Hej, również potrzebuję pomocy w doborze laptopa. Kwota jaką mogę przeznaczyć to 2,5k+100zł. Przekątna 15,6". Zależy mi głównie na tym, żeby bez problemu pograć w najnowsze tytuły, na tym żeby się nie grzał jak szalony i miał pojemny dysk. Myślałem nad:
Notebook dla przyszłego studenta. Budżet do 3000zł. Jakie modele polecacie, zależy mi na szybkim procesorze i w miarę wydajnej karcie graficznej. Preferuję 15-17 cali. Proszę o rekomendację, dzięki.
Nie zależy mi na licencji Windowsa. Co z tym HP, może ktoś się jeszcze wypowie? Póki co moim faworytem pozostał ASUS. Jak wygląda sprawa matrycy w obu przypadkach?
Akurat matryca w Asusach jest delikatnie powiedziawszy kiepska, ze względu na kąty widzenia. W Asusach jest technologia Splendid, ale to tylko poprawa kolorów, a nie kątów, więc jeśli zależy ci na jakości matrycy, to weź HP i dokup podstawkę chłodzącą.
Z tego co się orientowałem, grafika jest o jakieś 20% mniej wydajna [mowa o różnicy między 525M, a 540M] (jeśli jestem w błędzie poprawcie mnie). Notebook będzie często przełączany do monitora FullHD. Nie zależy mi na jakiejś super wydajności, ale jeśli mam wybierać matryca czy lepsza karta, zdecydowanie postawię na grafikę. Kąt widzenia nie jest dla mnie tak bardzo istotny. Jak wygląda sprawa z jakością kolorów, kontrastem w ASUS? Dlaczego tak bardzo rekomendujecie HP? Dzięki za wszystkie udzielone wcześniej porady.
Mam mały problem, nie mogę się zdecydować między dwoma laptopami, chyba że polecicie mi coś konkurencyjnego. budżet do 2700zł.
Laptop będzie używany do programowania, symulacji, filmów, projektowania->Cadowskie programy. Dobrze byłoby gdyby miał karte graf. od zielonych
Dobrze byłoby gdyby był jak najlżejszy i najmniejszy, z jak najdłuższym przebiegiem na baterii. 13" byłaby spełnieniem marzeń, ale takich chyba nie ma:) Musi mieć wyjście VGA system jest mi niepotrzebny, msdn.
tutaj minusem jest waga i wielkość. W sumie mam tutaj problem z tym dyskiem ssd, znacząco wpływa on na komfort pracy?
Wiecie może jak sprawują się asusy ? grzeją się? spód nie napawa optymizmem, wygląda na utrudniony przepływ powietrza. Markowe laptopy mają plomby ? czy mogę je rozkręcić i zmienić pastę bez obawy o gwarancję ?
W przypadku ThinkPadów od Lenovo nie musisz dokupować dysku SSD. Dodatkowy dysk SSD jest montowany w miejscu modemu 3G. Tylko w cenie z tymi wymaganiami byś się chyba nie zmieścił ;-). Ile masz w sumie kasy na lapa i dysk?
Na laptopa mam 2700 góra 2750 zł. Laptopa muszę kupić teraz, dysk kupię w przyszłym miesiącu. Na dysk będę miał jakieś 400-500zł Wiesz może do jakich modeli można włożyć dysk ssd? tzn. no nie stać mnie aby kupić 250gb i jako główny go mieć, tylko taką 60 jako systemowy.