Comodo IS 6.1.X - po konfiguracji nie uruchamia się


(Macio117) #1

Witam!

Posiadam wersję najnowszą, czyli Comodo Internet Security Premium 6.1.276867.2813 (free).

Problem polega na tym, że zmieniam konfigurację programu z internet seciurity na proactivity, to nie uruchamia się program po restarcie systemu...

Należy usunąć pakiet i jeszcze raz zainstalować... Próbowałem jeszcze zrobić pełną konfigurację na podstawie poniższej instrukcji:

http://comodo6.blogspot.com/

Na dwóch laptopach problem jest ten sam.

Na obu system oryginalny i legalny: Windows 7 Home Premium 7(najnowsze aktualizacje).

Pakiet CIS działa poprawnie i stabilnie przy domyślnych ustawieniach na jednym i drugim lapku.

Mam potrzebę zmiany konfiguracji programu, żeby podnieść ochronę systemu. Wtajemniczeni wiedzą, że domyślne ustawienia pozostawiają dużo do życzenia :slight_smile:

Dodam tylko, że próbowałem nie zmieniać trybu konfiguracji programu z internet seciurity na proactivity i uruchomić osobno usługę np.: HIPS w CIS, ale skutkowało to tym, że po ponownym uruchomieniu, po paru minutach, CIS mroził cały system...Także co zrobić, aby konfiguracja według instrukcji w/w, działała poprawnie?

Nawet na blogu jest podobna instrukcja("co można zrobić?":

http://www.dobreprogramy.pl/lukasamd/Co ... 41665.html

Czynności są praktycznie te same, ale niestety, również nie działa...

Działa to w ogóle u kogoś? :wink:

BTW.

Na jednym lapku udało się skonfigurować poprawnie program według w/w instrukcji...

Program oczywiście nie uruchomił się, ale przy włączeniu "Dodaj lub usuń komponenty" z katalogu programu comodo, o dziwo, CIS Premium się uruchomił(jednorazowo zadziałało tak) :wink:

No, ale przy aktualizacji pewnego programu, system się zawiesił, to wyłączyłem lapka(comodo pewnie zblokował aktualizację i cały system się zamroził) i po ponownym uruchomieniu, niestety, program znowu się nie włączył.

Dodam tylko, że nie pomaga uruchamianie od nowa programu, a w taskmanager widnieją procesy od tego programu.