Ciągły Crash Przeglądarek

Nie głupie rozwiązanie . Jak chcesz optymalizować działanie po instalacji - to poszperaj po forum ,są wątki i “pewne” rozwiązania. Uszkodzona kość faktycznie może byc problemem (spróbuj również zamienić kości slotami ) Możesz wykonać test Memtestem86 lub wbudowanym w Windows narzedziem . Daj znać.

Jednak to kostka ram, system działa teraz bez problemu. Nadal natomiast jest problem z battlefield 3 (przycina się) ram aktualnie jest 3gb(667)

Sterowniki do karty graficznej / dźwiękowej + DirectX najnowsze ? DirectX dołączony do gry zainstalowany ? BF3 ustawiony optymalnie pod posiadany sprzęt ?

Przeczytaj ten wątek i pokombinuj : jak-ustawic-zoptymalizowac-battlefield-t476283.html#p3004892

Właśnie zaczynam przeprowadzać podaną operację

Mały Offtop

W tamtym temacie jest napisane (twój post) , że na E4400 i GT240 chodzi ci gra na średnich. A tu ciekawostka miałem wcześniej E4300@3.11 3gb ramu (które teraz mam) i GTX460SE i gra chodziła tragicznie (trochę lepiej niż na 9600GT na której grałem wcześniej :slight_smile: )

Powodem mogły być nieaktualne stery ,stery do nvidia 3d ,zawalony autostart…U mnie jest jak pisałem.

Jeżeli operacja nie wiele zmieni . Podaj zrzuty z okna programu SIV ,z głównego okna ,oraz okna Sensors. Podaj też zrzut z Opcji zasilania > Aktywny plan > rozwiń : Magistrala PCI ,Zarządzanie energią procka ,Wyszukiwanie i indeksowanie i zrób zrzut. Na cpu i gpu jest jakaś rozsądna pasta termoprzewodząca ? Ogólnie podaj całą specyfikacje kompa+marka/moc/model zasilacza.

Stery specjalnie wgrywane pod 460tke (zmiana z 9600GT).

Sytuacja jest niejasna, BF chodzi znacznie lepiej nie ma ciągłych zacięć, lecz po czasie to się zmienia. Podczas chyba 2giej misji gdzie trzeba rozbroić bombę jest świetnie (ultra) lecz po wyjściu z piwnicy gdy wrogowie nadciągają już sprawa wygląda podobnie jak było lecz z łagodniejszą intensywnością. Specyfikacja to: Intel core 2 quad Q8300 (na razie nie podkręcany), Geforce GTX460SE (gigabyte Windforce2x), Asrock P43DE, ramy poprzednio 4Gb PNY 800mhz teraz Kingstony 3gb 667 (powód zamiany to uszkodzona kostka Pny), Zasilacz Tagan 680W (ciężko się dostać do oznaczenia modelu musisz mi wybaczyć :slight_smile: ). Pasta… mobo ramy i proc kupiłem używane więc na 100% nie wiem jak tam jest, ale na pewno nie standardowa bo mam zamontowany wentylator z radiatorem Zalman Alcu7000. Grafika nówka nie ruszana. Wcześniej (przed uszkodzeniem kostki) było pięknie obyło się bez przycięć. Może to wina słabszych Ram albo tego że procesor nie jest podkręcony, wcześniej z 2,5 był na 3,11 (ramy 830)

E no to sprzęcik jest w porządku ,zasilacz z pewnościom też.

aktualne to 296.10 ze stronki Nvidii ?

No to wygląda na to ,że rozwiązanie miałeś cały czas pod nosem :stuck_out_tongue:

Cały czas jest mowa o tej samej kostce ?

Tak, ta kość nagle uległa uszkodzeniu a objawiło się to właśnie tym że crashowały przeglądarki a później pojawiły się bluescreeny aż w końcu ( czego nie napisałem) nie włączał się system. Po wyjęciu i przetestowaniu pracy na jednej kości problemy zniknęły, lecz musiałem wgrać od nowa system, ponieważ wgrał się z błędami spowodowanymi uszkodzoną kostką.

To możliwe, ale wcześniej na niepodkręconym było można odczuć niedosyt FPSów, lecz nie przycinki. Zaraz zobaczę jak sprawa przedstawia się po podkręceniu, o ile ramy mi pozwolą

Chętnie bym mobo wymienił ale ogólnie daje rade :), a z zasilacza wręcz jestem dumny :slight_smile:

Tak ,tak :wink: Wszystkie fakty kojarze, chodziło mi tylko o info potwierdzające :slight_smile:

Sprawdź jak się da i daj znać.

O dziwo wszystko śmiga aż miło :). Singleplayer na Ultra zero zacięć. Bardzo pomocny był temat, który wcześniej podałeś (bf3). Dziękuje bardzo za pomoc jestem bardzo wdzięczny :), tylko szkoda ramu :frowning:

Niestety zbyt wcześnie ogłosiłem zwycięstwo… BF3 w trybie multiplayer chodzi świetnie ale są straszne zacinki jak by lagi ale to nie lagi. Proszę o ponowne sprawdzenie logów może coś w nich siedzi.

OTL

OTL EXTRAS

TDSKILLER

Autoruns

SIV

Obniż jakość /rozdziałkę .Jeżeli grasz na ULTRA to do Multi i Ultra sprzęt raczej jest za słaby.

Office legalny inaczej ? W niektórych przypadkach problematyczny DAEMON Tools ,oraz

http://social.technet.microsoft.com/wik … /3565.aspx

http://social.technet.microsoft.com/wik … capi2.aspx

Spróbuj aktualnych stabilnych 296.10

Ten plik przeskanuj na http://www.virustotal.com i podaj linka.

Początkowo faktycznie było ultra (ale chodziło płynnie) i oczywiście zmieniłem na to co było wcześniej (bez ściec) czyli wysokie. W trybie Singleplayer gra spokojnie daje rade na ultra. ale oczywiście Multi wymaga od komputera więcej.

resztę zrobiłem jak było opisane, Skan pliku nic nie wykrył. I jest znacznie lepiej ale zobaczymy jak to będzie po czasie

UPDATE

Wygląda na to że już wszystko w porządku, choć bardzo odczuwam brak dodatkowego giga ramu w BF3. Po przestawieniu w ustawieniach Physx GPU na procesor obliczeniowy jest znacznie lepiej. Dziękuje za pomoc