Ja chciałbym się zapytać, gdzie mogę kupić notebooka na raty, najlepiej 0% lub bardzo niski.
Gdzieś powyżej podałem wymagania, ale powtórzę, między innymi dlatego, że się nieco zmieniły:
Chcę, żeby naprawdę szybko pracował. Chciałbym sobie pograć czasem w wymagające gry. A więc taki notebook powinien (nie chcę koniecznie grać na najwyższych detalach) z takimi tytułami jak Gothic 3, Gothic 3: Zmierzch Bogów, Wiedźmin (edycja rozszerzona), Risen, a także z nadchodzącą Arcania: a Gothic Tale.
A więc tak:
do 3000zł
dwurdzeniowy procesor (polecono mi i3 oraz i5 - powinny sobie poradzić z lepszymi grami, nie?)
dedykowana karta graficzna, ma radzić z grami wymienionymi powyżej
mikrofon, kamera, wi-fi, czytnik kart pamięci, czyli standard już dzisiaj chyba
Windows 7 (dowolna edycja, może być nawet Home), koniecznie 64-bit
wyświetlacz 15-999:P", jak mam wybierać pomiędzy mniejszym, a większym, wybiorę większy
bateria nie musi być najlepsza, ładnie wyglądać również nie musi
W Vobisie widziałem parę fajnych, ale poradzicie gdzieś, gdzie jest taniej?
Edit: W Auchanie można kupić 0%, ale do diaska, nie chcę kupować laptopa w supermarkecie takim jak Auchan!
za 2949 w 1 sklepie jest biały który nawet fajnie wygląda. Osobiście wolałbym czarnego (obecnie niedostępny w electro.pl, cene podają identyczną do białego) więc pewnie kupie w innym e sklepie (chyba w video top (autoryzowany przedstawiciel sony’ego))
choć chyba wezmę Asus’a. Laptop by służył do oglądania filmów, pracy z dokumentami i surfowaniu po Internecie. Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Proszę o pomoc przy wyborze.
Poszukuję czegoś wydajnego, 12-14" calowego, do 2000zł. Czy opłaca się tyle wydać na netboka? Chcę żeby to jakoś chodziło, a nie myślało nad prostą operacją minutę.
Priorytetowym zastosowaniem ma być wyświetlanie prezentacji na uczelni, internet, no i ewentualne używanie ms office.
Pytanie też jest takie, czy na takim 12 calowym ekranie można mówić o komfortowej pracy w programach biurowych? Nie oczekuję od niego wiele-to ma być uzupełnienie stacjonarki.
Witam poszukuję netbooka 12-14 cali jako uzupełnienie kompa. Do użytku głównie na uczelni-a więc potrzebuję dużej mobilności, bo dużo prezentacji będę wyświetlał. Ma się za bardzo nie mulic. Zastosowanie: MS OFFICE, OPEN OFFICE, Internet, filmy. Budżet hmm? 1800 zł raczej max, nie chce więcej pakować w netbooka. Może być bez sytemu operacyjnego. Raczej proc dwurdzeniowy, min. 2 GB pamięci RAM, grafika-na grach mi zbytnio nie zależy. Minimum 24 mies. gwarancji, mile widziane HDMI.
Właśnie wczoraj go wyczaiłem w x-kom i bardzo mi odpowiada, pozostaje wątpliwość czy trochę nie za mały ale jak patrzyłem 13 i 14 cali, to sam chłam w cenie do 2000zł, z kolei 15 calom dziękuje- juz za duzy dla mnie
W linku który podałeś jest 3 gb pamięci. Sprzedawca z x-komu powiedział mi, że próbowali kłaść 3 GB ale komputery były niestabilne, więc powrócili do 2 GB.
Mam w planie zakupienie laptopa tak do 3tyś. Miał by mi on służyć w sumie to do wszystkiego. Gram raz na jakiś czas w jakieś nowsze gry, tak więc pasowałoby aby laptop był w stanie pociągnąć nowsze gierki A najbardziej zależałoby mi na oglądaniu filmów, więc przydałaby się matryca, tak myślę że z 17’ . I jeszcze co do dysku, im większa pojemność, tym lepiej Czytałem trochę kto co poleca ale nie znalazłem takiej definitywnej odpowiedzi, dlatego też postanowiłem napisać.