Czy jesteście za wprowadzeniem waluty Euro do RP ??
Ja jestem zdecydowanie przeciwko bo wszystko podrożeje tak jak np. w Niemczech czy Italii.
I polecam artykuł;
Europejska waluta wpędziła włoskie rodziny w ruinę
Czy jesteście za wprowadzeniem waluty Euro do RP ??
Ja jestem zdecydowanie przeciwko bo wszystko podrożeje tak jak np. w Niemczech czy Italii.
I polecam artykuł;
Europejska waluta wpędziła włoskie rodziny w ruinę
:co: nie wiem. a poza tym co mnie to :mrgreen:
nie tylko włoskie …
wiecej wprowadzenie euro namieszało niż przyniosło pożytku !:?
idea była dobra ale wykonaniu do d …
np niemcy …
zarobki przeliczyli ale ceny zostały te same tylko w walucie euro …
czyli tak naprawdę wszystko podrożało dwu krotnie :?
jak by tak w polsce zrobili to np teraz minimalna płaca to coś koło 600 zł po przeliczeniu na euro by to było ok 150 euro i gdyby tak ceny zostały takie jakie są tylko że w euro czyli np chleb zamiast 2 zł by kosztował 2 euro to poprostu ludzie by pozdychali !
jeszcze nie teraz. największy błąd popełnili niemcy, mając bardzo silną walutę markę. najlepsze to że wszystkie ceny po zaokrągleniu poszły w górę
oczywiście,że nie
Wielka Brytania została przy funcie i chyba dobrze im wychodzą
nie.
Ale jeżeli bedziemy zarabiać tyle co w Niemczech czy Anglii to można wprowadzić
Zdecydowanie przeciw. Po pierwsze wszystko zdrożeje, a po drugie przywiązałem się do naszych złotych.
tak, tylko wtedy kiedy płace też wzrosną, a ceny w sklepach będą na porównywalnym poziomie co w zł…heh marzenia :evil:
A dziwisz się :?:
Dzisiejsze kursy:
Euro ~~ 3.7730
Funt ~~ 5.5781
Chyba widzisz różnice :?:
Funt w WB to bardzo mocna waluta, brytyjczycy nie chcieli zmiany na euro z wiadomych przyczyn 
Wszyscy piszą o wadach wprowadzenia euro, a nikt nawet nie próbuje wspomnieć o zaletach jak np. mniejsze wahania kursowe, oszczędności związane z przelicznikami czy choćby dodatkowe zabezpieczenie przed nie odpowiedzialnymi poczynaniami rządzących typu:
Damy lekarzom po 7000 pielęgniarkom po 4000, nauczycielom chyba też nie mniej itd itd. Naprawdę wszyscy uważają, że rządy są wszechmocne i dając nam tyle pieniędzy ile zechcemy zapewnią nam powszechną szczęśliwość?
jestem za, ale 1zł = 1euro
Jestem na nie jak większość z tego co widzę. Teraz jest ciężko a co to będzie jak wprowadzą euro? Oj, nawet nie chcę o tym myśleć…
Jestem za
I nie musze agrumentować czemu, bo to chyba oczywiste. Przeczytajcie chociaż jedną książkę ekonomiczną a pozniej się wypowiadajcie na takie tematy.
bla bla bla …
może z punktu ekonomiczngo euro to dobry pomysł ale dla większości ludzi już nie …
Nie! ![]()
w gruncie rzeczy nie ma znaczenia ekonomicznego, czy waluta nazywa się “złoty”, “euro” czy “dolar”
ważne jest, ile ta waluta jest warta i czy ma odpowiednie zabezpieczenie
ciekawy artykuł mówiący o tym, znalazłem tutaj
ja wolę złotówki, bo na euro jednak polegać nie można ( ogromny deficyt budżetowy w państwach, które to euro posiadają )
Nie teraz może jak wzrosną zarobki 
Dobry żart z którego ma wynikać, że na złotówce można polegać. Naprawdę w to wierzysz, że tak będzie zawsze? Może jeszcze doczekasz czasów z zarobkami w milionach (cenami też), czego oczywiście ci nie życzę.
To dopiero geniusz sie odezwał :x Chyba jak ekonomicznie kraj dobrze stoi to wiekszosc ludzi tez jest zadowolona czyż nie?
Wzost cen (który wcalnie nie musi być na 100%) to tylko krótkotrwały minus, długookresowo - wprowadzenie Euro będzie korzystne dla każdego Polaka.
Kolejny…Ehh dlaczego wypowiadacie sie bez przynajmniej 10% odpowiedniej wiedzy? Co ma piernik do wiatraka? Co ma deficyt budżetowy do waluty?
Tu już jesteś bliżej prawdy, więc Euro
niemcy do tej pory nie mogą przeboleć euro więc nie taki krótkotrwały ten minus …
panie ekonomisto ;]