Co robię źle? - proźba o podpowiedź i sprawdzenie kodu


(Sebastianp88) #1








kocur.gif

(Kutar 0) #2
width="25%" height="25%"

zastąp procenty wartościami wyrażonymi w pikselach, np:

width="100" height="200"

(Sebastianp88) #3

dzięki wielkie Kutar. Tylko mam taką jeszcze jedną małą prośbę. Wyjaśnij mi dlaczego, IE nie wczytuje obrazka którego wymiary - wysokość i szerokość - podane są w procentach. Będę wdzięczny za oświecenie mnie. Z góry dzięki


(Kutar 0) #4

Hmmm ... ciężko powiedzieć dlaczego, taka już jego natura ;] IE więcej ma takich "inności" w stosunku do innych przeglądarek. Każdy browser jest inny, IE pisał kto inny, Firefoxa ktoś inny i Operę ktoś inny. Mimo iż są standardy, to parsowanie kodu HTML i sposób wyświetlenia strony zależy od twórcy programu. Strona w jednej przeglądarce może wyglądać zupelnie inaczej w innej. I właśnie dlatego webmaster powinien testować swoją stronę pod każdą popularną przeglądarką (IE, FF, Opera) i dostosować ją, by w każdej wyglądała jak najbardziej podobnie. Jest to żenujące, że są takie wielkie różnice między przeglądarkami, ale nic na to nie poradzimy;/


(Sebastianp88) #5

Kutar dzięki za informację i wyrwanie mnie z ciemności :slight_smile: