Czarna plansza podczas ładowania systemu + samoczynne wyłącz


(Cinnamon Girl) #1

Problem następujący:

Kiedy system już się załaduje i następuje moment kiedy powinna sie pojawić tapeta, nagle wszystko znika i przez kilka sekund widać czarną planszę, podobnie dzieje się przy wylogowywaniu. Ponad to kiedy system się zamyka, pokazuję sie plansza o kończeniu jakiegoś procesu czego jeszcze kilka dni temu nie było.

Komputer parę razy wyłączył bez powodu.

Log :


(Bbieniol) #2

Usuń Hijackiem ten wpis:

Przeczyść rejestr (polecam do tego jv16 PowerTools 2006 1.5.2.344), zrób defragmentację, oraz przejrzyj: Optymalizacja XP

Wejdź: Start --> uruchom --> msconfig i w zakładce uruchamianie odznacz (według Ciebie) niepotrzbne przy autostarcie programy :slight_smile:

Wrzuć jeszcze log z Silent Runners


(Cinnamon Girl) #3

Proszę bardzo:


(Bbieniol) #4

Czysto :slight_smile:

Wejdź w dziennik zdarzeń:

Start --> uruchom --> eventvwr i sprawdź, czy nie masz błędów zaznaczonych kolorem czerwonym - jeżeli są to wrzuć ich screeny :slight_smile:

:arrow: Jak wstawić zrzut pulpitu?


(Cinnamon Girl) #5

Od razu przepraszam za rozmiary tych zdjęć :oops:

Dwa obrazki:

Numer jeden :

bl281dynr1sa6.png

Numer dwa:

bl281dynr2hi9.png


(Bbieniol) #6

Na screenach nie widzę błędów System Error - poszukaj takowych. Sprawdź jeszcze w zakłade Aplikacje, czy nie ma błędów Application Error :slight_smile:


(Cinnamon Girl) #7

Takich błędów ja również nie widzę. Wstępują tylko takie , które są na załączonych zrzutach. W zakładca aplikacje jedyne co znajduje to:

bledynr3vb2.png

Tylko, że to trochę starszje daty jest.

Ps : Dziękuję za pomoc :slight_smile: