Witam chciałbym poprosić o doradzenie mi w wyborze laptopa, najbardzije przkonany jestem do marki Dell dlatego rozglądałbym się za jakimś laptopem z tej firmy, na laptopa chce wydać 3000-3500, ma głownie służyć do normalnego użytkowania; jako sprzęt odtwarzający muzykę, jakieś gry ale nie najnowsze, oglądanie filmów (chciałbym żeby obraz był zadowalający) i wiadomo bateria w miare mozliwości żeby była dobra. Polceiłby ktoś jakiegoś ciekawego laptopa w tej cenie? niekoniecznie z Dell.
*Mam możliwość kupienia laptopa w USA tam bym chciał na niego wydać 550$-700$; kilka moich typów to:
Alternatywą może być Lenovo z710 z i5 i gt745 FHD. MAtryca Full hd jest. Aluminiowa obudowa wysokkiej jakoci jest. Głośniki JBL wybijające sięponad przeciętną w stosunku do konkurencji. OFc ceny w USA będą zgoła inne ;C
@metalord - niech zobaczy Acera v5 z i5 ulv i radeonem m265 Lapek ten ma matryce full hd a to bardzo ważna sprawa przy obróbce zdjęć.
Z takich solidnych jest Lenovo thinkpad e540 z i5 i gt740 LApek z serii biznes. Solidna obudowa - za jakość wykonania sie tu dopłaca.
Poszukuję laptopa do max 2100zł. Laptop ten ma być przeznaczony głównie do przeglądania internetu oraz do gier (ale niekoniecznie o jakiś bardzo wysokich wymaganich, obecnie gram w World of Tanks).
Piszą jednak tutaj o bardzo niekorzystej przypadłości: “W rzeczywistości jednak zarówno kartę jak i procesor prześladuje efekt dławienia (Throttlingu). Przy ekstremalnym obciążeniu taktowanie rdzenia graficznego spadło do 450 MHz, a procesora do 1,6 GHz. Przy obciążeniu grami dławienie jest także odczuwalne i niekorzystnie wpływa na płynność rozgrywki.”
Czy w Lenovo Z710 z procesorem i3-4000 i 4GB RAM ten problem będzie również występował? Może widział ktoś gdzieś recenzję tego laptopa z procesorem i3-4000? Osobiście niestety nie mogę znaleźć…
17 to gier to moge polecic to co sam mam. MSI GE70 szukaj używanych sztuk jak chesz w cenie do 2500, ponizej tej ceny też są ale ze słabszą grafiką, ale 17 calowe wedle zyczen
bzdura. Nie będzie żadnego throttlingu. Po pierwsze throttling to spadek taktowania podczas wysokiej temperatury. W Inna sprawa, żę obciążenia w stress teście jaki tam odpalono ma za zadania wupruć flaki z układu chłodzenia i go przetestować… W grach temp są niższe niżw stress teście bo gry nie są w stanei obciążyć gpu i cpu w 100%… KKROPKA
Poza tym i3 nie ma żadnego turbo. Spokojnie będzie śmigało i nic sie nie będzie przegrzewało…
NIE MASZ SIE O CO MARTWIC
W tej cenie dostaniesz jeszczeHp probooka 470 z intel is i radenem 8750 Jakość wykonania nawet lepsza nizw Leniaku z710 aczkolwiek grafika mniej wydajna trochę. Mocniejsza bateria. JEst to laptop z linii biznesowej Hp.