Ciągłe tworzenie połączenia "test" które blokuje port 80

Witam!

mam problem z systemem Windows XP, mam dwie karty sieciowe, zwykła na RJ45 i WiFi, tą od WiFi wyłączyłem bo obecnie jestem podłączony przewodowo. Niestety za każdym razem jak tylko włącze komputer tworzy się połączenie o nazwie “test” które to też nie umożliwia korzystanie z portu 80 czy też 21… wybadałem to tak że dopiero po usunięciu i rozłączeniu połączenia działa mi normalnie Internet, a tak to takie programy jak GG działają ale w przeglądarce Internetu nie ma.

Kiedy usuwam to połączenie zrobię restart komputera… znów je mam

co może być przyczyną?

p.s. to nie sterownik od karty sieciowej ani jednej ani drugiej.

jak uruchomisz kompa to nie usuwaj połączenia test tylko puść PINGa na onet, wp itp. jak dostaniesz odp. to znaczy, że działa Internet i jedyne co możesz mieć namieszane to ustawienia domyślnych połączeń w przeglądarce WWW. Check it!

hmm… niestety ping nic nie dawał…

zrobiłem tak:

zainstalowałem obok drugiego Windowsa, pliki przekopiowałem do odpowiedni profili, i stworzyłem lustrzany system. No i działa a ja czuje sie jak u siebie w domu.

Był to efekt jakiegoś robaka. Użyłem DOSŁOWNIE wszystkich programów Antyspyware, Antywirusowych i AntyDialerów z vortalu dobreprogramy. Żaden nic nie wykrył.

… zabawa na cały dzień…

jak by ktoś wiedział w jaki sposób teoretycznie usunąć takie coś, to proszę pisać :slight_smile: