-
Thinkad e531 - dobra cena , bardo dobra jakość
-
ATIV 2 -Niska cena , dobra jakość ,
-
Samsung 470 - dobra jakość z plusem + i5
-
Probook - czemu na koncu ? Bo biznesowke z i3 mozna miec 100 zł taniej ergo thinkpad z i3.
albo z trochę lepszym procesorem
Lenovo thinkpad e531 z intel i3
Oba to laptopy z serii biznesowej lenovo które mają bezporównania lepsza jakość wykonania niźli budżetówki od lenovo i w takie laptopy powinieneś inwestować.
No tak, ale na intel hd i AMD Radeon HD 7640G nie bardzo widzę w coś pograć, choć może jakość lepsza to wydajność może być piętą Achillesową. Choć w tych tzw. ``budżetówkach, wkurza mnie karta sieciowa bo 100 Mbps to dla mojej sieci lokalnej w której mam serwer na filmy/projekty to relatywnie mało. Jakieś inne propozycje?
Po pierwsze nie isałeś nic o grach. Po 2gie to co podałęs wcale nie ma mocniejszych kart grafiki…
Napisałem że do domu do użytku ogólnego.(Czyt.Wszystko.), no ale mniejsza.
3DMark06 GPU:
tyle, żę jesli liczysz, żę pograsz na radeonie 8570 to jesttes w błędzie i tyle. Radeony zawsze lubiły sięz benchmarkami
W benchmarkach karta ta przegania nawet gt720 a w grach dostaje sromotne lanie. Nie nadaje się to kompletnie do grania chyba, że w jakieś antyki…
JAk chcesz cośdo grania to acer z radeonem 8750 jużsię nada ( nie mylic z 8570)
MA procesor niskonapięciowy wiec mocy tyle ile i3 normalne
taniej dostaniesz Lenovo g510 z i3 + RADEON 8750
Owszem, ale wrzuciłem też i5 z 8750. Cena trochę wyższa.
AAAAAAAAAAa
przecież skomentowałem, ze jest to i5 niskonapięciowe. Jest energooszczędne i ma taktowanie znacznie niższe więc i wydajnośćjest na poziomie i3 normalnego.
normalne i3 od i5 różni sie tylko taktowaniem… i5 ulv ergo i5 niżej taktowane jest zatem na poziomie i3…
Witam. Chciałbym zakupić taniego laptopa i na oku mam lenovo g580h. http://allegro.pl/laptop-lenovo-g580h-2x2-4g-6gb-500gb-gt710m-zestaw-i4452752607.html. Nie zależy mi na jakichś najnowszych grach, ale jakieś muszą chodzić. Przede wszystkim zależy mi na League of Legends (być może diablo 3). Czy ten laptop sobie z tym poradzi? Gdzieś tam wyczytałem, ze połączenie dwurdzeniowego procka z geforcem to nie jest dobry pomysł, ale może to chodziło o konkretne modele. Z góry dzięki
bardziej bym stawiałna cośz intel i3
Diablo 3 potrzebuje dobrego procesora
Minimum to Lenovo g580 z i3 + gf710
O czym my tu wgl dyskutujemy. Taktowanie wcale nie jest wyznacznikiem wydajności , wyznacznikiem wydajności dość dobrym(acz nie idealnym) są właśnie benchmarki A tam ten ostatni procek i3 z serii 4 ma ok.700 pkt mniej od i5(tej niskonapięciowej).Link
AAAAA nie żartuj.
i3 i i5 w kwesti architektury nie różnią się niczym prócz taktowania.
i5 niskonapięciowe to natomiast troche zmieniona architektura a raczej napięcie w jakim procseor działa dzięki temu wydziela mniej ciapła ale ma niższe taktowanie… Wydajność ma taką jakie ma taktowanie. Procesor który znalazleśw benchmarku to i5-4200 M czyli normalne i5 osiągajace w trybie turbo 3,1 ghz na 1 rdzen i 2900mhz na 2 rdzeniach równocześnie
Natomiast ACER ma i5 -4200U czyli ultravoltage i osiaga w trybie turbo taktowanie 2,6 ghz na 1 rdzen albo 2400mhz równocześnie na oba rdzenie
Ok, wystarczy. Dzięki Keler. Mam trochę inne zdanie, i faktycznie złego PrtScn dałem. Mimo wszystko dzięki.
Koleżanka poprosiła mnie o doradztwo w sprawie laptopa (budżet to maksymalnie 3 tys zł). Chcę jej zaproponować takiego Del Inspiron 15 http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/10946254
W moim przekonaniu ma wszystko to co mieć powinien. Prośba jedynie o ocenę karty graficznej
AMD Radeon R7 M265
+ Intel HD Graphics 4400
Czy to dobre rozwiazanie? Dodam, że laptop będzie wykorzystywany także do gier - głównie strategicznych - ale jednak gier.
Zła nie jest ale w tym budzecie można dostać lepsze laptopy
Dell 5537 z i7 ulv + raden 8850
Lenovo trochę wydajniejsze
Oba mająznacznie lepsze grafiki niżradeon r7…
Dell 5537 w odroznieniu od tego co podałeś ma takze znacznie mocniejsza baterie.
W tym co ja zaproponowalem jest 6gb ramu (i intel pentium 2020m), a w tym co Ty jest 4gb (i ten intel core i3). Jesli dalej uwazasz, ze ten z i3 lepszy to pewnie go wezme
Uzasadniiłem przeież dlaczego i3…
2 gb ram to groszowe sprawy…
Diablo lubi mocne procesory. NA słabszym jako tako tez pojdzie ale jak sie zrobi rozpierducha na ekranie ( dużo summonów) fps zacznie “charczeć” na słabym procesorze.
Z tego co patrzyłem średnia grafika. Tutaj masz alternatywe ( z podświetlana klawiaturą i fajnym designem ) i kartą GeForce 750M no i Windows 7 !
http://www.x-kom.pl/p/188442-notebook-laptop-15-6-acer-v5-573g-i5-4200u-12gb-1000-7hp64x-gt750m.html
Witam, szukam laptopa do 2400 zł. Wymagania: 15,6", dysk SSD, najlepiej dość wytrzymały (seria biznesowa). Chciałbym też pograć w gry typu Skyrim, Wiedźmin 2. Wrzuci ktoś jakieś ciekawe propozycje? z góry dzięki