Już Ci napisałem, jakie są najlepsze opcje w Twoim budżecie.
Zanim zauważyłem Twoją poprawkę postu, to już zdążyłem wkleić te linki. W każdym razie, dzieki za pomoc
Zapytałem koleżanki, jednak może być słabsza karta bo ona nie będzie grać w gry. No i myśle, że jak dla kobiety żeby win 7 był. Ogólnie do neta, komunikacji, pisania prac i filmów. Więc karta może być słabsza. Może jakieś inne propozycje z Lenovo albo Acera ?
A czy na tym laptopie bedę mógł bez problemów grać w gry typu dota2? I Ile by kosztował taki sam laptop ale z 17 calowym ekranem?
Np. ten chyba jest dość podobny i w podobnej cenie.
8750M bez problemu pociągnie Dotę. 17" o podobnej wydajności to dopłata około 350 zł. GT720M to słaba karta - poziom zintegrowanej Intel HD4600.
W8 prawie niczym się nie różni pod względem obsługi od W7. Najtańszy laptop z systemem oraz Core i3 toLenovo G500H za 1849 zł
Prosilbym to podanie w takim razie podobnego do tego wyżej, ale 17 cali.
Wtedy będzie zauważalnie drożej.
Windows 7 bez śmieci producenta,
Ciche chłodzenie,
Albo tańsze laptopy z Pentiumem:
Windows 8 bez śmieci od producenta,
Cichy i chłodny,
Dobre głośniki,
Zależałoby mi na jednym z tych droższych, ale ten co pan podał G700 ma tą słabszą karte graficzną, a mi zależy mi na tym, żeby był tak mocny jak ten pierwszy G500H.
A ta karta “Intel HD Graphics 4000” zintegrowana jak się sprawuje? Warto takiego lapka kupić z samą zintegrowaną?
ASUS X75VB-TY047H i3-3120M/4GB/500/DVD-RW/ Win8 GT740M w X-KOM za 2399 zł
Toshiba Satellite L70-A-10G i3-3120M/4GB/1000/DVD-RW/ Win8 GT740M w X-KOM za 2399 zł
HD4000 do Simsów i Fify wystarczy. Pentiumu są słabsze o około 20% i mają słabszą grafikę o co najmniej połowę.
Tutaj masz testy w grach:
http://www.notebookcheck.pl/Intel-HD-Graphics-4000.69569.0.html
http://www.notebookcheck.pl/Intel-HD-Graphics-Ivy-Bridge.86016.0.html
A czy Lenovo w tej cenie nie bedzie bardziej oplacalne?
Lenovo nie ma modelu z podobną wydajnościowo grafiką w tym budżecie.
Witam. Proszę o pomoc w doborze laptopa do ok. 3-3,2 tys. zł.
Laptop ma służyć do grania (możliwość zagrania w Wiedźmina 3 jak się pojawi), oglądania filmów, słuchania muzyki, ale również do korzystania z Autocada, Robota.
Chiałbym, żeby laptop był już z systemem Windows 8.
W grę wchodzą wszyscy producenci, ale prosiłbym dodatkowo o podanie najlepszego Della, który spełnia moje kryteria.
Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Najwydajniejszy Dell: Inspiron 7537 i5-4200 U /6GB/500/ Win8 GT750M-DDR5 w X-KOM za 3099 zł
+ Podświetlana klawiatura,
Laptopy do gier:
Głośniki JBL,
Podświetlana klawiatura,
Dysk SSHD,
Akumulator 5800 mAh,
+ Aluminiowa obudowa,
+ Możliwość montażu dodatkowego dysku mSATA SSD,
Matowa matryca,
Możliwość montażu dodatkowego dysku mSATA SSD,
Matowa matryca,
Dziękuję bardzo za szybką pomoc.
W tym Dellu trochę mnie odstrasza tylko 6GB ramu oraz 500GB dysk.
Zapomniałem dodać w moich kryteriach, że dysk przydałby się 1TB, a z 8GB RAMU.
Prosiłbym jeszcze o polecenie Della z tymi dodatkowymi warunkami mieszczącego sie w moich warunkach cenowych oraz pierwszego wybiegającego ponad te warunki.
Pozdrawiam.
W Dellu jest procesor niskonapięciowy (energooszczędny), więc nie pograsz w gry multiplayer.
Dell nie występuje w wersji z dyskiem 1TB tylko 500 GB - http://www.x-kom.pl/p/161602-notebook-laptop-15-6-dell-inspiron-7537-i5-4200u-8gb-500-win8-gt750m.html
Witam
Chciałbym kupić taniego laptopa (najlepiej Lenovo), bez systemu, który będzie służył mi głownie do interentu (przeglądanie stron, oglądanie streamów) i dziecku do grania w słabsze gry.
Znalazłem coś takiego
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-essential-b590-1005m-2gb-500gb.bhtml?from=skapiec
Jak myślicie uciągnie Windows 7 i gry typu Lego Marvel Super Heroes?
Jeśli nie, co ewentualnie zmienić?
Kup laptop z minimum 4 GB RAM np. Lenovo G500S 1005M/4GB/500/DVD-RW IntelHD w X-KOM za 1199 zł
Lego Marvel ma dość spore wymagania, ale w niskiej rozdzielczości na najniższych detalach powinna zadziałać.
Mam na oku jeszcze taki na allegro
Lenovo B590 4GB RAM 2x2,2Ghz 320GB
Ma lepszy procesor bo Intel Pentium 2200 i Intel HD Graphics 4000, rdzeń: 650 MHz, pamięć: 800 MHz
Może ten będzie dobry? MA mocniejszy procek i lepszą kartę graficzną
Daj link do tej oferty. Pentium posiada ten sam układ graficzny, co Celeron.