Coś ogranicza pasmo z 4 Mbps do 1 Mbps


(Gandalf3) #1

Mam łącze 4 Mbps/512 kbps. Od jakiegos czasu coś mi przycina pasmo na komputerze (WinXP) do 1 Mbps. Wydaję się to o tyle dziwne, że jak na tym komputerze uruchomię wirtualny system to już na nim jest prędkość 4 Mbps.

Próbowałem wyłączyć wszystkie możliwe serwisy/programy w menedżeże zadań, skanowanie antywirusami/antytrojanami itp - ale nic nie wykrywa i nie pomaga


(Widex32) #2

Sprawdź czy nie masz ustawionego proxy w przeglądarce, sprawdź prędkość na innej.


(Gandalf3) #3

Przez proxy nie idę, sprawdzałem prędkości na Opera, IE, Firefox, Chrome - cały czas to samo.


(suchmen) #4

Resetowałeś modem? Sprawdź na jakiejś dystrybucji live-cd linuxa czy tam w przeglądarkach też masz przy testach ~1mb. Jeśli nie to wina leży w samym windowsie, być może w zainstalowanym firewallu czy nabyciu jakiegoś szkodnika


(greh) #5

ISP?

Pora przycinania?

LIMITY ?? ??

Log z OTL, log na http://www.wklej.org, na forum tylko link.

:wink:


(Gandalf3) #6

Pora przycinania, limity... Nie ma pory kiedy jest przycięte tylko komputer. Mam w domu ruter i trzy urządzenia korzystające z wifi. Tylko na jednym komputerze zawsze pokazuje prędkość 1 Mbps, na pozostałych pokazuje 4 Mbps. Jak już wspomniałem jeśli podłączę kartę wifi z tego komputera do innego - pokazuje 4 Mbps, więc to nie problem karty wifi. Sterowniki reinstalowane - też bez zmian. Co dziwne - jeśli na tym kompie uruchomię system wirtualny, korzystający z tej karty sieciowej - pokazuje 4 Mbps


(greh) #7

W takim razie pozostaje niechciane oprogramowanie (Wirusy).

Zgodnie z prośbą pokaż logi.

:wink:


(Gandalf3) #8

Log z programu OTL:http://www.wklej.org/id/234373/

-- Dodane 16.12.2009 (Śr) 20:47 --

Proszę pomóżcie... Log z OTL wklejony wyżej