Dziękuje za odp
Chcialam sie zmieścić w 3000 PLN …
Jesli nie Toshiba to co?? ;>
ps. co do Asusa kolega ma problemy z Bluetooth w tym modelu…
Dziękuje za odp
Chcialam sie zmieścić w 3000 PLN …
Jesli nie Toshiba to co?? ;>
ps. co do Asusa kolega ma problemy z Bluetooth w tym modelu…
Hej, zastanawiam się nad kupnem lapotopa/netbooka do pracy, i internetu- pakiet biurowy, klient poczty, przeglądarka etc.
Ważne aby bateria wytrzymywała co najmniej 5 godzin, i w miare dało sie na nim pracować.
zastanawiam się nad tym netbookiem:
Eee PC 1005PX- matryca matowa, i do 11 godzin pracy na baterii, ale pewnie praca przy nim będzie męcząca;
oraz notebookiem:
Asus K52F-EX749-3- pewnie wygodniej by sie na nim pracowało niż na netbooku, ale bateria będzie szybko padać.
Budżet najlepiej do 1500,maksymalnie 1800 zł.
a ja mam takie pytanie,ktora gra bedzie lepsza do gier gt 425m czy HD5650,
karinka888. Ja akurat nie mam problemów z Asusem.
W tych pieniądzach różne laptopy masz do wyboru. Może jakiś Acer? Lenovo?
– Dodane 27.02.2011 (N) 1:21 –
luqass musisz wybrać niestety co dla Ciebie ważniejsze… Bateria szybciej będzie padać na bardziej wymagającym sprzęcie to oczywiste, ale jak będziesz miał możliwość ładowania jej co jakiś czas to myślę że notebook Asusa będzie lepszym rozwiązaniem No chyba że potrzebujesz żeby bateria trzymała więcej niż 2-3 godz. to weź netbooka
kitty84 , tak na prawdę, to te karty są bardzo podobne wydajnościowo, liczba fps będzie zależeć od konkretnej gry i ustawień. Choć średnio HD5650 jest chyba lekko wydajniejszy.
Szukam laptopa do 1800 zł. Ten mi się spodobał, wg mnie się opłaca. Mogę prosić o opinię? :
kubuleniekk , planujesz grać na tym laptopie? Jeżeli nie, to może warto by się rozejrzeć za modelem bez osobnej karty graficznej, za to może z lepszym procesorem? Zainstalowany Windows potrzebny?
Hej,
Po dłuższym namyśle stwierdziłem, że laptop, w moim przypadku, będzie lepszym wyborem niż komputer stacjonarny.
Poszukuje laptopa, który służyłby mi głownie do gier, za kwotę do 2000 zł.
Przeszukując allegro napotkałem się na takiego lapka http://allegro.pl/mocarz-acer-7551-7551g-p340-4-500-hd5650-1g-ddr3-i1468350182.html
Zaciekawiła mnie matryca “HD+ CristalBrite z podświetleniem LED” - ktoś się orientuje czy owy “bajer” wart jest uwagi czy może nie warto przepłacać (o ile się przepłaca)
Kolejna rzecz, która przykuła moją uwagę to tryb HyperMemory w grafice. Jestem ciekaw czy to coś zmienia (a jeżeli zmienia to jak to działa).
Szukaj może Acera 5552G z Phenomem X3 i właśnie Radeonem 5650. Bo w tej cenie to chyba i3/i5 + R5650 nie znajdziesz.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hypermemory
Tyle, że tym się nie ma co interesować. Karta ma wystarczającą ilość własnej pamięci i szkoda zmniejszać dostępny RAM.
I przy takich podzespołach lepiej wziąć mniejszą rozdzielczość, żeby gierki lepiej chodziły na natywnej rozdzielczości.
Co do procesora, to może P6x00+HD5650 znajdziesz?
Hmm… grać raczej nie gram, jedynie czasem w jakieś stare gierki. Ale chciałbym aby działały mi na tym sprzęcie programy od Adobe, np. photoshop, after effects. Potrzebne mi to ponieważ kierunek mojej nauki to informatyka, nie jestem obeznany w laptopach.
Więc Laptop potrzebny do:
-Programów graficznych
-Oglądania filmów, słuchania muzyki itp. ogólnie rozrywki
-Przeglądania internetu
-zależy mi na Wifi z najnowszym standardem “n”
Nie mam pojęcia jakie firmy są dobre, słyszałem że Asus i Acer, proszę o pomoc. Przypominam cena do 1800 zł. Zainstalowany windows nie jest potrzebny, poradzę sobie
No to może lepiej poszukaj czegoś z mocniejszym procesorem (Core i3/i5) i tylko jednej zintegrowanej z nim karty graficznej (do tych programów w zupełności powinna wystarczyć, bo programy te i tak nie potrafią zbytnio skorzystać z mocy GPU) - dzięki czemu zyskasz na wydajności przy standardowym używaniu i teoretycznie przy tej samej baterii powinien dłużej chodzić.
Może coś w stylu http://www.x-kom.pl/p/61049-notebook-la … vd-rw.html i z czasem ew dokupujesz większy lub szybszy dysk?
Witam chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się kupić Lenovo G565 AMD Athlon M340(2x2,2Ghz), ram 4GB DDR3, Ati radeon HD5470 512mb, hdd 500gb za 2242zl?
Komputer głownie służyłby do filmów, surfowania po internecie, słuchania muzyki ale także grania w League of Legends, DoTA(moze DoTA2) na niskich średnich/niskich detalach.
Btw jak działają nim głośniki? Chodzi mi o głośność z jaka “mogą” grac( w benq joybook r55eg była porażka z głośnikami…)
Z góry dziękuje.
słaby procek, słaba karta, a z głośnikami to nie wiem… pewnie przeciętnie jak w większości laptopów… Ja bym szukał czegoś lepszego
witam,chce kupic laptop do gier aion,guild wars2 w przyszlosci , nauwadze mam 3 firmy,msi,asus i acer, nie moge sobie poradzic z grafika: ktore sa najwydajniejsze? cena laptopa do 3000zl
mógłbyś przynajmniej powiedzieć czego szukać za taka cenę tzn 2300? - wątpię ze znajdę coś lepszego za ta cenę…
_Matthew_ wiem że w tych pieniadzach jest mnóstwo laptopów,tyle ze ja sie nie znam na tym prawie w ogole. Nie wiem ile ramu, jaka karta graficzna, jakie podświetlanie itp powinno być by laptop nadawal sie do biurowego uzytku, a także do niektórych gier …;/
dziękuje za pomoc
A zakup laptopa o większej matrycy i zmienianie rozdzielczości na mniejszą, podczas grania, to nie było by to samo? (bo szczerze mówiąc to niezabardzo rozumiem to pojęcie)
Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/laptop-acer-x3-3x2-1ghz-4gb-500gb-hd5650-1g-czarny-i1466281744.html - jest to w miarę wydajny lapek(w grach oczywiście)?
Witam,
Planuję kupić Laptop multimedialny do 2000zł. Będzie on słuszył do Office, oglądanie filmów (15"), gry w które najczęściej gram to Pokerstars + Counter-Strike.Zaznaczam że nie musi być do super gier.
Szukałem 2 dni, na allegro najwięcej się sprzedają Asusy te K52 ale z tego co czytałem to jest trochę wadliwy. Na forach różnych mało konkretów.
Musi mi szybko chodzić bo jak na pokerze gram to zazwyczaj 5-10 stołów gram.Gdy przeglądam internet to ta sama sytuacja: dużo stron włączonych. Ogólnie lubię mieć dużo okien włączonych.
Dodatkowe (ale nie musi być):
Żeby był system windows
Żeby był lekki.
Proszę o pomoc w wyborze.
Pozdrawiam.
Czy jak kupie laptop z zintegrowaną kartą graficzną, to później mogę dokupić jakąś inną? Totalnie nie znam się na lapkach więc proszę o pomoc.