Jeżeli chodzi o mnie to wolę AMD’ki intele lepiej się sprzedają, amd ludzie po prostu nie lubią, ja mam odwrotnie a intel o takiej samej wydajności będzie droższy.
Założyłem dwa tematy bo dotyczą czego innego tamten pierwszy pomaga zdobyć wiedzę ogólną a ten odnosi sie do konkretnego zestawu (również być może zmienię procesor,chociaż nie przepadam za intelami).
Nie rozumiem dlaczego wiedza większości ludzi zatrzymała się na czasach kiedy królował P4. Wtedy faktycznie AMD o podobnej wydajności do intela było było tańsze, ale teraz absolutnie tak nie jest. Mało tego, nie dość, że intel jest wydajniejszy to jeszcze tańszy.
Osobiście to uważam że Intel chce wykończyć AMD, żeby być jedynym liczącym się producentem proców i dlatego tak obniża ceny. W przypadku gdy AMD padnie to wtedy ceny wylecą w górę, ale póki co my możemy się cieszyć, bo procesory są tanie.
Póki co :mrgreen: … to żeby AMD nie padło przed tym jak postanowię zmienić własną platformę :mrgreen:
Oczywiście żartuję i lepiej dla wszystkich żeby AMD się utrzymało. Nie sądzę żeby wypadło, to chyba nie możliwe. Wiele ludzi nadal kupuje AMD, ponieważ dużo się nie zna więc status quo zostaje zachowane.
a co ma im jeszcze kase dawać? przecież to konkurencyjne firmy. a jak zamierzasz wspierać amd to kup sobie phenoma i bedziesz mógł zaoszczędzić na ogrzewaniu w zimie.