Czarny Ekran tylko kursor jest ( LogonUI)


(Gosjess) #1

Witajcie.. (jeśli wybrałam zły dział to proszę o przeniesienie)

Odpalam komputer i po chwili nie mam obrazu.. Raz się włączył, ale komputer bardzo zamulał więc uruchomiłam ponownie i teraz w ogóle nie ma obrazu. Wszystko jest czarne tylko kursor normalnie działa. W trybie awaryjnym jest to samo :frowning: Po dłuugim myśleniu na tym czarnym ekranie wyskoczył komunikat Logowanie do Systemu Windows LogonUI-błąd obrazu

Mało tego czasem, kiedy włączam komputer to ekran powitalny jest cały rozsypany (zamieszczam zdjęcia )

Proszę pomóżcie, nie mam pojęcia co to może być. Dodam,że sprzęt nie jest stary, nie ma nawet roku..

5p6o.jpg

9zl9.jpg


(adam9870) #2

Sprawdź tryb awaryjny. Zmień sterowniki.

To dedykowana karta grafiki? Jeżeli tak to odłącz ją i skorzystaj z portu VGA na płycie głównej jeżeli takowe masz.


(Gosjess) #3

Karte mam Gigabyte Radeon HD 7770. Spróbuję ze sterownikami. Tryb awaryjny uruchamia się tylko przy wyłączonym necie i uruchamia się Baaardzo wolno.

Tak jeszcze myślę może to wina jakiejś aktualizacji (dziś się jakaś robiła) i przed nią było wszystko w porządku. Po tym tak nagle się zwaliło :frowning:

Dodam jeszcze,że nie mogę włączyć przywracania systemu…pokazuje tak jakby go wcale nie było …

Dodane 26.08.2013 (Pn) 19:17

Odinstalowałam sterowniki, ale nowych nie mogę zainstalować. W normalnym trybie też nie bo nie mogę się zalogować " nazwa użytkownika lub hasło są nieprawidłowe" coś mi się wydaje,że to jakiś wirus bo takich ‘jaj’ dawno nie miałam …

Dodane 27.08.2013 (Wt) 16:48

Wczoraj zrobiłam reinstalację i wydawało się,że wszystko jest ok. Ale dziś (nie robiłam nic zasobożernego) wyskoczył komunikat “Sterownik ekranu AMD przestał działać ale odzyskał sprawność”

Powiedzcie czy to może być wina sprzętu? Jeśli tak to jak sprawdzić np. czy karta grafiki jest w porządku itd?