Co można usunąć z autostartu?

Witam.

Chciałbym trochę przyspieszyć uruchamianie komputera i w związku z tym wpadłem na pomysł żeby coś wywalić z autostartu moglibyście mi powiedzieć co mogę usunąć bez żadnych późniejszych konsekwencji żeby wszystko działało bo mi te nazwy programów które w nim są to nic mi nie mówią i boje się że coś ważne wyłączę :smiley:

Tutaj link do zrzutów ekranu:

http://img860.imageshack.us/g/magicalsn … 91119.png/

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Link nie działa, ale teoretycznie możesz usunąć wszystko oprócz antywirusa.

Już działa :slight_smile:

Na wszelki wypadek nie wyrzucaj, a jedynie wyłącz elementy startowe. Ja używam do tego lekkiego programu monitorującego System Explorer. Zacznij od wyłączenia wszelkich playerów, adobe, czy lightroom i updatestar. Nie ruszaj na pewno antywirusa i Spybota.

Witam. Patrzac na te fotki to masz sporo tych programow. Jezeli masz gg 10 to radze wyłaczyc z autostartu bo na starszych kompach bardzo zamula no chyba ze caly czas siedzisz na gg… Pomimo tego mozesz wylaczyc jave, adobe arm, skytel. W razie gdy by cos nie chodzilo zawsze mozesz wlaczyc brakujacy program. Pozdrawiam

przemox ja używam Ashampoo VinOptimizer 2010 do wyłączanie myślę że ten program też jest dobry do tego. Czyli mogę na razie wyłączyć jedynie: Adobe ARM i updatestar?

kolesgit95 mam jeszcze stare GG.

Może coś jeszcze?

Zacząłbym od tego: adobe dwa razy, GG, UIWatcher, UpdateStar, AllUpdate, LighScribe, Skype, SkyTell, QuickTime

Już wyłączyłem.

Ja bym wyłączył wszystko, oprócz Avasta (no, możesz jeszcze zostawić od karty graficznej).

Wow - ale masz tam tego :slight_smile:

JA bym wyłączył wszystko oprócz antywira i WUInstaler

Ok dziękuję wszystkim za pomoc :razz: