Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

Witam, szukam laptopa do filmów, internetu, zabawy z autocadem. Zależy mi na szybkim i wydajnym sprzęcie do granicy 2500zł.

Zastanawiam się nad:

http://allegro.pl/dotykowy-laptop-asus-q501-i5-6gb-750gb-w8-zestaw-i4158267215.html#spec_prod - ASUS Q501

http://dell.strefamarek.allegro.pl/laptop-dell-inspiron-3537-i5-4gb-500-8670-w8-2ydnd.html - DELL Inspiron 3537

Który polecicie bardziej z tych dwóch? Może coś innego? Proszę o podpowiedzi, pozdrawiam.

Bez systemu

Lenovo g510 z i7 4 rdzeniowym 8 wątkowym i radeon m265 za 2419 zł, z systemem to samo tylko za 2629zł

2ga opcja H p probook 450 z i7 4c8t bez egpu , wersja z systememe

Probook ma lepszą jakościoą obudowe aczkolwiek nei posiada dedykowanej grafikfi.

Dzięki za szybką odpowiedź!

Lenovo, które podałeś z systemem i bez różnią się ilością ramu. Jak to jest z serwisem lenovo i “marką”? Słyszałem wiele pogłosek, aby pomimo dobrych cen unikać ich sprzętu.

Jak odniósłbyś się do pozycji, które pisałem w pierwszym poście (dell i asus)?

Te co podałem mają 2,5 x mocniejsze procesory niźli i5 niskonapięciowe niskotaktowane o mocy porównywalnej do i3 normalnej…

Nie ta liga…

To tak jak by wisłę kraków porónać do barcelony…

Lenovo ? Serwis ma normalny, przeciętny jak zwał tak zwał… MA serwis na równi z msi, lepszy niż asusy gorszy niz delle, natomaist dele dostaniesz tylko z procesorami niskonapięciowymi nie mającymi najmniejszego startu do i7 4 rdzeniowego 8 wątkowego…

Witam, poszukuję laptopa do ok. 4000-4200 zł. Laptop biznesowo-multimedialny, NIE do gier. 

Elementy pożądane: koniecznie dysk SSD (128 lub 250) szybki procesor i7, rozdzielczość 1920x1080, 8 GB ramu, Windows 8

Mile widziane: matowa matryca, długa gwarancja, dodatkowy dysk HDD

Póki co znalazłem takiego Della:

http://www.komputronik.pl/product/212066/Komputery/Laptopy/DELL_Inspiron_5537_15_6_FHD_i7_4500U-8GB-256GB_SSD-8850M_2G_-W8_2YDND.html 

Co sądzicie o niskonapięciowym i7 4500U?

I taki Lenovo:

http://allegro.pl/lenovo-y510p-i7-4700-8gb-ssd128-1tb-fullhd-win8-1-i4179198277.html

Dobry procesor, ale nie wiem czy nie będzie głośny, zwłaszcza z dwoma kartami graficznymi, których nie potrzebuję… No i zawsze to Lenovo, a nie Dell. Chyba, że się mylę.

Ewentualnie taki Lenovo ale z i5:

http://allegro.pl/laptop-lenovo-e540-i5-16gb-240ssd-gt740-win7-8-fhd-i4185729458.html

Co proponujecie? Z góry dzięki za porady.

Jak chcesz koniecznie z i7 to tutaj masz Thinkpad e540 z i7 fhd i ssd 120gb , ewentualnie bez ssdi dokupić 250gb samemu, jeśli chcesz większy

do pracy biurowej  i7 jest zbędne. i5 w zupełności sobie poradzi.i7 nic nei wniesie… Tak samo 16 gb ramu. Kompletne nieporozumienie. Do pracy biurowej 8 gb to juz  dalece za dużo… no chyba, że operujesz jakimiś wielkimibazami danych  to i7 z ramem może się przydać.

Thinkpad e540 z i5 fhd bez ssd+ dokupić, lub z ssd 120gb

z długą gwarancja natomiast to tylko Dell 3560 z i7 FHD, dysk SSD musisz dokupic i włożyć albo w miejsce fabrycznego 7200rpm albo kupić dodatkowo HDD caddy i wrzucić zamiast napędu optycznego. Wtedy oba dyski w środku będą.

LApek z serii biznesowej della. Aluminiowa obudowa. Gwarancja aż 4 letnia i to nawet przy zakupie na firme ( w lenovo skracają do roku) w trybie NExt Business day, tj serwisant przyjeżdza w ciągu roboczo doby od zgłoszenia i naprawia od miejscu. Nigdzie sprzętu nei odsyłasz i nei czekasz. Wszystko jest od razu.

Dzięki za odpowiedź.

Myślałem o tym Dellu 3560, który podałeś, ale dużo złego słyszałem o jego głośności. Miał ktoś z nim do czynienia? Pełno ludzi pisze, że nie daje rady przy nim pracować, bo układ chłodzenia jest tak głośny. Ktoś nawet zwrócił do sklepu.

Skoro do biura, multimediów niepotrzebny i7 to może ten Dell, który podałem z niskonapięciowym i7 4500U? Mówią, że odpowiada on procesorom i5. Ktoś się orientuje w tym procesorze? Lub może coś więcej powiedzieć o niskonapięciowych? Bo mało znalazłem informacji. Laptop ma być używany raczej do standardowych zastosowań, ale jak już wydawać kasę to chciałem w miarę nową technologię, żeby długo posłużył. Laptop będzie potrzebny do CADa, programów z obszernymi bazami danych, a poza tym do filmów, internetu itp.

Jeszcze raz daję link: http://www.komputronik.pl/product/212066/Komputery/Laptopy/DELL_Inspiron_5537_15_6_FHD_i7_4500U-8GB-256GB_SSD-8850M_2G_-W8_2YDND.html 

Nie musi być koniecznie Dell czy Lenovo, jestem otwarty na różne propozycje.

tyle, że 3560 jeśli już jest głośny to w pracy pod duzym obciążeniem a nei w pracy biurowej :stuck_out_tongue:

inspiron to zwykła seria konsmencka.

A coś na temat procesorów niskonapięciowych? Czy są dużo gorsze, mniej wydajne? Bardziej ciche? Ewentualnie coś jeszcze?

@janusz27

Są to procesory dedykowane do ultrabooków. Nie wymagają wydajnego chłodzenia, pobierają mniej prądu i są mniej wydajne niż procesory z “M” na końcu.

Wydajność i7-U jest nieco mniejsza od i5-M.

Witam.

Nie kupowałem w żadnym z tych sklepów. Kupowałem w x-komie i ich zaletą jest też rozbudowana sieć punktów stacjonarnych. Obsuługa też bez zarzutów. Na maile odpisują ekspresowo.

Aczkolwiek wspomianego Lenovo y510 mają trochę drożej hoćto pewnie wynika po części z tego, zęsystem jest dodany na płytce przez sklep a nie preinstalowany i przypisany do laptopa ( a tak chyba jest w obu któe podałeś)

Zawsze można ponegocjować rabat  na ichnim forum sklepowym

Witam

Jaki laptop polecalibyście do około 2000 zł do gier? Wiem, że ciężko będzie bo kasy mało ale chcę kupić coś możliwie najlepszego w tej cenie.

Zależy mi również żeby karta sieciowa lan miała szybkość 10/100/1000 mbps.

Myślałem o Lenovo Z510 i3 gt740 lecz niestety on nie ma takiej karty sieciowej. Czy macie coś na oku godnego polecenia? 

Zależy mi na czasie bo dziś a najpóźniej jutro muszę dokonać zakupu.

Do gier w tej kwocie Z510 będzie odpowiedni.Przychodzi mi do głowy Asus K56CB z sporo słabszym i3 od tego w Z510 , ale ma lan 1000mbps.

Nie może i3 być sporo słabszy więc odpada

szukamy dalej

k56cb ma i3 niskonapięciowe czyli mocy tyle co pentium dual core

z normalnym i3 zostajeHp probook 450 za 1949 zł z itel i3 haswell i radeonem 8750m

Witam ponownie

Tym razem poszukuję laptopa, który będzie używany do:

• przeglądania internetu, czasem obejrzenia filmu

• oglądania TV (chodzi mi tutaj o dużą ilość portów USB lub/i slot na kartę PCI aby można było podłączyć Tuner TV, ponadto będzie używany internet mobilny)

Konkretne wymogi:

• dobra bateria (te kilka godzin by się przydało)

• przyzwoita wydajność

• jak już wspomniałem - slot PCI i/lub dużo portów USB

• matowa matryca (niekoniecznie)

• podświetlana klawiatura (niekoniecznie)

Laptop będzie używany głównie na działce, gdzie prąd “ciągnę” z 12V gniazdek, więc byłoby bajlando gdyby dało się dokupić zasilacz do lapka właśnie pod 12V

Cena: 2000-2200zł

Proponuje  takiego Della inspiron 3537 z i5 ulv

Przyzwoita jakościowo obudowa. Całkiem masywne zawiasy od matrycy. Przebiegi na bateri wr ecz fenomenalne. Mocna bateria i procesor niskonapięciowy dają razem ponad 7 godzin siedzenia na necie tudzież nawet 12 pracy w office

Gwarancja w trybie DND ( odpowiednik next business day)

Z podswietlaną klawiaturą i matową matryca Lenovo z510 z intel i3

Cena podobna. JAkośćkadłubka lepsza (lepsze tworzywa) aczkolwiek nie koniecznie solidniejsza ( zawiasy od matrycy ma w moim odczuciu jużnei tak masywne)

Bateria zapewnia ok połowę przeboegów Della.

a o mnie już wszyscy zapomnieli?

Gdybym dołożył 200-300 zł to co polecilibyście?

Widać nikt nie miał nic do dodania haha. Rynek laptopó to nie rynek torebek, że

wybór jest niewyczerpany. Zazwyczaj są ok 2 naprawe warte uwagi opcje. JA staram siętakowe wrzucić. To o wg mnie jest najlepsze bez rozdrabniania się na jakieśpółśrodki bo po co mam wrzucąc coś co jest gorsze ?

Dołożysz 300 zł i niebardzo jest wybó

Dochodzi z karta 10/100/1000LEnovo thinkpad e540 z i3 i gt740aczkolwiek to dalej ta sama wydajnośćco i3 i hd 8750 a cena wyższa.