Co zrobic z tym filmem


(Olo Olek1) #1

problem polega na tym ze jak chce odtworzyc film w allplajer to pokazuje mi sie komunikat BRAK KODEKA VIDEO(lub zbior uszkodzony)KODEK POTRZEBNY TO XVID MPEG-4 posiadam ten kodek sprawdzilem to AVIcodec, wiec daje napraw jak naprawi film idzie ale strasznie tnie CPUload 100% co mam zrobic - kodeki zazinstalowalem ponownie i nic dalej tnie, w mediaplayer pokazuje ze za malo pamieci to zwolnilem jej za pomoca FASTdefrag i mam 50% z 256


(Kam) #2

AllPlayer może sobie nie radzić z odczytywaniem potrzebnych kodeków w filmach zakodowanych w formacie MPEG-4 i może się mylić wyświetlając komunikat, że potrzebny jest XXX kodek, więc spróbuj zainstalować jeszcze jakieś inne standardowe kodeki...


(Kojot) #3

Pobierz STĄD najnowszego AllPlayera. Zainstaluj i zrób coś takiego:

Otwórz Allplayera wejdź w Ustawienia programu, następnie w LiveUpdate , kliknij Sprawdź w górnym oknie zaptaszkuj wszystkie pozycje (pamiętaj o podrozdziałach otwieranych kliknięciem na obok nazwy !!

Kiedy wszystko się ściągnie, dajesz OK i uruchamiasz ponownie Allplayera.


(Olo Olek1) #4

zainstalowalem najnowszego allplayera zastosowalem sie do porad i nic,

poszedlem do kolegi aby sprawdzic jak u niego bedzie to wygladac,i tak

film zanim sie otworzy to trzeba troche poczekac ale jak idzie to bez zarzutu u mnie z tym nowym allplayerem wogole sie nie otwiera(mimo iz widac ze robi cos w tym kierunku jednak po chwili sie wylancza)dodam jeszcze ze u kolegi otworzylismy na w tym programie, kolega ma lepszy procesor athlon 2200+ ja 2000+ moze to ma jakies znaczenie ?


(Aju) #5

a moze film nie jest orginalny :wink:


(Polko P L) #6

a to chyba nic nie ma do żeczy , chociaż jak może ściągałes to jakiś wadliwy.


(Olo Olek1) #7

film jest orginalny tyle ze po kompresji, ale nie wiem jakim programem


(Kojot) #8

A spróbuj z ffdshow 20050312 http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=36&id=301