Co chwilę reset kompa-log


(rencista) #1


(system) #2

Chyba obciąłeś kawałek loga. Ale mnie to wygląda na problem ze sprzętem, a nie z softem. Podaj konfigurację peceta i jaki masz zasilacz (producent zasilacza).


(adam9870) #3

Log ogólnie czysty. Możesz ciachnąć:

Zrób to co napisał yogick i dodatkowo podaj temperatury:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=88838


(rencista) #4

Właśnie zaczęło się dziwnie jak dołożyłem nowe 256 DDR a miałem tylko256 DDr zasilacz chyba w porządku bo chodził na nim komp. bez zarzutu. I coś się dzieje z netem ,zamyka się IE6 i znowu muszę włączać i tak co chwilę. Nie wiem czy zdążę to napisać bo może być reset i jeszcze jedno dopiero po zainstalowaniu WIN XP z SP1 system się wgrał a z SP2 w trakcvie wgywania nie można wgrać wszystkich plików. Oczywiście system aryginaly jak i oryginale CD. Pomóżcie bo już mnie szlag trafia a wiek nie ten na naukę. Pozdrawiam i WESOŁYCH ŚWIĄT :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Złączono Posta : 23.12.2006 (Sob) 16:39

Złączono Posta : 23.12.2006 (Sob) 16:44


(Joan Sunshine) #5

Log ok, temperatury też. Otwórz i wyczyść budę. Jaki zasilacz i moc? Napięcia wypadłoby miernikiem zmierzyć w sumie.

Zdejmij reset na rzecz BSOD w Panelu sterowania > System > Zaawansowane > Uruchamianie i odzyskiwanie > odptaszyć Automatycznie uruchom ponownie. Po tym spiszesz dane z BSODa (kod błędu z nazwą pliku pod spodem) i wrzuć te dane tutaj. :slight_smile:

Sprawdź błędy w podglądzie zdarzeń:

Start => Panel Sterowania => Narzędzia Administracyjne => Podgląd zdarzeń

Jeśli będą jakieś na czerwono, to wklej szczegóły.


(rencista) #6

Złączono Posta : 24.12.2006 (Nie) 10:58

Stało się coś chyba dziwnego. Zamieniłem pamięć z 256 na 128 i wszystko wróciło do normy. Czy to mogła być przyczyna? :stuck_out_tongue:

Złączono Posta : 24.12.2006 (Nie) 16:19