Coś się dzieje z dyskiem głównym, na którym znajduje się Win


(Anoli89) #1

Mam problem i to dosyć spory chyba, bo z dysku, gdzie są wszystkie pliki systemowe ucieka mi yyyy miejsce?? no wszystko na to wskazuje. Cała pojemność dysko C; prawie 13 GB no a mam 1,08. a nie mam tam nic poza Windowsem i kilkoma programami. Ciągle spada to miejsce, najpierw było 6, potem niźej i coraz niźej. Dziś miałam 3000 Kb no to przeinstalowałam system z nadzieją, że będzie oki, ale nic się nie zmieniło, po przeinstalowaniu mam 1,08 GB.

Co robić :frowning:


(Duch) #2

może masz tam jakieś foldery przywracania systemu… :roll:

System Volume Information :-k


(Anoli89) #3

no właśnie nie sądze, nawet gdyby to napewno nie zajmują tyle miejsca! :frowning:


(Duch) #4

włącz sobie pokazywanie plików i folderów ukrytych i sprawdzaj :roll:


(Asiaj90) #5

Może to być jakiś szkodnik :wink: One lubią zajmować miejsce :wink: Przeskanuj kompa jakiś programem antywirusowym.


(Anoli89) #6

tylko gdzie to było, bo nie pamietam mówiąc szczerze, a nie chce mi się szukać :lol:


(Duch) #7

eksplorator otórz i na pasku u góry:

narzędzia --> opcje folderów --> widok :smiley:


(Anoli89) #8

NO oki mam, ale jak wyszukuje to nic takiego nie znajduje! !!


(Duch) #9

poczytaj: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … jsce+dysku

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … jsce+dysku

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … jsce+dysku

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … jsce+dysku


(Anoli89) #10

nie no nic :frowning: przeskanowałam i nic nie znalazło :frowning: wkleje loga

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 11:37:15, on 2005-08-19

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\WINDOWS\System32\wuauclt.exe

C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\jusched.exe

C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

C:\Program Files\cect\tcbo.exe

C:\WINDOWS\System32\wbem\wmiapsrv.exe

C:\WINDOWS\System32\dllhost.exe

C:\WINDOWS\system32\w?nword.exe

C:\Program Files\Gadu-Gaduu\gg.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE

C:\Program Files\BitComet\BitComet.exe

C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe

C:\DOCUME~1\ILONA~1.I-V\USTAWI~1\Temp\Rar$EX00.402\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

R3 - Default URLSearchHook is missing

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM…\Run: [sunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\jusched.exe

O4 - HKLM…\Run: [AdTools Service] C:\Program Files\AdTools Service\AdTools.exe

O4 - HKCU…\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

O4 - HKCU…\Run: [MSMSGS] “C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe” /background

O4 - HKCU…\Run: [Cwsa] C:\Program Files\ueho\aceu.exe

O4 - HKCU…\Run: [Ehblsg] C:\WINDOWS\System32\w?wexec.exe

O4 - HKCU…\Run: [Rcda] C:\Program Files\cect\tcbo.exe

O4 - HKCU…\Run: [Qaku] C:\WINDOWS\System32\w?nword.exe

O4 - HKCU…\Run: [Gadu-Gadu] “C:\Program Files\Gadu-Gaduu\gg.exe” /tray

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll

O9 - Extra ‘Tools’ menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll

O16 - DPF: {9A9307A0-7DA4-4DAF-B042-5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) - http://www.pandasoftware.com/activescan … asinst.cab

O16 - DPF: {B7E76C25-791F-432E-BDB7-748D01A93FC2} (VacPro.int_ver30) - http://advnt01.com/dialer/int_ver30.CAB


(Proph3t) #11

Wyłącz to przywracanie systemu to chole… tyle potrafi zająć :shock: :shock:


(Anoli89) #12

przywracanie systemu wyłaczyłam, sprawdziłam miejsce i powiększyło się raptem z 1,06 na 1,08 GB a teraz mam jeszcze lepiej bo zostało mi 643 MB a nic nie robiłam :frowning:


(JNJN) #13

Przekopiuj dane.

Może to być uszkodzenie dysku.

Sprawdź jak masz program Nero co tak zajęło miejsce.

Lub użyj Total Commander.

Zobacz czy komp widzi prawidłowo cały dysk.


(Anoli89) #14

Znalazłam coś dziwnego we właściwościach,a tego wcześniej nie miałam napewno, tak więc coś takiego jak przydział

i mam to wyłaczone, czyli nie ma żadnych ograniczeń na dysko C : :frowning: nie kumam tego, może Wy

http://img367.imageshack.us/my.php?image=screen4sn.jpg


(JNJN) #15

Tak ma być - wyłączone.

Jak chcesz to poczytaj o przydziale dysku.

Tu

Wrzuć i czytaj

przydział dysku

http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl


(Anoli89) #16

No to jak ma byc no to dobra, ale czemu ciągle maleje??? co ja mam zrobić :frowning:


(Blood King) #17

Albo przeskanuj całego kompa Ad-Aware SE Personal. To może być złośliwy robak.

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=82&id=107


(Proph3t) #18
O4 - HKCU\..\Run: [Ehblsg] C:\WINDOWS\System32\w?wexec.exe

O4 - HKCU\..\Run: [Qaku] C:\WINDOWS\System32\w?nword.exe

C:\WINDOWS\system32\w?nword.exe

To mi coś nie wygląda tutaj masz jak usunąć plik z pytajnikiem… Co do pierwszego mam pewność, drugi sprawdzam - zaraz będzie, już mam Tutaj

R3 - Default URLSearchHook is missing 

O16 - DPF: {B7E76C25-791F-432E-BDB7-748D01A93FC2} (VacPro.int_ver30) - http://advnt01.com/dialer/int_ver30.CAB

To chyba też tu nie powinno być */*

Oczywiście wszystko w Awaryjnym

I jeszcze raz usuń wszystko z katalogu restore w katalogu systemowym…