Chcesz kupić laptopa? Koniecznie zajrzyj tutaj

Criss92,

Skorzystaj z tej stronki: http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-kar … 174.0.html

Sam przekonasz się, że różnica jest dosyć duża. To Lenovo to naprawdę dobry sprzęt za stosunkowo niewielkie pieniądze.

1kalor,

Nie napisałeś czy ma być z systemem czy bez, ale dobrym rozwiązaniem w 17 calach będzie X73TK Asusa - procek i bardzo fajna grafika AMD.

Z netbooków to nie masz zbyt dużego wyjścia, do głowy przychodzi mi albo 1225b Asusa albo ewentualnie u270 MSI.

Dzięki,

właśnie tak patrzę…

jakiś czas temu za grubą kasę kupiłem Asusa M70VN - maszyna naprawdę dobra… jakość, specyfikacja cudo - ale do wymiany grafa więc…

po co przepłacać… Lenovo mogę mieć naprawdę tanio faktycznie…

a co z Samsungami…

bo może wybiorę coś pośrodku czyli normalnie 15"… to co wtedy polecisz…

widziałem że takie maszynki do 1600 zł dostanę…

dawidson , Kurcze i teraz zgłupiałem już… Te Lenovo na prawdę fajne są, podoba mi się tez taka ■■■■■ółka jak brak ukośnika koło “z” co w Asusie jest a mnie strasznie wkurza… Poczytałem trochę opinii o laptopach Lenovo i nie koniecznie były one dość dobre… O to trochę sie boję. I teraz nie wiem jak coś czy wybrać wersję z i5 8gbRAM 750HDD za 3100zł czy i7 o podobnych parametrach i ekranie HD, bo FullHD mi jakoś nie potrzebny moim zdaniem… Tylko za niego trzeba zapłacić 3500zł. Trochę sporo jak dla mnie ale jednak karta sporo wydajniejsza… Z tej stronki co podałeś korzystałem ale bardziej recenzje lapotpów (szkoda że Asusa R500VM recenzji nie mają, ale Lenovo już tak, i to i5 i i7)

A już bylem zdecydowany na Asusa :smiley:

1kalor,

Do 1600zł w 15 calach masz wybór. Albo Lenovo B570 albo Asus X54C (ten model ma dla mnie 2 wady jednak: tylko dwa porty USB i 4 komorowa bateria 2600mAh).

Criss92,

Wiem, że namieszałem, ale w przypadku laptopa chodzi o to aby idealnie dopasować go do swoich potrzeb :). Wybór pomiędzy procesorami to kwestia tego, do czego będziesz używał sprzętu. Patrząc na to jednak co napisałeś parę postów wyżej, brałbym i7 - ma 4 fizyczne rdzenie, każdy jeszcze przerabia 2 wątki więc jest to naprawdę dobry wybór do Twojego użytku.

Jeżeli chodzi o matrycę - weź zwykłą. FullHD przy 15 calach nie jest szczęśliwym rozwiązaniem ;).

dawidson , Dokładnie, dlatego mimo że mam go kupić dopiero w październiku to już rozglądam się od około miesiąca :wink: Z Tym prockiem też tak sądzę tylko ciekawe czy mi finanse pozwolą… ale mam nadzieję że tak. Ciekawy jestem tylko tej trwałości, niby Lenovo chyba bardzo dobra firma ale na wielu stronach przeczytałem że seria idea pad jest byle jaka i że tej serii Y*** w polsce słaby serwis jest… Kurcze. Wiem że nie ma co za bardzo niekiedy wzorować się na opiniach przeczytanych na forach internetowych i że w każdej marce może trafić sie bubel… Ale jednak jakiś niesmak pozostaje :slight_smile:

Witam chciałbym prosić o info na temat tych Asusów który lepszy .

http://allegro.pl/asus-k53tk-k53-2x1-9g … #naviArea3

http://allegro.pl/asus-x53tk-k53tk-a6-3 … 89094.html

Czy są od nich lepsze w tej cenie .

Maksymalnie mogę wydać 1900 zł i musi być z systemem

@Seia

A6 + 4GB to wydajniejszy z tych dwóch, ale modele te nie są nadmiernie ciekawe, ponieważ cała siła apu to ich zintegrowana grafika. W tych laptopach jak widać dorzucane są bezsensownie dedykowane radeony 7650 które zawyżają cenę. W tej cenie bez dedykowanej karty mogły tam być sporo lepsze modele apu co dałoby zdecydowanie wyższą uniwersalną wydajność laptopa. Szczerze nie rozumiem dlaczego w ogóle jakikolwiek producent laptopów pomyślał że dodawanie dedykowanej grafiki do apu nie będzie idiotycznym pomysłem.

http://www.x-kom.pl/p/103836-notebook-l … t630m.html

Sugeruję dorzucić te 190zł i mieć i porządny procesor i dedykowaną grafikę i pod dostatkiem ramu.

Cris92,

Nie patrz na serwis. Jak sam wspomniałeś bywa raz lepiej raz gorzej. Konstrukcyjnie jest udany - w całości został wykonany z aluminum.

Seia,

Weź drugiego, ma troszkę wydajniejszy procesor.

@Somebody

A mi ktoś pomoże? Ponawiam:

• do 2000 zł

• wydajny procesor (w miarę na tą cenę oczywiście :P)

• minimum 4 GB RAM, najlepiej 6 GB

• dysk co najmniej 500 GB

• grafika nie ważna, ale w sumie po co ma integra zabierać RAM ?

• matryca 15.x" lub 17,x" koniecznie matowa (bo nie chce mi się bawić w naklejanie folii na ekran, no chyba, że miałbym dostać 2x lepszy sprzęt z błyszczącą :P)

• obudowa - nie musi być aluminium, może być plastik byle jakości co najmniej HP Pavilion dv6820ew

Z góry dzięki.

dawidson , W całości? Ojj… chyba ta plastiku też sporo ale dobra wiem czepiam się :smiley: To jednak chyba Asus idzie w odstawkę, i wybór albo Lenovo z i5 albo z i7 zależnie od funduszy. Ekran oczywiście w HD. Dobra dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi, szkoda ze nie ma tu punktów “pomógł” bo by kilka poleciało :slight_smile: Dzięki jeszcze raz :slight_smile:

skitles01 ,

Rozejrzyj się za Samsungami jeżeli musi być matowa matryca:

• 300e5a - 15 calowe

• 300e7a - 17 cali (będą przegraczały granicę 2000zł)

Ewentualnie zobacz Della Vostro 1540 - dobra cena, jedyny minus rok gwarancji.

Criss92 ,

Więcej w nim aluminum niż plastiku, powaga ;).

A 305e7a ? Najdroższa (do 2000 zł) opcja z AMD A4-3305M i 8 GB RAM. Co na ten temat powiesz?

Cześć,

Muszę kupić laptopa na studia i zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze.

-cena około 2000 zł

-pełnowymiarowa, dobra do pisania klawiatura

-od 17 cali

-raczej samodzielny układ graficzny

-wydajny dysk twardy od 500 GB

-najlepiej bez zbędnego softu, aczkolwiek to chyba można usunąć ręcznie

Laptop będzie używany do słuchania muzyki (słuchawki lub oddzielnie głośniki), oglądania filmów, przeglądania internetu, pisania, używania prostych programów, być może do gier.

Ostatnio nie jestem w temacie z laptopami dlatego proszę o pomoc. Pozdrawiam

Ps. Czy ten błyszczący ekran rzeczywiście jest uciążliwy? Ślady palców, kurz, lustro?

skitles01 ,

Jeżeli potrzebujesz sprzętu do rozwiązań typowo biurowych - śmiało możesz brać.

A.Krautz ,

Jeżeli ma też służyć do gier to dobrym rozwiązaniem jest X73TK Asusa. W pełni oparty o rozwiązania firmy AMD, ale z naprawdę ciekawą grafiką (więc przy okazji pograsz, dla przykładu Diablo 3 chodzi na takim sprzęcie “chodzi na full detali”). Wersja z systemem operacyjnym w granicach 2100 zł. Myślę więc, że warto dopłacić.

Niepokoi mnie jedna rzecz, mianowicie przeczytałem, że ten dysk Hitachi ma bardzo wolną prędkość zapisu. A AMD A4-3305M jednak dość mocno odstaje od i3. Sądzisz, że może lepiej poszukać czegoś z i3 ? Zastanawiam się czy nie wziąć jednak błyszczącej matrycy, ale żeby sprzęt miał jakieś porządniejsze bebechy.

skitles01 ,

Zastanów się jeszcze w takim razie nad Asusem X54C - ma słabą baterie i 2 porty, ale jak będziesz używał bardziej w domu - jak znalazł.

Ewentualnie Lenovo G570 też występuje w konfiguracji z procesorem i3.

Jak chcesz pozostać przy matowej matrycy, to tak jak pisałem wcześniej - 300e5a Samsunga.

A jeśli nie będę używał lapka do gier, to co za tą cenę polecicie?

A.Krautz ,

Wybieraz z Lenovo G770(błyszcząca matryca) albo Samsunga 300e7a(intel)/305e7a(amd) - matowa matryca.

A co powiecie na temat Dell Inspiron 15r?

Witam, mam pytanie, posiadam laptopa lenovo ideapad z570. Chciałbym się dowiedzieć czy pójdzie mi gra gta 5. Czy nie będzie lagów?

Proszę o odpowiedź,

Z góry dzięki ;d