Co sądzicie o tych podzespołach?

Chodzi mi o te co podałeś link na allegro. Takie samo chłodzonko jak na x1800XT czy x1900XT, czy znów XTX.

a co z nim nie tak? Za głośne?

http://www.allegro.pl/item117685023_coo … _vat_.html

proszę bardzo jest wydajnie i cicho :slight_smile:

Problem będzie z podmienieniem biosa, bo nie umiem tego robić.

Tu masz wszystko opisane

http://www.pcworld.pl/news/84314.html

Na chwilkę zboczę z tematu:-wiecie jak podkręcają się procki AMD X2 3800+ z podstawką AM2? A może ktoś ogólnie zna jakąś stronę z bazą danych OC i numerami serii tych procesorów?

każdy procek podkręca się inaczej, tak więc nie da się zrobić takowej bazy, gdyż jednemu się lepiej podkręci, a drugiemu gorzej.

zapas mocy to on ma, tak więc kręcić można nieźle :slight_smile:

Jeśli chodzi o grafe to polecam X800GTO2 tylko na czerwonym laminacie (100% udanych szans na modowanie). Owszem chłodzenie jest troszke głośne aczkolwiek jest bardzo wydajne. Ja sam podkreciłem mojego Radka z

400/980Mhz na 550/1200Mhz i wydajnością przerasta 6800GS. Niebyło gry która by nie poszła na full detalach, jedyną wadą jest to że ma Pixel Shader 2.0 a nie 3.0.

EDIT: Tak ogółem polecam kompa coś podobnego jak ja mam w podpisie, wszystko śmiga idealnie

To niekoniecznie jest wada. Te Shadery są obsługiwane wydajniej niż nowe 3.0

Obecnie nie ma co pakować się w s. 939 (wychodzi z produkcji).

Wiem, tu był jedyny błąd ale moja płyta obsługuje AM2 tak więc problemu z modernizacją nie będzie :slight_smile:

Jesteś pewien że ona obsługuje AM2?

Obsługiwane typy procesorów:

Athlon 64 X2

Athlon 64 FX

Athlon 64

Eee chyba jednak nie :smiley:

czaki1000 przestałbyś opowiadac bajki, że twoja płyta obsługuje AM2 :x

Ceny ogólnie są podobne, tylko, że za 7600GS przemawia nowsza technologia i świetna podkręcalność. Model ten na nvision został podkręcony do nastepującch zegarów: dla rdzenia 650MHz, czyli o 150 MHz więcej niż niepodkręcona wersja, a tym samym o 90MHz! więcej niż niepodkręcony model 7600GT! i pamięci; 1812!!!MHz, czyli więcej, aż o 412MHz! od niepodkręconej wersji 7600GS Galaxy i 7600GT.

Za radeona przemawia, aż 16 potoków przy czym 7600GS ma ich tylko 12. Oczywiście radek ma 256bit, a Geforce “tylko” 128bit, ale jak się okazało to nie jest problem dla niej. Ogólnie rzecz biorąc można go nazwać x850XT, a jeśli go podkręcimy, a on także się dobrze podkręca mamy wersję PLatinum Edition! Minus to chłodzenie, jednym słowem szuszarka, ale zawsze można je zmienić na coś mniej chałaśliwego i wydajniejszego.

Sam nie wiem na co już się zdecydować. Co byście mi bardziej doradzili i co waszym zdaniem jest lepsze. Może ktoś posiada link, gdzie jest podkręcony model Galaxy (przpominam:650MHz/1812MHz) że zmodowanym już x800GTO2, lub poprostu x850XT lub nawet PE !

Przedewszystkim proszę pisać mi szczerze, nie że ktoś jest fanem ATI czy nVidi. Jeszcze niedawno byłem “kibicem” Radeona, ale przechodzę ze względu na to, że mam zamiar kupić tego Geforce 7600GS od Galaxy. Poprostu nVidia moim zdaniem wyszła w końcu na “prostą drogę”. Chodzi o to, że kupując ich produkty mamy pewność, że posiadany przez nas produkt jest solidny i wydajny, a przedewszystkim każdy znajdzie coś dla siebie w oscalonej przez siebie cenie. ATI także ma porządne produkty, ale ostatnio zaczęło brakować u nich kart ze średniej półki. Właśni na tym się troszkę na nich zawiodłem. Jednym z przykładów jest m.in. użyta nowsza technologia - SM3.

PS. Ma ktoś test x850XT vs (podkręcony) 7600GS od galaxy? Mogą być w teście tym umieszczone także inne karty. Chciałbym je tylko do siebie porównać. Jak się mają potoki w tych kartach do zegarów?

Złączono Posta : 02.08.2006 (Sro) 21:02

Czy opłaca się kupić te pamięci?

http://www.arche.home.pl/sklep/product_ … 341fab1587

Są bardzo tanie…