no tak można by było jeszcze dopuścić…
No to tak będzie… ale tylko z cenami, zarobki będą przeliczane
właśnie dla tego nie powinniśmy przechodzić do Euro, bieda na początku może być okropna…
Nie słyszałem, żeby Niemcy byli niezadowoleni z euro. Na czym opierasz te info?
Z tego co wiem, w żadnym z krajów, ktore zmieniły walute nie było jakiś drakońskich podwyżek ani biedy…(Austria, Belgia, Finlandia, Francja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Portugalia oraz Włochy)
Niektóre korzyści z wprowadzenia euro:
-
spadek inflacji,
-
stabilizacja kursów walutowych,
-
zbieżność stóp procentowych,
-
eliminacja ryzyka walutowego,
-
zredukowanie kosztów związanych z wymianą walut,
-
większa efektywność i płynność rynków finansowych,
-
wyrównanie poziomu cen na terenie UWG,
-
ułatwienia w podróżowaniu,
-
ułatwienie przedsiębiorcom z terenów UWG ekspansji na rynki krajów sąsiadujących.
Założe sie, że ci wszyscy co są przeciw nie wiedzą za bardzo o czym mówią nawet a uslyszeli gdzieś w tv ze “ceny mogą zdrozec” :? I tacy pójdą głosować…ehh
ciekawe jak sytuacja wyglada w tych krajach co 1 stycznia tego roku przeszły na ojro
jestem za, ale nie od jutra 
rynek nie jest przygotowany na wprowadzenie euro
dlatego państwo mające wejść do strefy euro musi spełnić pewne wymagania
mam trochę stare informacje ale opierać sie na nich to polska ma je spełnić za około 5 lat (może teraz )
jak każda poważna zmiana tak i ta wnosi wiele dobrego i złego, i teraz tylko zależy w jakiej chwili zamienimy walutę na euro.
Dużo zależy też od rządu, jak on rozwiąże problemy z wprowadzeniem waluty
A Ci co mówią kategorycznie NIE! to polecam trochę o tym poczytać a nie snuć baśnie opowiadane przez babcie
Jeżeli już ktoś pisze - NIE lub TAK, to niech poda jakiś argument. Puste posty --> kosz.
Skoro tak to dlaczego GB nie ma Euro tylko Funta ?
Nie mają tam ekonomistów czy co ?
oczywiście, że nie!! wszystko podrożeje, a poza tym wg mnie lepiej jest mieć własną walutę a nie wszystko takie same.
Przypomina mi sie sytuacja jak polska miała wejść do UE, ludzie wtedy też mówili, że wszystko drastycznie podrożeje i staniemy się biedniejsi jednak …
Jestem za wprowadzeniem Euro do Polski gdyż ułatwi to życie wielu ludziom
a(turystom,handlowcom itp…)
I np. nieruchomości podrożały BARDZO i jeszcze podrożeją!
Niektórzy ludzie biorą kredyt na dom nawet na 40 lat!!
Net miał być tańszy po wejściu do UE ale UE wymaga podatku VAT i podrożał, można go sobie odliczyć ale to już problem i czekanie rok na kasę.
VAT na budownictwo też będzie 22% bo UE tak chce, tylko na razie jest 7%.
rad @ interia.pl i jest tańczy… porównaj sobie ceny sprzed wejścia do UE i przepustowość a teraz jakie są… jeszcze przez kilka lat mamy 7%, przez ten czas sytuacja sie ustabilizuje
Co to znaczy?
Przepustowość to zasługa techniki a nie UE.
Nie do końca…Neostrada podwyższyła licznym użytkownikom prędkość aby internet był uznawany za szerokopasmowy .