sensowny. Warto dołożyć te 800zł, czy lepiej kupić tego?
Mam Neostradę, która do domu “wchodzi” kablem telefonicznym, dlatego router też będzie podpinany pod gniazdo telefoniczne. Potem sieciowym do stacjonarnego, a bezprzewodowo do laptopa. Wybierz coś sensownego ze sklepu sferis, jeśli możesz.
DX11 jest fajny, chociaż jak na razie dość mało wykorzystywany, ale jak komputer będzie na kilka lat, to się przyda. Natomiast HD5650 jest wydajniejszy od GT330M nie biorąc pod uwagę obsługi nowszych standardów.
To zależy od konkretnych modeli i tego do czego będzie przeznaczony komputer. Ale moim zdaniem w takiej cenie nie opłaca się brać czegoś innego niż Core i3/i5, a różnica między 330M a 430M jest niewielka, zazwyczaj niezauważalna (400MHz w stresie), natomiast w laptopach gierki przycinają się prędzej od za słabej grafiki, a nie procesora.
Oba są super, jakby się znalazła wersja z i3 330M i chciałbyś oszczędzić to bez większej straty możesz to zrobić. Tylko ciekawe jaka wersja systemu jest w tym Acerze, fajnie by było 64bit.
Moim zdaniem jeżeli masz możliwość, to warto dołożyć do Core i3/i5, a i grafiką z DX11 można nie pogardzić, te gierki będą śmigać na pewno, chociaż może nie na najwyższych detalach. Ale ten Lenovo jakiś strasznie drogi, zaraz poszukam czegoś sensowniejszego.
Ile chcesz na ten router wydać? Jak wielki zasięg ma być (dom piętrowy z podwórkiem/małe mieszkanie w bloku)? Do laptopa rozumiem że tego co planujesz kupić? Neostrada, czyli Annex A (jeżeli nie wiesz to zadzwoń do TP)?
No ten Acer ma 64bity windowsa, ale sądząc po opisach ludzi bardziej bym się skłaniał ku sonemu. Co do oszczędzania to mi niezalerzy na tym mam tę kwotę do wydania i tyle.
Na stare modele i te tańsze - prawda, są słabe. Podobnie jak stare tańsze płyty ASRocka nie były polecane, a obecnie robią porządne produkty. Poczytaj o nowych modelach.
witam szukam laptopa w cenie 2000-2200. Sprzęt będzie używany do internetu, pracy biurowej, słuchania muzyki i oglądania filmów, i sporadycznie może na jakąś grę. Proszę o propozycje laptopów które mogę kupić. Pozdrawiam
– Dodane 21.07.2010 (Śr) 19:29 –
witam szukam laptopa w cenie 2000-2200. Sprzęt będzie używany do internetu, pracy biurowej, słuchania muzyki i oglądania filmów, i sporadycznie może na jakąś grę. Proszę o propozycje laptopów które mogę kupić. Pozdrawiam
bolek15, są dyski 640GB w jednym kawałku i są one zazwyczaj lekko szybsze od 500GB, no i oczywiście pojemniejsze - jeżeli różnica w cenie niewielka, to warto. Natomiast osobiście w laptopie nie chciałbym mieć 2 dysków, nawet jeżeli oferowałyby RAID i wybrałbym 500GB.
– Dodane 22.07.2010 (Cz) 22:10 –
sebikom, w przypadku kart różnica jest bardzo mała, a w dyskach wszystko zależy od modelu, chociaż do laptopa brałbym raczej pojemniejszy i nowszy, niż z większą ilością obrotów. BTW chyba pomyłka, z 5700prm nigdy się nie spotkałem.
To juz wole tego acera, którego ja podałem, a co do dysky to w sklepie ten laptop miał tak w opisie i inne wersje tego lapka widziałem że też mają takie dyski np w tej recenzji