"Czarny monitor" przy uruchamianiu komputera;


(Sebastiankunc) #1

Witam!

Mam pewien problem: Przy właczaniu komputera pojawia mi sie czarny ekran i nic pozatym(a komputer chodzi).

Niewiem w czym tkwi problem?Moze dysk twardy albo procesor?

Po paru restartowaniu komputer sie wlaczyl i sie boje go wyłaczyc.

1.log Combo fix: http://www.wklejto.pl/21952

2.Temperatura:

Pozdrawiam.


(Kamil2993) #2

Daj loga z HiJackThis i Combofix. Sprawdź temperatury w everscie.


(Sebastiankunc) #3

Okey


(Jakim2400) #4

Możliwe że kondensatory spuchły odkręć ściankę obadaj czy płyta główna jest czysta.

pZdr.


(Sebastiankunc) #5

Mozliwe...tylko ze mam takie dojscie ze musze go wylaczyc.

A jak jest czysta>>


(ryfterek) #6

Miałem podobny problem na starym monitorze CRT. ;D Jeżeli także masz taki monitor, to prawdobodobnie zaczyna się on poprostu psuć. A jeżeli masz nowy (LCD), to sprawdź wszystkie połączenia kable etc.


(Sebastiankunc) #7

Mam LCD,kable podlaczone itp. Teraz moniator dziala wiec wszystko z kablami w porzadku.


(ybu) #8

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... +4.50.1330

  • sprawdź czy na płycie głównej nie ma objawów spuchniętych kondensatorów

http://www.edw.com.pl/index.php?module= ... =151&meid=

viewtopic.php?t=36654


(Sebastiankunc) #9

Prosze:

1log Combo fix: http://www.wklejto.pl/21952

2.Temperatura:czjnikbv3.th.png

-- Dodane 09.01.2009 (Pt) 20:23 --

ścignelem HD Tune?

i jak sprawdzic stan dysku?

ps.dzis mialem ciezki dzien w szkole i jeszcze ten komputer,ehhh...


(dean999) #10

Zacznijmy może od prostszych spraw. Może zasilacz jest za słaby?? zepsuł sie?? karta graficzna siada?? Może kręciłeś np. procesor i zbyt mocno go przetaktowałeś??


(Sebastiankunc) #11

Wiec poowiem taak:

1.Zasilacz raczej nie...chyba zespuc sie nie mogl jak teraz pisze?

2.Karta graficzna:

Tu jest wiecej do rozmowy:

Okolo dnia 20 listopada dalem komputer do reklamacji[powod-karta graficzna]

w zamian dostalem gorsza,zastepcza NVIDIA 6100. A tej swojej jeszcze nie dostalem[jest wyslana]

Przyczyna oddania komputera było wlaczanie sie komputera[ekran takze] ale juz sie nie pokazywał "Windows ,gdy sie ładuje(porusza ta strzałka0" a moglem wybrac 1.tryb awaryjny.2.uruchomic komputer ponownie[nie dzialalo].

Chyba jednak nie ma to nic do rzeczy.

3.Procesora nie podkrecalem bo z poprzednim komputerem jak to mowisz "przetankowalem".