My tego nie odczujemy.
Najważniejsze
Połączenie przez przeniesienie całego majątku Spółki
Przejmowanej 1 i Spółki Przejmowanej 2 na Spółkę
Przejmującą, za akcje, którą Spółka Przejmująca przyznaje
Jedynemu Wspólnikowi, przeprowadzane zgodnie z zasadami
określonymi w Planie Połączenia.
Łącznie Spółka Przejmowana 1 oraz Spółka Przejmo
Całe DP łyka WP.
Nie ? Czekaj na reklamy całoekranowe i masowe wpisy jednozdaniowe dla zasięgu.
Zobacz syf na WP, tego nie da się oglądać.
Byłem na WP na Androidzie. To mi wystarczy. Reklam jest cała masa.
Ale, po co czepiać się reklam w przeglądarce na PC? Nie przeszkadza to to raz, dwa że są adblocki dla takich jak Ty.
Była fajna reguła blokowania reklam na WP (chyba nawet @krystian3w ją podawał). Ale AG, UBO, NANO ADB/DF powinny to łyknąć… Tak więc…
Wczoraj zablokowałem reklamy wideo na CDA, bo dużo filmów pobieram, a zdenerwowałem się nieco na filmiki swf.
Co do WP, to też Polak potrafi radzić sobie, a już wstępnie DP nauczyło blokować spam WP na DP.
Tylko zauważcie, że brak wyświetlania reklam to brak kasy, a brak kasy odpływ niektórych blogerów, a brak niektórych blogerów to mniej ciekawych rzeczy do czytania. Aby zapełnić lukę, trzeba będzie klepać pudelkowe wpisy…
Pudelkowe wpisy raczej będą znikać z bloga, to i tacy blogerzy wigną śmiercią naturalną.
Ludzie ominą dupelkowe wpisy jak zarazę.
apropo dupelka i wp
Ostatnio jest moda na zdychanie forum - technetblog, odkurzacza, programyzafree. Mało kto zagląda na programwłosy, piciformat, fixit wariette.
A z dobreprogramy:
Nie rycz!
Hej,
To tylko kapitał zakładowy, czyli ten pierwszy, wymagany przy uruchamianiu spółki. Zgodnie z obecnym prawem spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ma mieć kapitał zakładowy w kwocie co najmniej 5 000 PLN.
Przecież już od jakiegoś czasu WP posiada 100% udziałów w spółce dobreprogramy sp. z o.o. Teraz to zabieg czysto techniczny - pewnie nie chcą się bawić w konsolidację sprawozdań finansowych.
I tutaj pojawia się śmiechawka, bo spółka HTTP Sp. z o.o. to właśnie Pudelek.
Pozdrawiam,
Dimatheus
DP się zmienia, ale My pozostaniemy tacy sami
No My tak, nadal będziemy marudzić
Hej, po pierwsze - Wirtualna Polska jest właścicielem dobrychprogramów od pewnego czasu. Nie było to wrogie przejęcie, wręcz przeciwnie
Po drugie - zabieg połączenia podmiotów prawnych jest czystą formalnością, która pozwoli nam skupić się bardziej na rozwoju serwisu, a nie na zarządzaniu odrębną działalnością gospodarczą (co - jak każdy przedsiębiorca wie - jest bardzo czasochłonne i wymaga wielu rzeczy, z których sam portal niczego nie ma, a które trzeba zrobić bo później urząd przyjdzie i będzie klops).
Efekty tego będą już niebawem, szykujemy właśnie kilka niespodzianek.
Co do zauważonego logotypu WP przy ludku w menu - on się pojawia wyłącznie wtedy, kiedy wejdziecie na dobreprogramy z przekierowania ze strony głównej WP. Chodzi o to, żeby użytkownik portalu nie czuł się zagubiony, wiedział gdzie jest i jak wrócić. Zaczynamy dzięki tym przekierowaniom dostawać bardzo dużo ruchu i musimy też wyciągnąć rękę w kierunku tych użytkowników.
Miejmy nadzieję, że wszystko będzie ładnie jak to opisuje @tomekb, bo świat nauczył nas, że tego typu przejęcia są zazwyczaj złe.
Co gryzie równoległy świat forum?
Albo cwaniak w rozumie każdą literkę DOBREPROGRAMY wykopie na aut-auć!!!
Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę.
Zawsze mówiłem, że jest w Sieci miejsce na dobreploteczki.pl