Oba te laptopy mają słabe karty grafiki… bez porównania słabsze nigt755.
Asus ma kiepski serwis. Acer w sumei całkiem do rzeczy.
Oba te laptopy mają słabe karty grafiki… bez porównania słabsze nigt755.
Asus ma kiepski serwis. Acer w sumei całkiem do rzeczy.
@beru ten Acer się będzie trochę grzał podczas grania.
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Acer-Aspire-V3-771G.74767.0.html - przy pełnym obciążeniu 100 stopni CPU przy grach będzie w okolicach 85 pewnie więc ręce z dala od wylotu powietrza.
Witam
Dzięki za zainteresowanie tematem i pomoc każda sugestia się liczy.
Mam jeszcze takie dwa laptopy na uwadze (sugestia kolegi) proszę o opinię czy coś by z tego było do rzeczy :
http://www.x-kom.pl/p/153787-notebook-laptop-17-3-acer-v3-772g-i7-4702mq-8gb-1000-dvd-rw-gt750m.html
szukasz na siłę znajdujac gorsze opcje zakupu
gt820 to kiepscizna na poziomie gt720. Do gier sie nie nadaje kompletnie
gt750 z acera to wersja z pamieciami ddr3 wolniejsza wyraznie od gt755 z lenovo.
No tak troszkę może na siłę szukam i mi nie wychodzi, kieruje się sugestiami kolegów z pracy.
Jak masz coś na uwadze co spełnia moje kryteria wyboru to proszę o pomoc.
Acha i tu zmiana na zakup mogę przeznaczy ok. 2800 zł
ale z oprogramowaniem Windows 7.
Komputer będzie używała też druga osoba i dlatego tyle ceregieli przy wyborze.
Poszukuję laptopa do zastosowań typowo domowych - Internet i wszelako pojęte multimedia, m.in. filmy w HD.
Najlepiej, aby laptop był z systemem - preferowany Windows 7, ponieważ przyzwyczajenie się do kafelków może być problematyczne dla użytkownika sprzętu.
Budżet: Im taniej tym lepiej. Wiadomo, że za 800 zł nic nie kupię, ale chciałbym się zamknąć w 1400, a najlepiej w 1200zł.
Widziałem, że są laptopy z procesorami typu Celeron 1005M lub niskonapięciowe typu 1007U, ale powiem szczerze że nie mam pojęcia jak jest w takich jednostkach z wydajnością i jaki mają zintegrowany układ graficzny.
Jeżeli chodzi o internet i filmy, to w budżecie 1400 zł jest dość szeroki wybór:
Pentium-U wydajnościowo jest porównywalny do Celerona-M. Pentium-M jest wydajniejszy od Celerona-M o jakieś 10-20%.
Osobiście wybrałbym B590 ze względu na matową matrycę.
Rozumiem, też mi się wydaje najlepszym wyborem zważywszy w dodatku na Windows 7. A tak jako ciekawostka - jaki układ graficzny siedzi w tym Celeronie 1005M? HD4000?
Ten laptop jest w stanie zapewnić w pełni płynnie ogarnąć takie domowe zastosowania? Tam jest napisane o gwarancji - ograniczona do 12 miesięcy dla firm - oczywiście dla użytkowników domowych jest normalne 24 m?
W celeronie siedzi Intel HD Graphics nie jest to ani hd2000/3000/4000…
Laptop ogarnie domowe zastosowanie razem z filmami w HD bez problemu.
Tak klient inwidualny ma 24 mce gwarancji.
HD4000 jest tylko w Core 3. generacji. W Celeronach i pentiumach jest HD Graphics. Wydajnościowo porównywalne do HD2000.
Ok, dzięki panowie.
Myślałem, że dają tam te same integry co w i3/i5.
Więcej nie wyciśniesz z tego budżetu.
za 1250 zł kupisz Lenovo g500x z celeronem dual core
Najlepszy wspłoczynnik mozliwosci do ceny
Ok dzięki, w sumie jeśli Windows 8 nie będzie przeszkadzał,matowa matryca nie wiem czy jest mi potrzebna a 100zł w kieszeni.
Kolego Keler wszystko ok. rada super dobra tylko ja potrzebuje 17 cali
a ten tu to niestety 15,6".
Parametry naprawdę dobre i wygląd też lecz matryca nie ta
Ten lenovo różni się czymś od tego zaproponowanego przeze mnie?Czy laptopy lenovo są na ogół mało awaryjne?
Niestety nie kupuje sprzętu tylko dla siebie lecz dla domowego współużytkownika (Syn) i dlatego pewne wymogi muszę zachować.
Wydając na laptopa 1500zł nie oczekuj złotych gór… OT zwykły przeciętniak… w każdej kwestii
Najtańszy solidny i trwały/ długowieczny laptopa to Lenovo thinkpad e545 z prockiem od amd A8
JEst to seria biznesowa lenovo.
Pomyślałem, że jednak matowa matryca to fajny bajer i warto będzie dopłacić, ale niestety podana wcześniej propozycja jest niedostępna w tej chwili:
Szukałem więc alternatywy i znalazłem:
http://www.x-kom.pl/p/172470-notebook-laptop-15-6-lenovo-g500s-1005m-4gb-500-dvd-rw-7hp64x.html ?
Dobrze mi się wydaje, że to jego następca? W szczegółowej specyfikacji jest napisane, że matryca jest matowa ale nie ma tego wyszczególnionego w tym opisie graficznym. Reszta bebechów praktycznie identyczna, minimalnie inne wymiary oraz masa, jedno USB 3.0 więcej i inna pojemność baterii.
Nie to nei jest jego następca. Całkiem inny model
Tu masz LEnovo b590 z pentiumem dual core za 1400zł
Wolałbym jednak Windows 7, bo to nie jest sprzęt dla mnie.
Ten G500C wydaje się chyba dobrą alternatywą skoro również ma matową matrycę?