Error code: 0x000000de (Error code 0x000000de) - Go to Services in Administrative Tools and find the "Remote Procedure Call" (RPC) service. Open it and change it from "Restart the computer" to "Restart the service". This will solve the reboot issue.
0x000000de = POOL_CORRUPTION_IN_FILE_AREA - This signifies that a driver corrupted pool memory used for holding pages destined for disk. When the Memory Manager dereferenced the file, it discovered the corruption in pool memory.
Ale to już chyba zrobiłem za radą technika_elektro: odkliknąłem w “uruchamianie i odzyskiwanie” automatycznie uruchom ponownie. Więcej o tym błędzie jeszcze nie znalazłem.
panel sterowania -> narzędzia administratorskie -> usługa zdalne wywoływanie procedur RPC 2 razy kliknij i zmień ustawienie z Resetuj Komputer na Resetuj usługę.
mi taki błąd wyskakuje raz na miesiąc ( średnio ), u mnie spowodowane jest to błędami na dysku i ogólnym jego zużyciem, radzę sobie z tym za pomocom funkcji naprawy systemu ( z płyty instalacyjnej windows ) i uruchomienia sprawdzania dysku: CHKDSK /p
Zainstalowałem, odpaliłem i oczom moim ukazuje się duża ilość tekstu całkiem inna niż w przykładzie i do tego zawierająca duużo dziwnych symboli i kwadratów. Nijak nie umiem tego odczytać