Zastanawiam się nad wyborem netbook’a póki co mój wzrok przykuł " Asus Eee PC X101H N570 2GB RAM 320GB " cenowo mieści się w pułapie >1200. Czy to będzie dobry wybór? A może polecacie coś innego w podobnej cenie? Laptop będzie służył głównie do przeglądania internetu, rozmawiania przez skype ew. jakiś film w podróży.
Witam. Chciałbym zakupić notebooka w przedziale cenowej 2500-3000zł (w najgorszym wypadku 3200zł). Nie kładę dużego znaczenia na grafikę, ale nie chcę, żeby była zintegrowana. Chciałbym, żeby w niedalekiej przyszłości była łatwa możliwość dołożenia dysku SSD. Jakie laptopy są z dwoma kieszonkami na dysk i po czym to poznać w specyfikacji danego modelu? Nie wszystkie 17’’ posiadają przecież dwie kieszonki. Musi być przynajmniej 1x USB 3.0 i procesor i5. Co do redukcji kosztów początkowo może być 4GB RAM DDR3 (ale zajęty 1 slot) i 320-500GB HDD, nie musi być systemu. Poniżej umieszczę modele, na które zwróciłem uwagę, co o nich sądzicie?
Chodzi o x220 czy x201? Bo nie widzę nigdzie x201.
Czy w tej klasie, przedziale cenowym i rozmiarze cenowym coś stanowi konkurencje dla lenovo, bo tak jak czytam to lenovo ma swoje wady, ale raczej słabo z konkurencją dla takich warunków jakie podałem?
Mój soniak: słaba specyfikacja, sprzętowy włącznik WiFi, który zaczął się buntować i błyszcząca matryca, a poza tym super sprzęt, którego niesłusznie nie doceniałem - twardy, dobrze wykonany, mimo, że z tych raczej tanich.
Proszę o pomoc w wybrze laptopa, który będzie miał główne przeznaczenie przy przeglądaniu internetu/słuchaniu muzyki, oraz od czasu do czasu jakaś gierka.
Laptop miałby być minimalnie na około 3 lata.
Nie akceptuje firmy HP, Emashines !
Mój budżet wynosi maksymalie do kwoty 1800/1900 zł !
Nie potrzebuje zainstalowanego systemu, aczkolwiek jeśli byłby, nie pogardziłbym.
Wielkość ? 15 cali mogło by być okej, lecz 17 też jest akceptowane…
http://allegro.pl/laptop-asus-x54hr-x54 … 56465.html - Tego oglądałem przed chwilą w sklepie, z wyglądu jest okej, próbowałem go jakoś zmulić ale nie dało rady…Tylko troszkę cena mnie nie zadowala, jakby coś o 100 zł tańsze było na tym samym poziomie…
Posortowałem od najtańszego, ponieważ 1900 zł to już ciężko żebym uzbierał, aczkolwiek proszę o opinie, i jeśli macie jeszcze jakieś sprawdzone modele to proszę o podesłanie linka.
Słabo szukałeś. Tak się składa, że za mną leży jeden taki emachines. Ma te same podzespoły co moja Toshiba (ten sam dysk, nawet ta sama mobo!). Z jedną różnicą. Nie padła w nim matryca tak jak w moim.
Nie sprowadzaj jednego modelu do całej linii produktów. Może to jakaś nowinka? W każdym bądź razie sądzę, że coś by się znalazło gdybyś dokładnie poszukał.
co do Emachines znajomy kupił jakiegoś w avansie z i3 i gf 330m i win7 64bit za 1700zł i chwali sobie dobry stosunek cena/parametry wozi go wszędzie w delegacje ze sobą i działa bez zarzutu niestety większość z nich posiada tylko 1 głośnik mono i dźwięk bardzo marnej jakości