Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

Najwydajniejsze 17 to Acer v3+772 z i7 i gtx850 GDDR5

Obudowa nie jest z alu. Palmrest ma chyba z alu. Reszta z tworzywa.

16 gb ramu do gier to totalnie nieporozumienie. Dla grafika czy inego profesjonalisty ok ale nie do gier… 8 gb jest akurat.

Wydajniejsze jest ylko 15" Lenovo y510 z i7 i gt755 SLI- Wydajność na poziomie gtx860/ gtx770

Obudowa alu. Podśw klawiatura. Lapek mocny sprzętowo ale i “gorący”

@karolp8901

Najtaniej z dyskiem SSD wychodzi  Acer V3-772G i7-4702MQ/8GB/1000 GTX760M w X-KOM za 3499 zł + SSD  GoodRam C50 120GB 2.5" w X-KOM za 249 zł

Czesc,

Mieszkam i uczę się w Belgii, ale brakuje tu ogarnietych ludzi w tym temacie, więc proszę was o pomoc.

A więc to mój ostatni rok w szkole sredniej, za rok idę na studia (humanistyczne jak cos). Z tej okazji chciałbym kupić lapka, którego mógłbym zabierać ze sobą i pracować na nim w pociągu oraz na wykładach.

Moje ogólne wymagania to:

• ekran o przekątnej około 15 cali (widziałem lapki z 15 i 15.6 cali), matryca najlepiej matowa

• bateria minimum 3/4 godziny (w pociągu są wtyczki, ale nie zawsze wolne, tak samo na uniwerku gdzie większosć ma lapka i korzysta z wtyczek)

• komputer uzywać będę głównie do internetu, pisania prac i lekkich gierek gdy będzie sie nudziło (minecraft, knights and merchants, moze simcity 5 - nie takie lekkie)

• system albo windows 8 albo bez systemu (i wtedy ubuntu zainstaluje)

• wifi (b, g i n), modem 3G (ewentualnie 4G, ale nie obowiązkowo), bluetooth

• pamięć ram min. 8 GB (chcę mieć duży zapas, na stacjonarnym zdarza mi sie używac 5/6 GB)

• bez CD/DVD

• kamerka i mikrofon

• fajnie by było mieć dysk ssd (nie używam dużych ilosci pamięci, wiec 128/256 starczy) ewentualnie maly SSD + wiekszy HDD

• nie wiem czy jest taka mozliwosć, ale fajnie aby lapek był z padem numerycznym (nie wiem czy przy takiej przekątnej dają klawiaturę z numpadem)

• rozdzielczosć ekranu najlepiej 1080p

• klawiatura AZERTY

Komputer będzie używany tylko w pociągu, na uniwerku, bibliotece… do grania itp mam stacjonarny wiec jeżeli np. według was ekran jest za duży lub jakas inna funkcja nie wbyt potrzebna to polećcie mi może coć mniejszego

Będę kupował prawdopodobnie przez internet w belgijskich/francuskich sklepach internetowych, ale jeżeli będzie cos fajnego na allegro (z klawiaturą AZERTY) to mogę się zastanowić

Przeglądalem francuski sklep internetowy i wpadły mi w oko:

http://www.ldlc.be/fiche/PB00157414.html ale ekran 13 calu więc mniejszy niż chcę (może 15 cali to za dużo?), fajnie że touchpad na całej długosci

http://www.ldlc.be/fiche/PB00165321.html

http://www.ldlc.be/fiche/PB00168194.html (W7, ale mam kupiona aktualizacje W8 wiec to nie problem jak cos)

Budżet okolo 1500-1600 euro. Komputer ma mi starczyć na dluższy czas, nie na np. dwa lata. Chcę kupić dobrego, zapłacić więcej ale mieć go na całe studia.

Pomożecie cos? Dzięki

matmaxalez  na forum piszemy w języku polskim, czyli korzystamy z polskich znaków diakrytycznych (ą, ć, ę, ł, ń, ó, ś, ź, ż).

Dlatego też proszę skorzystać z przycisku Edytuj i opcji Użyj pełnego edytora , a następnie dokonać korekty postu.

Witam poszukuję laptopa do 900 złotych który ogarnie podstawowe rzeczy typu internet,word,filmy yt.Budżet tylko do 900 złotych.Pozdrawiam

Z nowych laptopów w podanym budżecie nie ma nic ciekawego. Jeżeli trochę dopłacisz, to polecam  Lenovo B590 1005M/2GB/500/DVD-RW z matową matrycą w X-KOM za 999 zł

Z używek proponuję szukać Dell Latitude E6400. Biznesowa seria produkowana w Polsce.

Z używek to mogę polecić lenovo r500 z radeonem hd3470 bardzo dobrze sobie radzi z internetami filmami, a nawet w stare gierki można pograć.

witam,

wiem, że brzmi to śmiesznie, ale szukam laptopa do gier.

do maksymalnie 1100zł

najlepiej Asus, Acery się grzeją bardzo

myślałem nad asusami z serii K, dokładniej K53t, ale mają beznadziejne usytuowanie portów usb.

grafika 7670 będzie dobra do gier ? w tej cenie można jeszcze dostać gt 540 i jak sięposzuka to gt 630.

Co polecicie ? laptop oczywiście używany

Jako użytkownik gt630 powiem ci tak cudów się nie spodziewaj, ale można spokojnie w bf3/4 ac3/4 watch dogs pograć na przyzwoitym poziomie.

Będę szczęśliwy jak uda się pograć w Mass Effect i CS:GO na wysokich :slight_smile:

znalazłem samsunga, ale nie wiem czy robią dobre laptopy, orientuje się jak z chłodzeniem u nich ? nie chcę mieć piekarnika jak w acerach :?

http://allegro.pl/samsung-np-350e7c-s07pl-2-4ghz-500gb-4gb-radeon1gb-i4341526054.html

Ten segment cenowy jakiś strasznie chłody nie będzie nie oszukujmy się :stuck_out_tongue:

Ten Samsung w testach osiąga w pełnym obciążeniu 89 stopni (to nie jest źle bo tu mowa o totalnym obciążeniu, a nietakim jak w grach :slight_smile: ), ale testy przeprowadzono na procku i7 w Twojej aukcji jest Pentrium B980 więc będzie chłodniejszy. Jest on również słabszy więc nie wiem jak z grami.

Od siebie powiem Ci tyle, że na moim i5+GT630 nie było gry w jaką bym nie pograł.

Mass effect i cs:Go na wysokich myślę bez problemu. (CS:GO na pewno bo grałem)

Małe info

GT540 = GT 630 to jedna i ta sama karta.

Radek 7670 jest mniej więcej tak samo wydajny.

ok, dzięki za pomoc.

myślałem nad asusem, bo ta firma potrafi jako jedyna zrobić dobre chłodzenie.

Acery to grzałki, więc odrzucam je z góry, natomiast o Samsungach nie mam zdania, bo nigdy nie miałem.

Co do 7670 jest to nowsza architektura i zawsze będzie osiągała wyższe wyniki w porównaniu z 540m, co do 640m nie wiem za bardzo.

Zastanowię się nad tym Samsungiem, chociaż 17,3" to kurde dużo trochę.

7670 jest o 3% szybsza od 540 i 630 tak więc różnica żadna moim zdaniem.

Co do acerow to się zgadzam, że to grzałki tak samo inne marki z rodziny acera m. in. Packard bell.

Na Twoim miejscu szukał bym czegoś z i3 a nie z Pentium b…

Data premiery architektury HD7670M: 04.01.2011

Data premiery architektury GT540M: 03.09.2010

GT640M (data premiery: 22.03.2012) jest znacznie wydajniejszym układem w porównaniu do GT540M oraz HD7670M. Różnica to nawet 50%.

640m tak zgadzam się, ale na początku kolega mówił o 540, 630 i 7670 dlatego o nich pisałem.

Akurat mam teraz Acera 5733, zdjęt klawiatura, rozebrany korpus, laptop goły, a wentylator chodzi co chwilęna maksymalnych obrotach. Mój stary dobry Asus X54HR podczas grania tak się nie nagrzewał…

Raczej wątpię czy znajdę coś innego niż K53T, jedyny segment do 1000zł u Asusa.

Jaro070

Przepraszam za pomyłkę, ale chodziło mi o 630m, do 1100 nie znajdę żadnego laptopa z grafiką Nvidia GT 640m :frowning:

A jak patrzę na jej testy to mi jej żal się robi, połowa gier jest niegrywalna…

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-630M.64588.0.html

Ta karta była low-endem już w 2011 roku. 

Czyli podczas wyboru nie brać pod uwagę w ogóle gt 630m ?

To zostaje tylko 7670 i 540m. Obiecująco…

Przydałoby się trafić w asusa z A8 i CF 7670 z dobrą integrą, bo to dobre połączenie podobno.

Tak jak pisałem wcześniej nie spodziewaj się cudów.

O grze w 1366x768 na ultra w dzisiejsze tytuły zapomij.

Gt540 i gt630 to ta sama karta poczytaj o tym w necie. Czysty chwyt marketingowy.

Ta ten sam chip, co GT540M. Ale nie do końca, bo GT630M występowała w PIĘCIU różnych wersjach. Różnica wydajnościowa pomiędzy nimi jest duża.