ogólnie podobne możliwości, za toshibą przemawia windows 7
*******Siema!
Jestem już bliski kupienia laptopa który będzie dość uniwersalny a mianowicie:
Photoshop
Corel
czasami gimp czy picassa
muzyka (nie liczę na extra jakość głośników…)
filmy
internet
office
Czyli podstawy.
Zależy mi na jak najlepszej jakość wyświetlacza jak na notebooka i aby całość była stabilna i lekka max 2.8 oraz cicha, nie chce mieć odkurzacza.
Nie będę ukrywać, że laptop ma być na kilka dobrych lat więc biorę pod uwagę mocne wnętrze wiadomo aplikacje robią się coraz ciężę i fajnie aby za te 4-5 lat chodziły w miarę płynie.
Zależy mi aby był to fizyczny sklep w Lublinie, cena hmmm 3100 zł
Byłem już pewien że wezmę r580 z i5 520m, ale w Lbn nie ma już tego modelu… a byłem już mocno pod jarany właśnie tym egzemplarzem.
Proszę was o pomoc w szukaniu nowego modelu, podobno dobre są też Dell ale mają problem z chłodzeniem… było dużo skarg i się waham… (dziwne że wszyscy się na to skarżą a dell nie ma zamiaru tego poprawić… trochę nieszanowanie klientów)
W laptopach jestem średnio zorientowany dlatego proszę was o pomoc w wyborze. Jeszcze raz podkreślam zależy mi jak na najmniejszej konfiguracji aby laptop dawał radę i się nie ślimaczył za kilka lat…
spoczko jest ten szajsung r580 zamów przez jakiś pewny sklep internetowy z dostawą do domu i zapłatą przy odbiorze r590 jest w innym kolorze
jak za 3100 to asus jest słaby… I3 320gb i jeszcze słaba matryca… Proszę o normalne sklepy w lbn a nie allegro
jaka jest różnica i5 430 (taka jest chyba w r580 nie pamiętam juź) a i5 520m pewnie spora
poczekam chyba jak ta wersja sie pokarze w rtviagd
dlaczego upierasz się przy zakupie na tej wioseczce ? dlaczego nie skorzystasz z zakupu przez internet ? przecież wszystko będzie oryginalnie zapakowane z fakturką, serwis i tak jest realizowany przez samsunga różnica w cpu będzie znikoma, niezauważalna przy zwykłym użytkowaniu.
ej no sorry nie obrażaj Lublina! w ‘wioseczce’ to raczej ty mieszkasz! Znaleźć rodowitego mieszkańca który nie pochodzi z wiosek graniczy z cudem! Więc od lbn się odwal!
Jakie ułomne forum… pisze, że chce fizyczny sklep to tak ma być, ludzie nauczyć się czytać. Tylko ja raczej nie będę normalnie korzystać komputera, photoshop corel to nie są lekkie aplikacje a do tego trzeba pomyśleć w przyszłość jak ps będzie ważyć 4gb i pożerać 3gb ram więc szybki procesor będzie jak najbardziej wskazany. 520 jest porównywane z wydajnością z i7 więc daje radę…
Mam bardzo ograniczone finanse a musze szybko zakupic laptopa.Nie potrzebuje jakiegos super sprzetu,potrzebny mi on do przegladania stron w internecie,sluchania muzyki i ogladania filmów.Znalazlam na allegro taka aukcje
http://allegro.pl/hit-dell-d610-pm-2mb- … 43204.html
co myslicie??? czekam na opinie.
Znam ludzi którzy używają tych programów na co dzień w pracy na sporo słabszych kompach P4 2,8 HT, Celeron 1,7, 1-1,2GB ram i nie myślą o zmianie kompa. Przejdź się do jakiegoś sklepu może Ci ściągną na zamówienie.
Popraw ten link i podaj ile max możesz wydać.
Szukam laptopa 13 cali… Procesor i3, grafika może być Intel HD… ważne by miał dobrą baterię!
Super jakby jakość wykonania stała też na wysokim poziomie, a przede wszystkim by klawiatura się nie uginała zbytnio i nawiasy nie były za delikatne…
Budżet - max 3000 (dobrze jakby było i mniej)
Wiem że wymagania dosyć wysokie a budżet nie wielki, ale może macie jakieś propozycje?
3k to faktycznie troszku mało ;), ja bym doskrobał do tego della :
http://allegro.pl/hit-dell-3300-13-3led … 81369.html
poniżej 3k
Szukam laptopa do gier. Cena do 2k. Tak wiem, że może to się wydawać trudne, ale chcę, żeby notebook posiadał zewn. układ graficzny. Zastanawiałem się nad Acer`em eMachines E730 albo Aspire 5551G. W tej cenie o podobnych parametrach nie znalazłem niczego innego
V3300 długo nie pośmiga na baterii, 1,5h na wi-fi przy bat 4 komorowej, na luzie będzie miał te 3h podane w aukcji.
Q330 lub Asusy typu UL/U 30/35, tylko że trzeba by dopłacić z 200 zł.
5551G ma HD5650 na tym jeszcze pograsz, e730 wczoraj miałem w rękach i z tego co pamiętam ma HD5470, różnice pomiędzy nimi są spore
Na hd5470 gram w fife 11, gta 4 (na najnizszych detalach), prototype czy nowe King’s Bounty. To nie jest taka zła karta.
Witam, szukam laptopa tak do 3000 (jeśli będę musiał dopłacić 200 czy 300 zł to ok jeszcze ale wolałbym nie ), miałby on służyć do gier, filmów czy internetu, chciałbym żeby miał z 3-4gb ramu, w miare dużo miejsca na dysku (może być nawet 320 jeśli nie znajdzie się więcej), jakiś dobry procesor, niestety nie znam się zbytnio na tych kartach graficznych w laptopach ale może jakaś dobra ATI? dobrze by było żeby się bardzo nie przegrzewał bo po użytkowaniu brata HPka nie chciałbym żeby tak było również na tym nowo zakupionym laptopie. Myślałem nad laptopami firmy Dell albo Asus lub innej firmy jeśli będzie dobry. Co polecacie? Proszę o jakieś linki i z góry dziękuję.
EDIT: tak myślałem nad tym: http://allegro.pl/dell-inspiron-17r-n70 … 21194.html lub ten http://allegro.pl/asus-k72jr-i5-450m-4g … 61420.html
co o nich myślicie?
z tych dwóch asus ogólnie konf podobna asus ma więcej usb może się przydać
Samsung R580/R590 dostaniesz w tej cenie z procem i5, dyskiem 500/640GB, 4GB RAM, GF 330, Win7 HP.
a co myślicie o tym http://allegro.pl/piekny-acer-7741-core … 35999.html ? chyba lepszy niż tamte dwa i karta graficzna chyba też lepsza tylko czy Acer dobrze się trzyma na rynku i nie ma takiej awaryjności? Bo używam Acera od 3 lat i nie miałem na razie żadnych z nim problemów.
czy do 850 zł dostane coś z prockiem dwurdzeniowym(dual core), 1 gb ramu, grafa obojętna dysk około 100 gb?