Czarny ekran po zalogowaniu się na użytkownika. Log OTL


(E Mr Koka) #1

Witam, wczoraj wyłączyłem komputer normalnie i bez żadnych problemów, a dzisiaj nie mogłem już zalogować się na użytkownika. Ekran logowania wyświetla się normalnie, po zalogowaniu ekran jest czarny bez kursora, działa wciśnięcie klawiszy ctrl+alt+del jednak nie mogę uruchomić menadżera. Tryb awaryjny działa. Stworzyłem w trybie awaryjnym nowego użytkownika, jednak są z nim takie same problemy. Także w trybie awaryjnym stworzyłem log OTL:

OTL.txt:

http://wklej.org/id/852259/

Extras.txt:

http://wklej.org/id/852260/

Proszę o pomoc i z góry za nią dziękuję.

EDIT: Wywaliłem wszystkie usługi, które tylko mi na to pozwoliły w services.msc i system wystartował w trybie normalnym, później zacząłem przeszukiwanie usługi odpowiedzialnej za problem z uruchamianiem.

Wyszło, że przyczyną jest usługa “Kompozycje” (Nazwa wyświetlan: Themes | Plik wykonywalny: C:\Windows\System32\svchost.exe -k netsvcs). Ale jak już system jest odpalony mogę ustawić ją na ręczny typ uruchamiania i odpalić, i wszystko działa.

Jeśli macie jakieś pomysły dlaczego mam z nią takie problemy prosił bym o podpowiedź, a ja tymczasem przeszperam sieć.

W dzienniku zdarzeń znalazłem błędy typu:

Menedżer okien pulpitu zakończył działanie; kod (0x40010004).

Menedżer okien pulpitu zakończył działanie; kod (0xc00002fe).

Nie można uruchomić Menedżera okien pulpitu, ponieważ złożona kompozycja nie jest używana.

Wstawiłem aktualne logi, już z trybu normalnego.