Coca Cola VS Pepsi

Coca-Cola :mrgreen:

Bzdura. Oryginalna Coca-Cola oraz Pepsi w wersji zwykłej (nie light!) nie zawierają aspartamu, tylko zwykły cukier (sacharozę) i nie mają konserwantów. Jedyne, do czego można się tak naprawdę przyczepić to barwnik identyczny z naturalnym (karmel), regulator kwasowości (kwas ortofosforowy) i dodatek kofeiny. Zdecydowanie odradzam wszelkie modyfikacje Coca-Coli i Pepsi, typu MAX czy LIGHT - tu jest dopiero prawdziwy koktajl chemiczny.

Coca cola z buteleczki szklanej

Tylko pepsi - jakoś bardziej mi smakuje. Aczkolwiek coca-colę też mogę wypić :slight_smile:

Ja tam wolę Pepsi ale Coca-Cole też mogę wypić

Pepsi najlepsza

Coca-Cola ale Pepsi też ujdzie w tłoku :slight_smile:

Pepsi, bo Coca-Cola to przejaw amerykańskiej dominacji nad światem. Jest to pewnego rodzaju symbol. Pepsi mimo, że amerykańskie nie ma takiej opinii i się od tego dystansuje. No a przede wszystkim jest smaczniejsza…

Nawet kiedyś u mnie na polibudzie na ćwiczeniach poruszono ten temat. Otóż Coca-Coal Polska psotanowila zrobić badanie, ktory napój jest lepszy wg Polaków i sama sobie strzeliła gola. Wybrali się do centrum handlwoego (w Warszawie z tego co pamiętam) i częstowali ludzi Pepsi i Coca-Colą w niezonakowanych kubkach. Jakie było ich zdziwienie, gdy okazało się, że większości bardziej smakowała Pepsi :slight_smile:

pepsi najlepsza na kaca (;

Pepsi bo w niebieskim opakowaniu

Dla mnie to prawie nie ma rożnicy, ale Pepsi jest troszke Lepsze :stuck_out_tongue:

W ostatnim czasie postanowiłem zrezygnować z tych wynalazków i zastąpić je wodą mineralną, tak więc nie pamiętam już nawet, jak smakuje COLA :smiley:

A ja wole Cole Original z Biedronki :mrgreen: :mrgreen:

Fakt jest taki, że jak na podróbkę jest bardzo dobra

(i niestety biedronka się o tym dowiedziała i z 1,99zł podskoczyła na prawie 2,5zł)

Jak dla mnie to Pepsi jest rulezz :stuck_out_tongue:

a dla mnie to co jest w domu… jak jest pepsi to pije pepsi a jak cola to pije cole :stuck_out_tongue:

Cola, za tą reklamę świąteczną :clever:

Ja kiedyś piłem Pepsi, ale od dłuższego czasu nie piję ani Pepsi ani Coli.

Wolę jakieś Miryndy, Slice, etc.

proste , że Coca Cola

Właśnie, inne podróbki są obrzydliwe, nie do wypicia. Ale chyba znów staniała :mrgreen:

PS. Głosuje na Coca-Cole :stuck_out_tongue: