Oj, żeby ten ThinkPad e520 miał 17" ekran … Właśnie czegoś takiego szukam natomiast w701 to jednak cenowo troszkę przesadzony. Bez sensu trochę z piętnastki na taki sam ekran zmieniać.
#-o
E: Hmm a może G770 ?? Całkiem spoko opinie o nim.
Oj, żeby ten ThinkPad e520 miał 17" ekran … Właśnie czegoś takiego szukam natomiast w701 to jednak cenowo troszkę przesadzony. Bez sensu trochę z piętnastki na taki sam ekran zmieniać.
#-o
E: Hmm a może G770 ?? Całkiem spoko opinie o nim.
Dośc dobra alternatywa dla ThinkPada, jednak to już nie ta sama półka. ThinkPad to jednak seria biznesowa.
Według mnie 17 to nie są mobilne komputery. Są to ładnie wyglądające komputery do zastosowania głównie stacjonarnie (i łatwego przenoszenia ich). Takiego kloca ciężko obsługuje się na kolanach.
W to już w ogóle inna półka. Na dniach powinienem wiedzieć coś o W520 Jeśli upierasz się na 17’’ to z Lenovo zostają Ci IdeaPady.
Witam, mógłbym mi ktoś polecić jakieś modele laptopów do:
-pracy biurowej, dokładnie studyjnej, tak więc płynność, niezawodność i dłuższa żywotność baterii
oglądania filmów, czyli nic szczególnego, żeby można było posłuchać muzyki i zobaczyć filmy
jak najmniejszy gabarytowo i jak najlżejszy
cena 1500-2000, jak najtańszy.
Z góry dzięki.
praca w studiu muzycznym? Za mało szczegółów.
Chcesz te filmy oglądać na małym ekranie? Doprecyzuj.
W tej cenie to nie poszalejesz.
mcdracullo, rzeczywiście troszkę mało się sprecyzowałem.
chodzi o laptop do siostry która studiuje (żadne studio) daleko od domu, czyli przede wszystkim musi być niezawodny i płynnie chodzić [kobieta i komputer nie idą ze sobą w parze:)]. Żadnych gier. Po prostu model taki który jak na tą cenę nie będzie odstawał aż tak od aktualnych technologii i zainstalowanie nowszego programu nie będzie trudnością. To samo odnosi się do filmów.
Zastanawiałem się nad netbookiem, ale oprogramowanie instalowane na nich zostawia podobno dużo do życzenia, a po drugie pracując kilka godzin na netbooku nie należy do przyjemnych.
Piszę tutaj bo wiem jaki jest aktualnie rynek, nie chcę kupić żadnego złomu który po roku trzeba będzie wymienić. A sam nie jestem już na bieżąco w tych sprawach, niestety. Sprawa jest dosyć pilna, więc myślę że najlepiej doradzicie mi Wy. Jeszcze się ani razu nie zawiodłem na waszych poradach.
Z góry dzięki
Będzie go częściej nosić czy częściej trzymać w domu? Jeśli ma na nim oglądać filmy to ekran 15 cali wydaje się najrozsądniejszy, jednak do noszenia już taki rozsądny nie jest. Opcja monitor + laptop? Hm… Nie wiem czy w tej cenie…
Jeśli chodzi o lenovo:
http://www.skleplenovo.pl/thinkpad-edge-e320-p-171.html - fajne, zgrabne, nieźle wykonane, procek trochę lipny (ale sądzę, że jej lepszy nie potrzebny). Jednak jakoś wykonania na najwyższym poziomie. Do tego jest mały i zgrabny
Jeśli jest studentką i ma dostęp do MSDN to może lepiej wersję bez systemu? Jeśli tak i wersja “duża” to może Edge E520 (ten sam procek, HD 3000, 4GB Ramu, dysk 500GB, DVDRW) - w razie zainteresowania tym modelem @PW.
Witam.
Poszukuję laptopa do użytku domowego. Bez szałowych gier, ale żeby płynnie działał na Windows 7.
Jako, że komputer ma być do domu, zależy mi na dużym ekranie - 17,3" powinno być OK, ale i większym nie pogardzę.
Inne cechy, co do których jestem zdecydowany:
4GB RAM
Cena z systemem Windows 7 Home Premium 64bit: do 2200 brutto.
Na pozostałych parametrach się nie znam, więc proszę o pomoc. Jest tego tak ogromny wybór obecnie, że nie sposób podjąć szybką i dobrą decyzję.
Posługując się wyszukiwarką wytypowałem następujące modele:
HP Pavilion g7-1240sf QH552EAR HP Renew
Asus X73SV-TY344V - ten omyłkowo zamówiłem (nie zapłaciłem jeszcze) bez systemu… ale z systemem przekracza zaplanowany budżet, więc się wycofałem.
Polecono mi też poniższe modele:
HP Pavilion g7-1220sw QH554EA - ten chciałem kupić, ale okazało się, że w sklepie, na który się zdecydowałem, mają jeden egzemplarz, ale uszkodzony mechanicznie
HP Pavilion g7-1230ew A2D50EA - ten mi proponują w zamian, ale przekracza mój budżet, więc jak nie zejdą mi do 2200 to się nie zdecyduję.
Poradźcie proszę, co wybrać.
Ja na twoim miejscu bym wziął
http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/3321784
,to ten sam co zamówiłeś ale bez systemu czyli tańszy,sam chyba go niedługo kupię bo to jest najtańszy laptop z 17.3 calowym ekranem ,laptop nada się w miarę do gier najwyżej będzie trzeba trochę pozmieniać opcje w ustawieniach gry aby było płynnie ale będzie spokojnie chodzić :D,jak chcesz z systemem to niestety musisz dopłacić lub wziąć gorszy model,ja tam system mam z msdn aa więc takiego problemu jak ty nie mam i mogę wziąć bez
Budżet mam ściśle określony. Poza 2200 nie wyjdę i dlatego proszę Was o radę.
http://allegro.pl/lenovo-y570-i7-2670-8g-750g-gt555-2g-w7-32g-ssd-i2202003205.html
jest wart uwagi?
Tak
to gra, jak zejdzie tak 2-3 stówki w dół, to się chyba na niego pokuszę
Sry że w tym temacie ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi a tu jest chyba sporo osób znających się na temacie
Potrzebuje odpowiedzi na pytanie która karta jest lepsza ( i najlepiej czy dużo lepsze czy tylko odrobine )
radeon hd 6370m
radeon hd 4870 (bez m)
W porównania na tych stronach
http://www.notebookcheck.pl/AMD-Radeon- … 952.0.html
http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mo … 974.0.html
parametrów,wyników lepiej wypada 2 i to jest sporo lepsza karta,ma o wiele lepsze parametry myślę że inne osoby się ze mną zgodzą
hd4870 i hd4870m to wyjątkowo patrząc na dzisiejsze czasy to samo gpu. hd4870 mają 256bitową magistralę wysoko taktowanej pamięci GDDR5 vs 64bitowa DDR3 w hd6370m, co daje przepustowość ok 115GB/s dla hd4870 i zaledwie 12.8GB/s w hd6370. Jeśli chodzi o moc obliczeniową, hd4870 ma 800 procesorów strumieniowych o architekturze vliw5 taktowanych domyślnie zegarem 750MHz (550MHz w wersji M), a hd6370 ma zaledwie 80 procesorów strumieniowych o tej samej architekturze, a więc porównywalnych jeden do jednego, taktowanych również zegarem 750MHz. W efekcie z tych dwóch HD4870 jest aż 10x wydajniejsza od hd6370.
Oj to nie wiedziałem, że jest aż tak źle Nie ukrywam że chodzi mi głownie o gre a dokładnie d3 ^^ Teraz zastanawiam się czy warto ją kupować
Wymagania ma takie :
SPECYFIKACJA MINIMALNA
PC
OS: Windows® XP/Windows Vista®/Windows® 7 (Najnowsze Service Packi) z DirectX® 9.0c
Procesor: Intel Pentium® D 2.8 GHz lub AMD AthlonTM 64 X2 4400+
Grafika: NVIDIA® GeForce® 7800 GT lub ATI Radeon™ X1950 Pro lub lepsze
SPECYFIKACJA ZALECANA
PC
OS: Windows Vista®/Windows® 7 (Najnowsze Service Packi) | Procesor: Intel® Core 2 Duo 2.4 GHz
lub AMD AthlonTM 64 X2 5600+ 2.8 GHz | Pamięć: 2 GB RAM | Grafika: NVIDIA® GeForce® 260 lub
ATI Radeon™ HD 4870 lub lepsze
Pamiętaj że to jest specyfikacja dla komputera stacjonarnego a laptopy są mniej wydajne :P,myślę że będzie dobrze chodzić najwyżej pogrzebiesz w ustawieniach gry.
W sumie fakt :]
Najwyżej ją komuś odsprzedam Dzięki Wam za pomoc…
W tym laptopie da się wymienić grafę że komuś odsprzedasz zwykle się nie da.
Witam , jaki polecacie laptop w przedziale 2200 - 2700 z sklepu Saturn , do użytku dziennego , głównie do internetu.
http://www2.saturnpolska.com/warszawa-j … _notebooki
PS: koniecznie musi być z tego sklepu.