Na ekranie startowym coś automatycznie wpisuje PIN (3 znaki).
Jak do tej pory wszystkie są błędne, ale za którymś razem może trafić.
Przeskanowałem dyski C: (systemowy) i D: (programy) Avast free. Nie znalazł nic.
Skan startup (przed uruchomieniem Windows) wykazał, że archiwum
C:\ProgramData\Microsoft\VisualStudio\Packages\VisualStudio.EntityFrameworkTools.Msi,version=6.1.61807.0\EF6Tools.cab
jest uszkodzone.
Po odłączeniu internetu problem PIN nie znika, czyli jest wewnątrz.
zwarcie/blokada klawisza w klawiaturze;) odłącz ją i zrestartuj kilka razy. Jeżeli problem nie wystąpi jest czysto. Mi czasami wpisuje te znaki w nieskończoność, pomaga podnieść, i przy… stuknąć nią w blat
Na to nigdy bym nie wpadł. Gdyby wciśnięty był klawisz, w notatniku by pojawiały się znaki, klawisze Shift/Ctrl/Alt by zmieniały tryb, Win i funkcyjne by coś otwierały lub zamykały,
a to Num 0 był do połowy wciśnięty. Nie używam tych klawiszy i miały prawo się zastać. Dziękuję, @Marcin2000 za rozwiązanie.
Wrócę do tematu AutoHotKey
Zmieniłem klawiaturę, nie ma w niej prawego Win, tylko Fn jest w tym miejscu.
Większość skrótów miałem podpięte pod prawy Win i spodziewałem się, że Fn zostanie wykryty jako prawy Win.
Niestety nie, żaden ze skrótów nie działa, a w dokumentacji nie widzę jak użyć w skrypcie klawisz Fn.
Próbowałem np. Fn&A::run,“Dysk:\program.exe” - nie da rady, pokazuje błąd w tej linii i skrypt nie działa.
Klawiatura ma też kilka klawiszy medialnych i definiowalne makro G1 do G5. Też nie mam pojęcia jak użyć ich w AutoHotKey.
Sam klawisz Fn jest ciężki do zmapowania, można zmapować Fn+key wirtualnie
Daj przykład komendy dla Fn+key zamiast RWin+key a ja sprawdzę jak u mnie to mapuje i podam Ci kod.
Inny pomysł:
Jeśli masz MenuKey obok RCtrl to ten właśnie zmapuj
W AHK nazywa się AppsKey
Ta klawiatura nie ma nawet Menu, bo zamiast tego ma Fn
A zamiast prawego Win ma lampkę (podświetlenie). Ten klawisz lampki jeszcze mogę przeboleć,
ale kupując ją spodziewałem się, że Fn będzie mógł być używany jako kolejny modifier, np Ctrl+Fn+key
A ten Fn pojawił się wraz z erą laptopów i innych zabawkowych komputerków, gdzie nikt nie myśli o przerzucaniu gigabajtów jednym skrótem
To są przykłady, jakich używałem na klawiaturze z prawym Win